Фотография - 82 тема

• 48 330
  • 755
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Аз го предложих, така че съм за Simple Smile Който има нещо против, да пише

# 511
То половината снимка е в изгъзиците после по време на редакция Laughing
Прецакахте ми инвъртнатия портрет.  Mr. Green

# 512
  • София
laseen, ставаше въпрос само за техническите теми, ако изобщо ще има такива.

# 513
  • София
То половината снимка е в изгъзиците после по време на редакция Laughing
Прецакахте ми инвъртнатия портрет.  Mr. Green

Инвъртвай се спокойно, другия месец ще му мислиш, ако решиш да избереш техническата тема.

# 514
Моля ви извинете ме, ще взема да почна да чета най-после внимателно. Днеска цял ден съм в някаква просъница, клиенти, които не исках ми се стовариха отгоре и съм супер неадекватна. Hug

А може ли да обясните какво визирате под техническа - снимка на скъсана джапанка или нещо засукано (като сенчестата контражурна екшън сцена посред нощ, осветена от светлините на близките сгради на върха на небостъргач като в Скайфол)

# 515
Какво оборудване имате начинаещите, а защо не и напредналите, освен апарата и обективите? И по-конкретно светкавици имате ли или други осветителни тела и какви?

Последна редакция: пн, 12 сеп 2016, 23:28 от maiamiii

# 516
Аз за аксесоарите ще си мълча, щото по отношение на фото аксесоари съм по-голяма кифла от колкото на типично женски неща  Joy Joy Joy Joy Joy
Видя ли хубава фотографска чанта, раница или стрип за камера не се стърпявам ...
Всъщност един от любимите ми действително е един стрип за камера с 2 джобчета за резервни карти памет.
Иначе стандартното оборудване Wink

# 517
  • Mostly in my mind
Оф, извинете  Mr. Green - съвсем друго имах предвид, но е края на работния ден и вече давам заето  Mr. Green Питах дали да са директно от камерата, без обработка.
Според мен било техническа, както казвате, било творческа,  последващата обработка с програма си  е задължителна за една снимка.  Това му е хубаво на дслр-а. Че дава изключително добър за обработка  суров материал. За разлика от сапунерките. Постпроцесингът също си е вид творчество. И той развива уменията и знанията,  за това как един кадър да стане още по-хубав и запомнящ се.

# 518
Аз пък не мога да свикна с идеята да редактираш снимки. Като направиш цветни корекции вече не е твоята снимка.

# 519
  • Mostly in my mind
Вов?!?!
Ама те двата процеса си вървят ръка за ръка просто.
Друг е въпросът ти какво точно възприемаш под думата обработка. Simple Smile

# 520
Разбирам това, което ме кара да се чудя какво е снимано и в какви условия. Много трудно се впечатлявам от снимки, които са редактирани до степен, че приличат на картина от Караваджо.

# 521
  • Mostly in my mind
Струва ми се, че говорим за различни неща. Wink

# 522
  • Варна
Е стига, дори преди дигиталната фотография снимките от лентите са се обработвали, но не на компютър, а в тъмната стаичка.
Джейпег от апарата също е обработена снимка, но обработена от камерата, а не от тебе, т.е. обработка винаги има.

# 523
Говорим за това дали е нужна постпродукция. Ако има такава значи не се справяш като фотограф. Така мисля аз.

# 524
  • Mostly in my mind
 #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт