Цистит - лечение без антибиотици - 3 тема

• 182 069
  • 1 553
  •   1
Отговори
# 855
Добро утро момичета сега се пребирам от болницата.Майк ми е мед сетра и нощи е говорила с една нейна колежка която работи дълги години в урология и същата жена е с цистит че и дъщеря и.Казла на майка ми при кой лекар ходят и е казала че при цистит винаги пиели Инконтант .Това е за често уриниране позиви и непринудено изпускане.Та майка ми настоява да го почна да го пия .И незнам ще питам уролога който ме лекува в Стара Загора

Този медикамент Инконтант е като тези медикаменти, които съм пила за Неврогенен Дифузен Пикочен мехур (Свръхактивен Пикочен Мехур). Как се приема и колко време се приема? Изобщо ми кажете схема за приемане на Инконтант! Тези медикаменти за Свръхактивен Пикочен Мехур, които приемах, не ми повлияха за честотота на уриниране. Приемах ги в период за 3 месеца.

# 856
Схемата се определя от уролог и под негов контрол така ми казаха.Та аз ще си изчакам прегледите и след това ако Василев не ми предпише нищо ще пробвам с урога от Страна Загора.Една от съфорумките за която питах ми писа на лични тя е пила 3м вегизер мисля че се казваше и имала полза.Но не пише вече в тази тема.

# 857
Схемата се определя от уролог и под негов контрол така ми казаха.Та аз ще си изчакам прегледите и след това ако Василев не ми предпише нищо ще пробвам с урога от Страна Загора.Една от съфорумките за която питах ми писа на лични тя е пила 3м вегизер мисля че се казваше и имала полза.Но не пише вече в тази тема.

Този медикамент Вегизер го няма в търсачката. Явно сте сгрешили при написването на името му.

Ако отчетем за медикаментите Вегизер, който се приема 3 месеца, и за Инконтант, това не са медикаменти за цистит. Те са за лечение на Неврогенен Дифузен Пикочен Мехур (Свръхактивен Пикочен Мехур). При него няма болка, няма парене, няма бактерии. Единственият симптом за този проблем е честото уриниране и постоянните позиви за уриниране. Тези медикаменти се приемат по схема, предписана от уролог. Приемала съм подобни медикаменти и съм наясно как се приемат. При мене нямаше никакъв ефект от техния прием и затова прекъснах лечението, след като минаха 3 месеца. И да ги приемам и да не ги приемам, положението беше все същото.

# 858
   Какво включва разширеният (пълен) анализ на стерилна урина и каква е цената на това изследване? Разширеният анализ на стерилна урина не е ли същото с Урокултура на стерилна урина?

# 859
Аз платих 11лв ами доколкото знам за всички бактерии,така ми казаха от лабораторията.

# 860
Везикер е медикамента,ефекта е с на трупване и е за неврогенен мехур.
Беше доста скъп преди 10 години,сега не знам как е,но тогава беше хит.

# 861
  Какво включва разширеният (пълен) анализ на стерилна урина и каква е цената на това изследване? Разширеният анализ на стерилна урина не е ли същото с Урокултура на стерилна урина?
Джени, не знам какво са имали предвид, може да питаш в лабораторията, в която има услугата, но като пример ще дам една, в която съм пускала изследвания на стерилна урина и мисля, че пълният анализ на стерилна урина включва именно това.
Такса за изследване на стерилна урина за наличие на бактерии е 10 лв с тази лаборатория, но в тази цена не влиза теста с антибиотици и посявката, за да видят на кой антибиотик е чувствителна бактерията, за да ти го предпишат. Затова ако се изолират бактерии, се доплаща още 8 лв в тази лаборатория и резултатите са готови след 3 дни.
Направено е така, защото не всеки има наличие на бактерии при изследване на урина и не е редно едни да заплащат всички 18 лв за изследването, тъй като на тези, които нямат налични бактерии, няма за какво да им правят посявка и резултатът е готов за 1 ден, а на тези, на които се налага да правят посявка и тест, резултатът е готов за 3-4 дни.
Когато пусках изследването, дадох 18 лв, на следващия ден се обадих, казаха че са готови изследванията, отидох да ги взема и ми върнаха 8-те лв.
В други лаборатории практиките са различни. В някои си плащаш всичко, независимо има или няма изолирани бактерии. Просто в тази ми направи впечатление тогава и предполагам това се има предвид с пълен анализ.

Иначе първата сутрешна урина, а също и стерилната, може да се изследва за над 100 неща и може би е най-добре да ги попиташ, какво точно имат предвид. Най-често обаче пускат за белтък, глюкоза, нитрити, седимент, урати, кристали и т.н., които по спомен ми струваха около 10 лв. По-често пусках само седимент и белтък за 4 лв, а ако се пускаха и останалите, помня около 10 лв излизаше.

