Цистит - лечение без антибиотици - 3 тема

• 182 044
  • 1 553
  •   1
Отговори
# 990
  • някъде
Когато се чувствам добре изчезват по-голяма част от страховете, но пак има някакво мислене на проблема и страх, че ще се появи отново. Но когато усетя тежест или парене и просто небето се сгромолясва върху мен, изчезват всички мечти и мисли за прекрасен живот, дори се появяват и мисли, които не е редно да ги има. Започва притеснение, стягане в гърлото, треперене на тялото и всичко става мрачно и страшно.
Дано все някога има изход от цялата тази ситуация и да се излекуваме.

# 991
Нормално ли е сега отидох да се изпишквам и изпишках 50 мл урината беше оранжева на цвят и пак ми пареше.Как ще мине това неща толкова антибиотици лекарства и да ми щипи и пари.Вие имали ли сте подобни случаи толкова антибиотици и пак да имате симптоми на цистит.Незнам но ще искам да ми правят цистоскооията.Антибитици с курс по 10 и 14 дни това просто съм отровена от лекарствата.

# 992
  • някъде
Имали сме, Димитрина. Някои с години имат.
Довери се на Халачев, изчакай си прегледа, виж какви изследвания и лекарства ще ти изпише и следвай лечението му.

# 993
Did,ти хубаво я учиш,но защо не я последваш в съвета си?Седиш и чакаш не знам какво да се случи от самосебе си.Когато някой ще те лекува,изследва,отхвърля или потвърждава диагноза е хубаво да те види в криза.Знам,че не се сърдиш,но помисли по въпроса.Самоделките не водят до нищо.
Подкрепям Мер с две ръци.Давайте си малко кураж.Всяка болка е според силите ни и по-добре да ни боли,отколкото нещо сериозно и подмолно да ни яде и погубва.

# 994
Незнам това 2месеца да не минава една комшияка каза на третия ден била добре.В момента имам чувството че огън са ми запакели между краката.Намазах се с колтримазол.В ужас се виждам вече.Незнам Халачев какво ще ми изпише но това нещо не минава от антибиотика аз по зле ставам.И. полудявам от тези позиви.До кога ще съм така вече нямам нерви и сили.

# 995
Малко над психиката поработи, за да се почувстваш физически по-добре. Няма да стане от раз, но постепенно и плавно ще успокоиш топката. Чуквай в гугъл всевъзможни неща - как да се справя със стреса, как да си помогна за еди си кое заболяване - алтернативно, как да променя начина си на мислене, при физическо заболяване и т.н. Търси начини, чети, пробвай всичко. Бъди постоянна и резултатът ще дойде.
И 100 лекарства да изпием, когато я има психическата нагласа и страхът, лечението няма да настъпи.
Да, знам, ако се чувстваш добре, няма да мислиш за болестта. Но за да се почувстваш добре, първо се лекува ума и сърцето, а като следствие и болестта, нерядко изведнъж изчезва. Просто в един момент докато "пари", всичко спира.
И да ти кажа пий чай от мечо грозде - ще помогне за час. Но страхът ти и тревогите увеличават болката в пъти повече.
Аз самата търся начини да се справям с тези страхове и не съм спирала да го правя, защото алтернативата, да се вайкам и да чакам някое магическо хапче да ме излекува от раз - виждам че не става и не се е получавало.
Мисля, анализирам, помагам си психически по някакъв начин, настройвам се, пак потъвам, пак изплувам и така, докато нещата се успокоят.
Борба Димитрина, борба със страха и отчаянието. Търси, чети, прилагай... прави нещо.

И неслучайно хората със здрава психика, силна воля и да го наречем по-небрежно отношение към здравословния проблем, оздравяват в пъти по-бързо. Както казваш - цистит за 3 дни, хапченце и чао. Парело им е, боляло ги е, но не са се поддали явно на стреса и страха и са се излекували в пъти по-бързо.

На мен от страх ми отне цели 7 месеца. Като първенец се чувствам пред теб. Смятай колко срината психически съм била, за да ми отнеме толкова месеци да се съвзема и разбера, че страхът ме разболява, блокира ми имунната система и тя не може да се справи с този стрес и да излекува заболяването.
Сила и кураж, момиче!

# 996
Моля момичета които са пациентки на Др Халачев да споделят впечатленията си.Препоръчват ми и Др Валентин Табаков от онкологията

# 997
  Здравейте!
  Не съм изчела темите, но съм имала дългогодишен проблем с цистит. Първо беше през известен период, после зачести, после лекари, лекарства. От един момент нататък задължително носех антибиотик и един куп обезболяващи в чантата. Накрая се докарах до там, че ме хващаше всяка седмица, на работа, вкъщи, пълен кошмар. Опитала съм предполагам повечето от лековете за цистит, които се продават. Изпила съм промишлени количества чай от лайка, малко ми олекваше от него, но само за момента. Оспамокса ми беше пръв приятел.

