Отлитането на порасналите деца от семейното гнездо

• 37 097
  • 204
  •   1
Отговори
# 150
Ама точно това питаме - от къде си сигурна, че родителите им не се нуждаят от помощ? Не говорим за болни родители, а за такива с някакви финансови затруднения. Да, децата имат финансите да се отделят, но в същото време родителите са с ниски доходи и някой трябва да им помага, за да вържат двата края. А ако се изнесеш, става доста по-трудно да плащаш сметки на 2 апартамента + наем или ипотека.

# 151
  • Пловдив
Да , и точно затова предпочитат статуквото , защото става доста по-трудно както казваш. Ами да по-трудно е ,но това е едно от предизвикателствата на живота. Имам и други познати които живеят в Англия , там изплащат ипотека на къща и в същото време помагат на родителите си тук в България. И на тях им е трудно ,но се справят. No pain no gain .

# 152
Тоест, ти не правиш разлика между стандартите в Англия и в България?

# 153
  • Пловдив
И как стигна да този извод? Живяла съм повече от 1 година в Лондон.

# 154
  • София
Да , и точно затова предпочитат статуквото , защото става доста по-трудно както казваш. Ами да по-трудно е ,но това е едно от предизвикателствата на живота. Имам и други познати които живеят в Англия , там изплащат ипотека на къща и в същото време помагат на родителите си тук в България. И на тях им е трудно ,но се справят. No pain no gain .
Питам се, защо е този напън да вкарате всички в един калъп?
Защо не можете да приемете, че има хора, които се чувстват добре в обкръжението на родителите си и не им пречи да живеят заедно? newsm78
И са открили много по- големи предизвикателства в живота от това- да изплащат ипотека и да пращат пари на родителите си, работейки в страна с много по- висок жизнен стандарт?

# 155
  • Пловдив
Напън?  На никого не съм давала тон в живота как да живее. Но ми е интересно какви точно са големите предизвикателства на 30 и повече годишни които живеят с родителите си не защото не могат да си позволят да се отделят ,а просто защото така е по-лесно . Вие от позицията на родител или дете ги защитавате?

Последна редакция: сб, 03 дек 2016, 14:54 от mdonkova

# 156
От позицията на дете, което можеше да се отдели още на 20, но го направи на 25, тъй като майката на това дете се нуждаеше от финансова помощ, а детето нямаше как да плаща квартира  и сметки на 2 апартамента и да остават пари за странични глезотии като... джобни за кафе на работа.

# 157
  • Пловдив
Говоря за хора които могат да си позволят финансово да се отделят, но не го правят.

# 158
Или говорим за различни неща, или не знам и аз. Опитвам се да ти кажа, че порасналото дете може финансово да е абсолютно готово да е само, но не и да издържа 2 домакинства. Само по себе си да може да си живее идеално, но родителите му да имат по-голяма нужда от парите, които иначе би давало за наем, съответно да ги дава на тях.
За случаи, в които и родителите, и детето, са финансово независими едни от други, да, според мен трябва да са в отделни жилища. Пък ако ще да е само за това, че няма да се дразнят взаимно за неизмита чиния.

# 159
  • София
Напън?  На никого не съм давала тон в живота как да живее. Но ми е интересно какви точно са големите предизвикателства на 30 и повече годишни които живеят с родителите си не защото не могат да си позволят да се отделят ,а просто защото така е по-лесно . Вие от позицията на родител или дете ги защитавате?

От позицията на родител, който е направил всичко възможно децата му да живеят отделно, наплашен от своя живот с мама, мъж и дете под един покрив преди много години. Mr. Green
Но, че това аз така съм решила, не означава че други хора не могат да решат друго и че то ще е грешно.
Ако 30 годишните нямат предизвикателството да се заробят 20-30 години с ипотека, биха открили много по- вълнуващи предизвикателства, убедена съм.
Затова и се радвам, че успях да им спестя вълнуващите преживявания да налеят в банките теглените кредити в троен или четворен размер.

# 160
Аз имам 40 годишни познати които живеят при мама но са абсолютни депресари и мързели и нищо вълнуващо не са открили в живота си.

# 161
  • Щастлива мама на 3 слънца
Аз имам 40 годишни познати които живеят при мама но са абсолютни депресари и мързели и нищо вълнуващо не са открили в живота си.
и аз имам доста такива ....

# 162
То пък щото и сред отделно живеещите хич няма такива Wink

Всеки е в правото си да се отделя когато той самият почувства нужда от това, а не когато приятели, съседи или колеги смятат, че трябва.

# 163
  • София
Нищо не гарантира, че ако са излезли на квартира, са щели да бъдат нещо друго.

# 164
  • Пловдив
Със сигурност животът им е щял се промени- и на родителите и на децата. Със сигурност децата са щели да станат по-самостоятелни , по-отговори и по-подготвени за времето в което родителите няма да ги има.

Общи условия

Активация на акаунт