СЕДМИ клас - I класиране - 11 - Успех!/27.06.-03.07.2016 г./

• 106 674
  • 763
  •   1
Отговори
# 375
Много гадно са постъпили с момичето. Заради това, че някои чиновници не си гледат добре работата. Важно е , че всичко се е решило.

# 376
Може ли някой да ми помогне.приета е в нпмг биология с не с бал 30 169 предишното желание е с ае възможно ли е да го прескочи и да отиде в втора аг и защото това бяха първите четири желание( паралелки) възможно ли е бала толкова да падне тя е с 31838 за езиково училище
Разгледайте списъците с класираните деца в НПМГ. В паралелката Б-АЕ само 3 деца не са класирани по първо желание. В интервала 30.429-30.286 в паралелка Б-НЕ има 3 деца, които не са по първо желание, т.е възможно е тяхното предходно да е Б-АЕ. Миналата година, положението в НПМГ е било подобно, и всички деца в паралелка Б-АЕ са се записали след първо класиране.
От друга страна, балът във втора АГ едва ли ще падне с еденица, но винаги може да има изненади.
Помислете и нека детето предцени Simple Smile.
Успех!

# 377
  • София
И при нас е първо желание - СМГ/НЕ.
Супер. Пак заедно Grinning
Да Simple Smile
Ох, не ми е на сърце на мен този езиков профил, знаеш, но...  категорично си го иска, той ще си го учи  Confused

# 378
  • Варна
Честито на приетите деца по първо желание!
Успех на борещите се за по-предно!

Някой приет в нашата 1ЕГ Варна?

# 379
  • бургас
При подаване на заявление за второ класиране ,трябват ли други документи  или ксерокопия?Благодаря предварително!

# 380
  • Под гъбата
При подаване на заявление за второ класиране ,трябват ли други документи  или ксерокопия?Благодаря предварително!
Днес ми казаха носете си оригинал на свидетелството за 7 клас

# 381
Заявлението от училището ли се взема ?
Моят син е приет в ПГЕЕ Микропроцесорна техника с АГ и иска да се бори за търговската балът ни е 26,23. Ще се пробваме пък дано стане.

# 382
  • Варна
Да ви попитам нещо. Когато детето е прието да учи език, който не е учило как е по-добре - да се започне направо в училището или да се изкара някакъв въвеждащ курс?

# 383
  • най-шареното място
Те ше го започнат от азбуката.
Ако смяташ за редно да пратиш първолак научен да чете на училище, може и първия срок на осми клас да минете лятото, но не се очаква Simple Smile

# 384
  • Варна
Те ше го започнат от азбуката.
Ако смяташ за редно да пратиш първолак научен да чете на училище, може и първия срок на осми клас да минете лятото, но не се очаква Simple Smile
Ако се окаже, че няма новак в езика в класа, няма да започнат от азбуката. Зависи.
Пример-паралелката по АЕ на дъщеря ми е ЕГ. Нямало е дете без поне минимални познания по езика. Та са прескочили началото. Но дори едно дете да има, неучило изобщо езика, се започва от азбуката.

# 385
Извинявам се за по- долния оф- топик.

Класирането за гимназии и университети е на един и същи принцип, нали?
Трябва да обясня принципа на подреждане на желанията и схемата на класиране от системата на един кандидат- студент.
Аз не съм запозната в детайли.
Изнамерих долното обяснение. Рових много по темите за мнения на помагащите момичета, но не попаднах на друго така добре систематизирано.
Ако някой си е запазил подобно обяснение моля да ми го пусне, може и на лични.

Как се класират учениците?
Скрит текст:
Повечето съвременни системи за класиране работят по следната схема:
- кандидатите държат в ръка листче, но което е написано първото им желание и балът за това желание
- един по един кандидатите се разпределят в съответните паралелки според първо желание
- настъпва момент, когато в някаква паралелка вече са попълнени местата с кандидати по първо желание, а са останали още кандидати с първо желание за нея и с по-висок бал от някои от вече класираните. Тогава последният класиран до момента в тази паралелка се изважда от списъка й, листчето му с първото желание "се анулира", връчва му се листче с второто му желание (и бал за него, който бал може да е различен от бала за първото желание, защото отделните паралелки често формират бала си по различни схеми) и кандидатът се нарежда отново в опашката за разпределяне, а на негово място в паралелката идва кандидатър с по-висок бал по първо желание.
- ако кандидат с първо желание не може да попадне в желаната паралелка защото няма свободни места и балът му е недостатъчен "да избие" последния класиран в паралелката конкурент, на такъв кандидат също му "се анулира" листчето с първото желание, връчва му се листчето с второто му желание (и съответния бал)  и - марш в края на опашката от чакащи
- като се изчерпят по този начин кандидатите по първо желание, в опашката са останали само чакащи кандидати с второ желание - Повтаря се упражнението Smile , след него в опашката остават чакащите с третото си желание и т.н.
- накрая в паралелките са класираните кандидати, а остава и една група некласирани кандидати, чиито желания със съответните им балове не са успели да преборят конкурентите
Цялата тази въртележка се изпълнява на съвременна машина и за брой кандидати около 100000 за около 1,5 сек. (Разбира се ако е ефективно програмирана, при използване на по-слаби алгоритми времето може да нарастне чувствително - до няколко часа)

# 386
Мами, дали вече споменахте необходимите документи при записването на ученика в училището,
където е прието ? Hug
Нещо не успях да прочета по назад в темата , за което се извинявам предварително за въпроса си... Embarassed

# 387
  • Пловдив
Мами, дали вече споменахте необходимите документи при записването на ученика в училището,
където е прието ? Hug
Нещо не успях да прочета по назад в темата , за което се извинявам предварително за въпроса си... Embarassed

Най-добре виж какво пише на сайта на съответното училище. Повечето вече са публикували какви документи искат.
Най-важно е да ви приберат оригинала на удостоверението за завършен 7 клас.

# 388
  • най-шареното място
Gerka, вероятно можете да сравнявате класирането в една област с класирането в един университет. Те не са централизирани. Или има и такива?

Най-краткото според мен е, че след като ги подредят по низходящ ред, един по един запълват паралелките по първото си желание. После е също - удрят чертата на всяка паралелка/профил и започват да разпределят по второ желание и пак до запълване и до края на децата/запълване на паралелките.

# 389
където е прието ? Hug

Документи за записване (от сайта на училището):
- Удостоверение за завършен седми клас – оригинал
- Акт за раждане – копие
- Удостоверение за преместване от училището, в което се е обучавал ученикът
- Медицинско - за професионалните гимназии

Общи условия

Активация на акаунт