# 862
Има разширен анализ на антибиограма,който включва повечето антибиотици-венозни,включително Фуролин(Пиелосептил).

# 863
Джени, не знам какво са имали предвид, може да питаш в лабораторията, в която има услугата, но като пример ще дам една, в която съм пускала изследвания на стерилна урина и мисля, че пълният анализ на стерилна урина включва именно това.
Такса за изследване на стерилна урина за наличие на бактерии е 10 лв с тази лаборатория, но в тази цена не влиза теста с антибиотици и посявката, за да видят на кой антибиотик е чувствителна бактерията, за да ти го предпишат. Затова ако се изолират бактерии, се доплаща още 8 лв в тази лаборатория и резултатите са готови след 3 дни.
Направено е така, защото не всеки има наличие на бактерии при изследване на урина и не е редно едни да заплащат всички 18 лв за изследването, тъй като на тези, които нямат налични бактерии, няма за какво да им правят посявка и резултатът е готов за 1 ден, а на тези, на които се налага да правят посявка и тест, резултатът е готов за 3-4 дни.
Когато пусках изследването, дадох 18 лв, на следващия ден се обадих, казаха че са готови изследванията, отидох да ги взема и ми върнаха 8-те лв.
В други лаборатории практиките са различни. В някои си плащаш всичко, независимо има или няма изолирани бактерии. Просто в тази ми направи впечатление тогава и предполагам това се има предвид с пълен анализ.

Иначе първата сутрешна урина, а също и стерилната, може да се изследва за над 100 неща и може би е най-добре да ги попиташ, какво точно имат предвид. Най-често обаче пускат за белтък, глюкоза, нитрити, седимент, урати, кристали и т.н., които по спомен ми струваха около 10 лв. По-често пусках само седимент и белтък за 4 лв, а ако се пускаха и останалите, помня около 10 лв излизаше.

Последните два пъти пуснах точно такова изследване - Урокултура на стерилна урина и при наличие на бактериален растеж ти съставят и съответната антибиограма. В едната лаборатория платих наведнъж 19.00 лв. (12.00 лв. е посявката на стерилната урина, а 7.00 лв. е антибиограмата), а в другата лаборатория платих - 17.00 лв. Скоро предстои пак да пусна изследване за Урокултура на стерилна урина, като дам пробата в две отделни лаборатории. Първият път ме откриха една бактерия Staphylococcus Faecalis. Направих след един месец пак изследване на Урокултура на стерилна урина и резултатът беше отрицателен - нямаше бактериален растеж. Искам да съм сигурна в резултатите на изследването на Урокултура на стерилна урина.

Търсих по Интерет за разширен (пълен) анализ на стерилна урина и не ми показа такова чудо. Излизаха ми като резултати за Урокултура на стерилна урина.

Sun Sea e права. Има в листите на лабораториите такова понятие Разширена антибиограма.

# 864
Изследванията от обикновенна урина е нормална.Кръвните ми изследвания и те са нормални. Аз си имам дискомфорт пия обезболяващи и билките незнам дали ще мине само с това.

# 865
Изследванията от обикновенна урина е нормална.Кръвните ми изследвания и те са нормални. Аз си имам дискомфорт пия обезболяващи и билките незнам дали ще мине само с това.

Според мене направете си изследване на стерилна урина след 1-2 седмици отново. Нека да мине влиянието на антибиотика. Така ще бъдете сигурна, че наистина нямате бактерии. Не чакайте да ви дадат направление за изследване на стерилна урина. Платете си и така няма да се разправяте с направления. Не знам какви са тези доктори, които назначават веднага изследвания след проведено антибиотично лечение. Много добре знаят, че резултатите ще дадат отклонения от реалните стойности. И след това отидете на София с резултатите от стерилна урина. По-добре се обадете на уролога в София и го питайте какви точно изследвания да си направите.

# 866
Възможно ли е изследванията да са добри и в норма А аз да не се чувствам добре и с ме върти и дразни пикочният мехур?

# 867
Възможно ли е изследванията да са добри и в норма А аз да не се чувствам добре и с ме върти и дразни пикочният мехур?
При мен така беше.

Моят уролог пък ми каза, да пускам поне 10 дни след АБ, след като седмица след АБ бях пуснала изследвания. И наистина, 2 седмици след това пак бях с увеличени левкоцити и наличие на 1-2 бактерии.
А дълго след като се бях "излекувала" и урината беше чиста, аз имах симптоми на цистит. По-леки, но ги имах. Парене най-вече след уриниране, дразнене на мехура, чести позиви, болка ниско долу и т.н.
Все варях някакви чайове, пиех разни билкови хапчета и така...
Реално при мен подобрението дойде след като пих 3 месеца ваксини Уростим. Докато ги пиех имаше пак парене и като ги спрях и паренето спря.

# 868
Уростим е ваксина до колкото знам.Аз мисля да си взема алое с боровинка и някакви други имуностимуланти.Трябва да се погрижа за имунната си система защото много лекарства изпих.А колко глобули слагах във влагалището и още слагам и казаха че ще трябва всеки месец по 10дни да слагам лактажил пробиотици за влагалището.

# 869
Ваксина е, да. При мен с нея се приключи 7 месечното лечение преди години. После имах инцидентни случаи с песъчинки и камък, при които симптомите бяха като при цистит.

Общи условия

Активация на акаунт