Ин витро център Стефанов - тема 5

• 65 017
  • 728
  •   1
Отговори
# 615
Изписват го 3х1, без значение дали имаш болки или не. Аз го пих по тази схема до скоро.
Четох сега в листа,който ми дадоха,че ако изпитвам коремен дискомфорт,мога да взема спазмолитик,който ми е изписан.Та затова се замислих,кога дали ако имам болка или по тази схема.
След трансфера задължително.
След пункцията, ако имаш спазми.

# 616
По въпроса със финансирането от общината. Плевен подпомага само с 500 лева. Аз съм по лична карта в село което е друга община но е област Плевен. Смених си личната карта заради един проект. По настоящ адрес обаче съм в града. Обаче тук се искало двата адреса да бъдели еднакви. Това го наричам бюрокращина. Ако сменя ЛК ще трябва да чакам една година. И тази дето ми ги обясняваше тия неща говореше по тел 10 мин а аз тактично си я изчаках.

# 617

Stella,
Направо, ако е свободен го вземай с теб. 2 до 5 дена въздържание (без секс и без други екстри  Mr. Green) и да не е пил алкохол също последните 2 до 5 дни. При нас още на 2-та минута му каза заминаваш в стаичката  Mr. Green и мъжа ми както преди това седя точно пред "стаичката" и се подсмихва - "ааа аз тук няма да влизам", така му се вцепи усмивката  Laughing и после мина от там.

Моите впечатления са, че задължително  пуска спермограмата по възможност още на първата консултаця.  
85 лв си нагласете за разширена спермограма по Крюгер + тези за консултацията.

Ако имаш някакви изследвания на хормони и каквито и да било други ги носи със себе си.
При нас още на първия преглед ни взеха изследвания за хламидии (Chlamydia trachomatis IgG  и Chlamydia trachomatis IgA) и на двамата (също задължително ги пуска, ако нямате актуални). Тези може да си ги направиш и в някоя лаборатория, а не в клиниката (една идея по-евтино излизат).

Тук можеш да видиш цените за изследванията в клиниката.
http://invitrostefanov.com/tzeni
vartoglava,благодаря за подробните обяснения  Wink Така ми спестяваш част от въпросите,които ме глождят какво ни предстои...не че не съм минала през доста изследвания,вкл.и лапаро.А мъжа ще го подготвя предварително,за да няма реакция подобна на твоя  Grinning

# 618
И нас ни прати на първата консултация за спермограма, иска да види какво е положението при мъжа Simple Smile

# 619
  • Димитровград
Ние също бяхме на спермограма първия ден и понеже си мислехме, че може да стане така бяхме се въздържали 4 дни:)

# 620
А на 100% ли се прибягва до инвитро в тази клиника?При положение че съм с проходими тръби има ли по-лек вариант?Как стоят нещата с инсеминацията например?

# 621
Ако доктора не открие видим проблем едва ли ще ви каже и инсеминация, т.е. може да си продължите с естествено забременяване.Той може да предложи и двата варианта вие да си изберете.Но инсеминацията е меко казано загуба на пари и все пак, ако не ви се прибягва от раз към инвитро със стимулация, има и инвитро без стимулация по естествен цикъл, който аз лично препоръчвам пред 5те процента успеваемост на инсеминацията.Инсеминацията спестява единствено пътя на сперматозоида нищо друго.Всичко останало е все една да правите бебе по естествен път.Но нека доки да си прецени нещата и да хвърли насока, за да решавате над ясно очертани избори. bouquet

# 622
Здравей те момичета вече трети ден бие менопур вие как се чуствахте боля ли ви като влиза лекарството на вас кой ви биеше инжекции те

# 623
Ако доктора не открие видим проблем едва ли ще ви каже и инсеминация, т.е. може да си продължите с естествено забременяване.Той може да предложи и двата варианта вие да си изберете.Но инсеминацията е меко казано загуба на пари и все пак, ако не ви се прибягва от раз към инвитро със стимулация, има и инвитро без стимулация по естествен цикъл, който аз лично препоръчвам пред 5те процента успеваемост на инсеминацията.Инсеминацията спестява единствено пътя на сперматозоида нищо друго.Всичко останало е все една да правите бебе по естествен път.Но нека доки да си прецени нещата и да хвърли насока, за да решавате над ясно очертани избори. bouquet
Molssi  мислех си за инсеминацията,защото на последната спермограма имахме по-малък процент подвижни..но и аз доста изчетох за инс. и по-голямата част са на твоето мнение.Мисля че не сме все още за ин витро...но пък и вече не ми се чака,2 год.не са малко.Ще изчакам до края на годината и запазвам час.

