Голямата тема за малките масла - 15

• 122 181
  • 763
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Аз пък съ в чела , че комарите предпочитат А група. И че ги привлича млечната киселина върху кожата. Аз съм Огрупа , а мъжът ми е А. Като сме заедно , комарите предпочитат него. По-склонна съм да вярвам на теорията за млечната киселина.
Чела съм и че кокосовото масло отблъсква комарите...
Бубе, а кое масло е от сурово кафе? И защо ги има двата вида. Бях с мисълта, че маслата за козметични цели са сурови...

# 91
Явно при всяко масло си има фаза extra virgin Peace

Аз съм бясна. Днес от Зоя трябваше да ми дойде нов литров буркан с кокосово масло. Дойде наполовина излято и попило, омазвайки цялата картонена кутия  ooooh! Добре, че момчето от Спиди я е забелязал и ми предложи да я върне. Как да платя за разлято масло?! За първи път ми се случва такъв гаф. Ясно е, че в жегите всичко се разтича, но как може да не видят че капачката не е добре затворена  #Cussing out

# 92
Бубе, а кое масло е от сурово кафе? И защо ги има двата вида. Бях с мисълта, че маслата за козметични цели са сурови...

и двете масла са сурови в смисъл, че не е използвана термична обработка при направата на самите масла
някои сортове са по сухи, други по-мазни и за това някои се запичат за по-лесно извличане на маслото
от суровото е това /по-концентрирано, защото е излечено директно чрез студено пресоване, прозрачно масло с не толкова силен аромат/, от печените зрънца е това /кафяво на цвят и със силен аромат на кафе, екстракт от кафе в друго масло/, а този продукт от кафе не съм пробвала

# 93
Не винаги суровините са сурови, не е задължително. В смисъл, например рициновото масло - има от печени рицинови зърна, т.н. ямайско черно рициново масло. Това ми идва като пример на прима виста.

Не е използвана термична обработка при самото извличане нито при маслото, нито при мацерата /масления екстракт/.
Маслото е извлечено чрез студено пресоване на леко запечени кафеени зърна.
Масленият екстракт /мацерат или лечебно масло, както последно биват наричани / е извлечен чрез накисване на добре изпечени /до тъмно кафяв цвят/ зърна кафе в базово масло.

# 94
схванала съм основната идея  bowuu Mr. Green

# 95
О, прекрасно си го обяснила! Sunglasses bouquet

# 96
  • София
Бубанка, Дивиана, благодаря!

# 97
Явно при всяко масло си има фаза extra virgin Peace

Аз съм бясна. Днес от Зоя трябваше да ми дойде нов литров буркан с кокосово масло. Дойде наполовина излято и попило, омазвайки цялата картонена кутия  ooooh! Добре, че момчето от Спиди я е забелязал и ми предложи да я върне. Как да платя за разлято масло?! За първи път ми се случва такъв гаф. Ясно е, че в жегите всичко се разтича, но как може да не видят че капачката не е добре затворена  #Cussing out

Вчера минах в магазина им на Аксаков, всичките кокосови масла са в течно състояние, и аз щях да купувам, но се отказах. Жеги , студове, трябва да помислят за правилното съхранение на продуктите, които продават.
При високи температури е препоръчително да се държи в хладилник, за да не губи от качествата си.

# 98
Втечняването на кокосовото масло не се отразява на качествата му.
Между впрочем, в никой магазин за козметика не съм виждала хладилник, където да съхраняват маслата. Simple Smile
Нямат ли климатик?

Фрей, кофти случка. Hug
Вероятно капачката е била дефектна и е пропускала.

# 99
и двете масла са сурови в смисъл, че не е използвана термична обработка при направата на самите масла
някои сортове са по сухи, други по-мазни и за това някои се запичат за по-лесно извличане на маслото
от суровото е това /по-концентрирано, защото е излечено директно чрез студено пресоване, прозрачно масло с не толкова силен аромат/, от печените зрънца е това /кафяво на цвят и със силен аромат на кафе, екстракт от кафе в друго масло/

и двете ги ползвам, и за лице и за коса, много ги харесвам. Кожата ми е мека, гладка и не се омазнява по-бързо от обичайното. Вечер слагам по няколко капки на лицето, без друг крем отгоре, а през деня само 2 капки, преди слънцезащитния крем. Идеално ми е с тях. А ароматът им е пристрастяващ.

# 100
вчера четох в друга тема, че dragon8 ползва използва хранителна добавка с масла в капсулка от дм за намазване на лицето и шията; днес експериментирам с прим ойл /имам изостанали капсули, бях ги купувала преди врме и не ми понесоха/ на лицето, но ми е доста мазно и не ми е комфортно  Confused

# 101
Имам експлозии на кортекса на няколко кичури коса , можете ли да ми препоръчате някакво масло да го предотвратя , много ми цъфти косата , не знам от какво .. единствено се боядисвам , не се изправям и прочие

# 102
Преди боядисване прави маска на скалпа и косата със затоплено/и масло/а.
Можеш да използваш всякакви масла, давам ти примерни предложение с най-познатите и разпространени на пазара:
кокосово - предпазва косъма от цъфтежи и накъсване, укрепва косата
авокадо - заздравява косъма и придава блясък
арганово - хидратира, придава еластичност, ревитализира изтощената коса
зехтин - подхранва
бедемово масло - заключва влагата в косъма, изглажда кутикулата
масло от жожоба - най-близо по състав до себума по скалпа.

По дължините можеш да нанасяш маска от мед и масла, ако нямаш алергия към мед.
1/2 ч. суров пчелен мед
1-2 лъжици масло /примерно зехтин/.
Нанася се на влажна коса, стои се поне 20 минути.

# 103
Благодаря много , а маските колко време се правят и колко време се почива от тях?

# 104
Ами, различно - може веднъж седмично, веднъж на две седмици, веднъж месечно. Ти ще си усетиш.
За почиването от тях също е условно. Като усетиш подобрение разреждаш на веднъж месечно и така...

Общи условия

Активация на акаунт