Фотография - 82 тема

• 48 208
  • 755
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте, имам си само китовия обектив с тяло canon 700d и искам да си купя 50мм.  Ценовата разлика е голяма на тези без и със стабилизация.... Не ми е ясна много много разликата и ще се радвам ако някой ме ориентира. Благодаря за което предварително!

За другия обектив споделих, но се сетих, че при първото ни ходене във Виена бях точно със 700D и 18-135mm, който също не е лош за травъл .. лек обектив е а дава доста възможности Simple Smile Има си и малко недостатъци, но като за път е ОК. Уточнение - обектива е за кроп, така че ако си останеш с 700D  за него става

ето малко снимки и с него ..

Belvedere by Photo Cafe, on Flickr

Vienna by Photo Cafe, on Flickr

Grincing by Photo Cafe, on Flickr

Votivchurch by Photo Cafe, on Flickr

# 91
Felicita123, аз бих заложила на втора ръка 24-105 F4, ако бюджетът ти е около 1000лв. В същата дилема съм и аз, но  тъй като искам по-светъл обектив съм се спряла на два варианта Tamron 24-70mm F2.8 или Canon 24-70. Надявам се скоро да попадна на добра цена втора ръка и да взема, че сега съм само с 70-200 ф4.

# 92
Много благодаря на всички за съветите. За бюджет за обектива не съм мислила. Може би до около 1000-1200 лева. Но ми се иска да е нов заради гаранцията. Сега съм в чудене дали да си продам камерата, с която си снимам и някои от обективите. Новата камера ще ми е подарък и все още не знам дали си струва (а и се притеснявам малко, тъй като ще е от чужбина и не знам как стоят нещата с гаранцията), тъй като си снимам за кеф, фотографията ми е много любимо хоби, сегашния ми апарат си ми върши работа.  Simple Smile.  Още веднъж - много благодаря на всички, които ми отговориха. Лека вечер от мен  Hug

# 93
Момичета, защо никога не споменавате бюджет? Изпитвате ли неприязън към неща втора употреба или си купувате и такива? МамаСъншайн, не си права Mr. Green! И все пак по ред на номерата - Felicita123, оригинален канонски обектив под 1000 лева от магазина и то със стабилизация - 24-105 ИС. Верно тъмничък, но 6Д-то носи вдигане на ИСО-то. Без стабилизация, но светъл и с голяма гаранция е Тамрон 28-75/2.8. Хем светъл, хем само половин кило. Филтрите са 67мм и са сравнително евтини. Има и някакво макро.  Titinka, няма канонска 50-ка със стабилизация. Нова от магазина - 50/1.8 STM. Това е версията, която може да се ползва и за видео, защото е с безшумен мотор за фокусиране. Иначе на старо е за предпочитане първата версия на 50-ката, но трудно се намира. Който я има не се разделя с нея Mr. Green. Каквото и да купуваш, гледай внимателно за фронт/бек фокус. Ако е втора употреба има и други работи за гледане - драскотини, гъби етс.
Коя е първата версия?

# 94
  • София
 Oт ляво е MkI, от дясно е MkII - http://alaev.info/blog/post/327.

P.P. По-добре, вместо да търсиш първа версия, си вземи един нов 50/1.8STM от магазина. Поне ще има някаква гаранция и ще можеш да снимаш видео малко по-безпроблемно с него Peace.

Последна редакция: пт, 08 юли 2016, 23:59 от Mунчо

# 95
  • Варна
Аз имам една 50ка на Канон-а, пише на нея EF 50mm 1:1.8 II. Това старата ли е ? Много го обичах този обектив и още ми липсва. Ако можех да го закача на Никона да съм го направила вече Wink Но лятото мисля да си взема една. Ако има някой минал от Никон на Канон и иска да разменим да свирка  Heart Eyes

DSC_3744 by Wink BG, on Flickr

# 96
  • София
По-новата е. Най-новата е 50/1.8 СТМ, с която на теория може да се снима и видео Peace.

# 97
По-новата е. Най-новата е 50/1.8 СТМ, с която на теория може да се снима и видео Peace.
Благодаря, изясниха ми се нещата  Simple Smile

# 98
Новата 50-ца е чудесна, има добър рисунък и е и много тиха...

# 99
пак с въпрос -  къде мога да калибрирам камера с обективи, става въпрос за Канон?

# 100
Добро утро!  bouquet
DSC_2612 by Златина Иванова, on Flickr

# 101
  • София
 Интересно, питанки за канонски обективи, пък снимките с никонски Mr. Green!

# 102
Интересно, питанки за канонски обективи, пък снимките с никонски Mr. Green!
хахах, Никона е на приятел. От него още повече се зарибих за 50мм  Joy

# 103
Първи опит за паннинг. Не много успешен.

IMG_9063_1_web

Въпрос: Чистите ли винаги шум и как? Аз уж чистя още в КР, но все ми се струва, че имат шум снимките или пък нещо обърквам в сейвването и оттам се скофтват нещата. Знам, че и техниката и настройките и светлината имат значение.

Последна редакция: пн, 11 юли 2016, 09:57 от Im So Excited

# 104
  • София
Мимс, Лолита, благодаря за коментарите. Тия сенки под очите и мен ме дразнят, но не успях да ги махна грамотно.

При мен като прилагам някои филтри се появява шум, също и ако прекаля с изострянето.

Общи условия

Активация на акаунт