Това, което реши проблема при мен беше цялостната промяна в храненето. Твърде наблягах на пакетираната храна. Насочих се към повече плодове,зеленчуци, сурови ядки и готвена храна. Белият хляб и прясното мляко също го изключих, киселото - не. Алкохола също до минимум, преди си позволявах от време на време, спрях го напълно, тъй като забелязах, че провокира цистита, товари бъбреците. Общо взето това е. Ефекта се усети бързо, а от втория месец нататък забравих какво е това цистит и отдавна в чантата не нося хапчета, камо ли антибиотици. Цялостно се усеща повече енергия, смъкнах даже някой и друг кг. Това е, което проработи при мен, вече 2 години съм добре, въпреки че отдавна не съм толкова стриктна в храненето и честичко си позволявам от "забранените" неща. Надявам се да помогне и на някой друг, знам колко е мъчително.

# 998
Мер,страхотно си го написала. bouquet bouquet bouquet
Има достатъчно психолози,които могат да се включат в комплексната терапия.
som3one_else,при мен храната(промяната й) също много бързо ми помага в кризисни ситуации,но волята ме предава.

# 999
Мер,страхотно си го написала. bouquet bouquet bouquet
От цялата работа се опитвах да успокоя по някакъв начин Димитрина, ама видимо изобщо не ми се получава.
Просто всички сме различни със своята емоционалност и едни се справят лесно и бързо, други доста по-трудно, когато се сблъскат с нещо ново. Аз също съм от по-емоционалните и вглъбените и при даден проблем искам ако може сега и на място да бъде разрешен, колкото се може по-бързо, а често проблемът е на съвсем друго ниво и докато не си помогнем сами и не се настроим психически, с ум и сърце, нещата задълбочават. Чист пример са и другите ми заболявания, особено на жлезата.

# 1 000
   От днес започнах да си измервам количеството на урина в мерителна каничка. Виждам, че в урината плуват няколко малки бели прашинки. Знам, че в урината трябва бъде бистра. Объркана съм. Преди по-малко от 2 седмици си направих Урокултура на стерилна урина, като занесох пробите в две отделни лаборатории. И в двете лаборатории ми показа, че "Липса на бактериален растеж!".

Стерилна урина взимам, като си измивам интимните части - големите срамни устни и около входа на влагалището с бебешки сапун. Слагам тампон и без да подсушавам интимните си части и ръцете, събирам в стерилизираното контейнерче средната струя на урина.

Ако има значение това, че преди 1-2 дни мина меструалният ми цикъл.

# 1 001
Димитрина, боли те корем от хапчетата ли?
Да пишеш после как е минал прегледа, защото и аз мисля да отида при д-р Халачев.
Снощи имах дразнене, сега пак усещам Sad пих спазмалгон, дано се разкара.
Момичета,  аз и друг път съм ви питала, но как ви се отразява на живота, семейството, социалните контакти, мечтите за бъдеще тези болки и цистити? Аз от 5 години не съм тази, която бях. Сега за съжаление това ми е първата и последната мисъл за деня, постоянно го мисля-дали, кога ще стане, колко ще боли, бързо ли ще отмине, какво да правя, ако започнат болките, на кого да разчитам.... В момента не работя, но се притеснявам за момента, в който ще започна работа...а да не говоря, че не мога и всякаква работа да започна....абе ужас

Също не работя. Депресирам се заради този проблем с честото уриниране и постоянните позиви за уриниране, като че ли ще ми се пръсне пикочният мехур и като че ли не съм ходила с часове до тоалетната. Постоянно мисля като си намеря работа как ще работя. Трябва да работя!

Мереленда е напълно права. Не трябва да мислим отрицателно и да ангажираме мозъка си с правенето на някакви неща. Иначе сами усложняване проблема си!

# 1 002
  • Варна
Дженифър, на мен са ми казвали измиването да бъде само с вода, без подсушаване. А този тампон, защо го слагаш? Та той пак може да замърси пробата.

# 1 003
 Jennifer_w,прашинки,парцалчета са епителни клетки.Всички лигавици,кожа извършват десквамация ,за да се обновят и регенерират.

# 1 004
Дженифър, на мен са ми казвали измиването да бъде само с вода, без подсушаване. А този тампон, защо го слагаш? Та той пак може да замърси пробата.

Уролог ми каза, че се слага тампон. И така и правя. Обяснението му беше, че по такъв начин се избягва да попаднат бактерии от влагалището. А относно със сапун - също урологът ми го каза и в лабораториите също ми казват, че се измиват интимните части със сапун. А относно тампонът - винаги се притеснявам да не замърся пробата при слагането му, тъй като трябва да изтрия ръцете си в кърпа или в противен случай този памук ще полепне в мокрите ми пръсти.

Последна редакция: пн, 31 юли 2017, 15:01 от Jennifer_w

Общи условия

Активация на акаунт