Цистит - лечение без антибиотици - 3 тема

• 184 426
  • 1 553
  •   1
Отговори
# 1 455
  • някъде
Джени, доколкото съм запозната има два вида изследвания, които се срещат под името уродинамика и урофлоуметрия в нета, но означават различни неща. Едното е с пълен мехур да седнеш на еднп като стол с фуния отдолу и да се изпишкаш, като се измерва струята, количеството.... При другото се слага катетър отпред, а ако не се лъжа и в ануса също и се гледат други неща. Явно ти си питала за второто и той ти е казал за него. Видях ти и другата тема във форума и честно не е редно да злепоставяш името му още преди да знаеш за какво става въпрос.
Отиди, нека те прегледа и той вече ще каже какви изследвания са му необходими или не са.

# 1 456
От вас съм чела за уродинамика и за това пишкане и замерване на струя и се изненадах в първия момент, като прочетох за катетър и т.н.

# 1 457
  • някъде
Не знам кое как се казва, но след моя преглед доктора предложи да направя това, при което се пишка във фунията. След това седнахме да си говорим и понеже му казах, че понякога трябва да се напъвам, за да изтече всичко и, че понякога имам чувството, че остава още урина, той каза, че може да си направи друго изследване /ако не се лъжа, за да се види дали сфинктера е много стегнат и това  да е  причината/, при което се вкарват тръби/катетри и отпред и отзад и е неприятно, но на този етап при мен няма смисъл от него.

# 1 458
Урофлоуметрия(неинвазивно) е част от уродинамиката,но някои правят само нея.При пълното се поставят датчици в ануса,вагинално,за да се направят съответните замервания.Уродинамичните са комплекс от изследвания и замервания-урофлоуметрия(показва количество урина за единица време в уринната струя),цистостонометрия(налягане),комбинация м/у двете(налягане по време на уриниране),профилометрия(състояние на уретра),сфинктерна електромиография(с датчиците в сфинктерите).
Всяка болница си определя сама цената и може да варира.

# 1 459
   Да, признавам си грешката, че не е правилно да злепоставям даден доктор, но ми е писнало от доктори и първата ми мисъл беше, че иска да дам пари под масата, след като разбра, че съм от друг град и знае, че щом съм го потърсила, явно нямам избор. Извинявам се наистина. Единственото, което искам и моля е, да ме излекува и да си отиде този Ад.

Сега ще ви изясня какво е Урофлоуметрия и Уродинамика. Четох вчера доста по този въпрос. Двете изследвания са съвсем различни. На всички вас, където сядате на един стол и ви слагат фуния, се нарича Урофлоуметрия. При това изследване се изследва струята на урината. При Уродинамиката се пълни мехура с вода, като се катетър, за да се напълни този пикочен мехур с вода по изкуствен начин и се гледа как се изпразва пикочния мехур, колко време се изпразва, кога се появяват позиви за уриниране, дали можем да задържим урината и т.н. При Урофлоуметрия трае секунди, докато трае уринирането. Докато при Уродинамика трае около 30-40 минути. И още нещо, Урофлоуметрия се поема от ЗК, но Уродинамиката не се поема от ЗК!

Затова повече не бъркайте тези две изследвания. Съвсем различни са.

Последна редакция: чт, 19 окт 2017, 19:04 от Jennifer_w

# 1 460
Нещо не си наясно нито с уродинамиката(а и не ти й трябва),както също и  с липсата на избор.Уролози-бол,даже с възможни и в чужбина,та имаш много голям избор-и тук,и в света!

# 1 461
Нещо не си наясно нито с уродинамиката(а и не ти й трябва),както също и  с липсата на избор.Уролози-бол,даже с възможни и в чужбина,та имаш много голям избор-и тук,и в света!

Както и да е. Разбрах, че са две различни изследвания! Важното е, че правя разлика вече. Не съм медицинско лице и не боравя с медицински термини! Изказвам си мнението.

# 1 462
Здравейте!
Преди 4 години след хеморагичен цистит си пуснах изследване за уреа, микоплазма и хламидия. Уреаплазма излезе положителна. Направих 10дневно лечение с партньора, но бактерията си остана. Решихме, да отложим лечението след време, понеже бях изпила коктейл от Антибиотици, за цистити, отити и Т.н. От малка боледувам и нямам година без АБ. Тази година през Май родих първородния си син-секцио След месец, след полов акт получих цистит-болката и дискомфорта са ми до болка познати. Вече е октомври, обиколих половината град, много лекари, а резултата 8 антибиотика, постоянно наличие на бактерии и лефкоцити в урината. Невъзможност да водя полов живот заради перманентна болка в таза, трудно уриниране и постоянен прием на всякакви лекарства. Днес отново имам стерилна урина пълна с бактерии. Отчаяна съм! Отслабнах много от притеснение и си навлякох други проблеми с антибиотиците. Само да ви спомена, че Юни пих 10 дни вижрамицин за уреаплазмата плюс цистита, но пак я Имам. Този 5 месечен кошмар с постоянен прием на антибиотици, болки, бактерии и лефкоцити в урината, може ли да се дължи на тази уреаплазма? Просто стм отчаяна, незнам от какво се провокира. АБ доста ми навредиха, а ми тежи и факта, че от болки не водя полов живот със съпруга си.
Извинете, стана дълго. Незнам какво да правя. Ако може да ме посъветвате нещо или да ме насочите към специалист....
Просто скоро пак ще стм на АБ, а като знам ПКК каква беше вследствие на толкова антибиотици ми се плаче. Възможно ли е всичко това да е от уреаплазма?
От  вчера не мога да уринирам ОТНОВО, кошмара продължава. Този ще ми е антибиотик номер Н-ти. Всички лекари ги изписват така на поразия, незнам дали да не платя за цисто или лапароскопия. Според мен има някакво огнище на възпалие, щом мехура не се оправя толкова дълго. Пиша и плача, драги съфорумки, останах 45кг с малко дете, за което нямам сили да се грижа, а адъд продължава. Моля, посъветвайте ме нещо! Постоянно пия чайове, боровинки, диети и нищо.