# 624
Давам ти пример, предполагам си чела за доста такива, но той е последния покрай мен-младо момиче, ама много младо, със 7 години опити по естествен път, с 3 инсеминации през последните 2г, стигат до първи опит с инвитро, със стимулация, това което се оказва чрез опита е първо, че яйцеклетите не са много читави, ясно е, че причините може да са няколко, но  второто, което се вижда с опита е, че сперматозоида не може да пробие яйцеклетката и се налага ИКСИ оплождане.За щастие вече е бременна с близнаци след този опит.За това вижте мнението на доктора първо, той ще има някакви насоки, защото 2г е достатъчно време да се случат нещата.
Аз също бях в шах в момента, в който се стигна до инвитро и за това исках да стартираме с опит по естествен цикъл, много леко минава всичко, виждаш каква е самата процедура, до колко има проблем и какъв е той.Добре е да се извърши и качествено разбира се, при мен просто открих, че трябва да сменя клиниката и така се озовах при д-р Стефанов, който спечели доверието ни и вече бях спокойна да стартирам и стимулиран опит.

# 625
А как се решава кой от двата варианта да е на естествен или стимулиран,от какво зависи?

# 626
А как се решава кой от двата варианта да е на естествен или стимулиран,от какво зависи?
Здравей те момичета вече трети ден бие менопур вие как се чуствахте боля ли ви като влиза лекарството на вас кой ви биеше инжекции те

Аз сама си ги биех.Леко ,като пощипване усещах,но нищо др.

# 627
  • Димитровград
Здравейте момичета. Туку що се прибрах от клиниката и говорих за тази фактура...таааа...казаха ми, че Марияна се е объркала като ми е казала, че ще ми даде фактура за 2,950лв., но били нормално да се обърка, защото вече почти не правили опити по лимитиран цикъл и затова. Така, че фактурата ще ми е за 2,100лв., незнам дали ще успея да събера фактури с процедури и лекарства, които финансира общината, за да не връщам пари! Но ми стана гадно като ми каза, че вече почти не правели лимитиран цикъл, как да го разбирам, че нищо не става от него и затова не го правят ли? Офффф не знам. В 13,20h трябва да се върна в клиниката за преглед(в цикъл) и да видим какво ще каже док. baby_neutral Thinking newsm78 #Crazy

# 628
Здравейте,момичета Hug Hug HugЧета темата обстойно,но до сега се въздържах да пиша,тъй като аз съм случай с Инсеминация при нашия доктор.Виждам обаче че се засегна тази тема и реших да се включа.
При нас проблема е единствено при мен,аз съм с поликистоза и без овулация,напълно проходими тръби и много добра сперматограма при мъжа ми.Доктора изключи варианта Инвитро при нас.Направихме стимулация,която мина добре,направих 6-7 много добри фоликула от 10 и преминахме към процедурата.На 21,в Петък ми е деня за кръвен тест,Дай Боже резултата да е +++,но ако не е продължаваме с опитите.
Лично за себе си мога да кажа,че се чувствам в много добри ръце с доктор Стефанов.Вярвам в него и преценките му.Всеки случай е индивидуален,но е много важно да се чувстваме сигурни и силно да вярваме.
Аз вярвам че дори резултата ми сега да е ---,то успеха ще дойде Hug Hug Hug
С цялото си сърце пожелавам на всички ни щастието да станем майки Hug Hug Hug

# 629
dani4ka първа инсеминация ли правиш?Успех,стискаме палци да се похвалиш скоро!!

Общи условия

Активация на акаунт