# 1 463
Ама си патила и ти!
Не знам дали съветите ми ще са правилни, но ще споделя какво мисля и това което ми дойде наум, докато четях.

Пишеш, че от малка боледуваш и нямаш година без АБ. Имуностимулатори и модулатори приемала ли си през тези години?
Скоро си родила. Предполагам си правила консултации с гинеколог, изказва ли той някакви предположения, причината да е гинекологична, а не урологична?
Не знам на колко си години, но проверявала ли си функцията на щитовидната жлеза? Причината да питам, е че когато тя не функционира нормално, то и организма е податлив на инфекции, които от своя страна не се поддават на лечение, докато жлезата не е в еутиреоидно състояние и хормоните под контрол.
Проблем с инсулин и кръвна захар, въпреки че си слаба, може да се провери и в тази насока.

Предполагам след толкова АБ ти се е разбутал стомах и гъбичките са честа екстра, които от своя страна поддържат инфекции в организма, което пак от своя страна води до прием на имуностимулатори и антигъбичови препарати, доста след като лечението на уреаплазма е приключило.

В темата споменават д-р Халачев като много добър специалист, за откриване и лечение на конкретния урологичен проблем. Освен да си запишеш час и да видиш той какви насоки ще даде.

# 1 464
Здравей! Да, доста съм препатила-като повечето от вас в тази тема. От кръвните изследвания само захарта ми е в норма. Иначе съм с Хашимото, пия л-тирокс, но не вярвам жлезата да провокира този "ад". Аз съм в Пловдив търся тесен специалист, по скоро тук. Бих отишла и при доктор Халачев, но ме е страх да не е 5мин преглед като повечето. Има ли някоя от вас, която е правила цистоскопия? Обмислям и това, въпреки, че ми казват, че нямам нужда. След 8 АБ аз мисля, че има нужда за да не минава има някакво огнище на възпаление. Възможно ли е да са засегнали нещо от секциото? Мисля и за лапароскопия, но са все сериозни интервенции. Това, което ми предлага един известен нефролог в Пловдив е немска ваксина стровак, струва 130е, но иска да я направя само след 3 стерилни урини и да измистя уреаплазмата. Това на този етап ми е мисия невъзможна. Sad

# 1 465
  • някъде
Уф Sad
Аз препоръчвам д-р Халачев и доц. Джераси, освен преглед и лечение ще препоръчат и по-дълъг курс профилактика.
Но мисля, че и други хора ще се включат и ще ти препоръчат лекари по- близо до теб.

# 1 466
Колко време по-рано става записването за лекарите, които споменавате? В коя болница работят? Извинете, може и да сте писали назад в темата, но се гледаме със сина ми и нямам възможност да измета всичко.

# 1 467
Нора,за Пловдив уролог силно бих се въздържала за препоръка-може би д-р Дойчев само.Отчитана ли е остатъчна урина?Но горещо бих ти препоръчала нефролог,много читав,всеотдаен,мислещ-д-р Костадинова-за инфекцията и да видиш стерилна урина,ще се справи-гарантирам ти.Повече от 15год.съм с 1 до 3бактерия в урината,нито една стерилна в живота ми и благодарение на нея,на фона на некорегиран рефлукс и задръжка,бях без бактерии.И сега съм на нейна схема и съм без бактерии вече 4-ти месец.Но не знам дали всичко при теб е бактеремия или има фактор,който трябва да се види с инвазивно изследване от уролог,но тя ще ти каже.Аз съм при нея и 2-ма уролога( уролозите не са в Пловдив),но инфекциите лекувам и успешно преборвам само с нея.
Успех,каквото и да решиш.

# 1 468
Как се прави това изследване за остатъчна урина? В Писанец правят ли го?Може ли да ми пратиш на лични съобщения координатите на лекарката, от която си доволна. Иска ми се да е на "ти" с утро-гениталната система, понеже при мед цистита започна и се провокира главно след секс. И да ви попитам в тази връзка за това заболяване кой е по-компетентен уролога или нефролог а?

# 1 469
А дали е уместно при наличието на Хашимото да се поставя ваксина?
Питах за щитовидната, защото като че ли ръка за ръка ни вървят автоимунните с бактериални и инфекциозни заболявания.
Немалко сме с такива.

Общи условия

Активация на акаунт