Фотография - 82 тема

• 48 222
  • 755
  •   1
Отговори
# 105
Първи опит за паннинг. Не много успешен.

IMG_9063_1_web

Въпрос: Чистите ли винаги шум и как? Аз уж чистя още в КР, но все ми се струва, че имат шум снимките или пък нещо обърквам в сейвването и оттам се скофтват нещата. Знам, че и техниката и настройките и светлината имат значение.

Както каза един колега "имам висока търпимост към шум, особено монохромен" та аз лично рядко чистя шум, обикновено още в Лайтрум докато обработвам суровия файл. По - скоро внимавам при изостряне и ползвам техниките  в Луминосити режим или Лаб Колор, тъй като там изострянето се прави върху монохромната луминанта и не се засягат цветните канали (т.е. не се повлиява цветния шум) и така се избягва и гадното хало.

# 106
Благодаря, mamaSunshine! Преди известно време попаднах на твое обяснение за това изостряне, даже сейвнато някъде го имам, и се пробвах, като следвах стъпките, но тъй като ми звучи леко на патагонски, някъде обърках и нищо не се получи. Embarassed

# 107
Благодаря, mamaSunshine! Преди известно време попаднах на твое обяснение за това изостряне, даже сейвнато някъде го имам, и се пробвах, като следвах стъпките, но тъй като ми звучи леко на патагонски, някъде обърках и нищо не се получи. Embarassed

Бе от доста време се каня да ги заснема на видео и двата метода, ма пусто все се притеснявам дали ще се получи. Трябва обаче да се престраша  Joy

# 108
А аз бих попитала каква настройка още от камерата давате за шумопотискане?Аз съм го оставила на Нормално...ако не се лъжа.
Мен ме дразни шума,затова гледам да не качвам много исото,а и се стремя да снимам в подходяща светлина,за да избегна този момент Simple Smile

# 109
... Трябва обаче да се престраша  Joy
Ами, хайде, де! Praynig

# 110
  • София

IMG_9063_1_web

Im So Excited, къде е снимано това. Аз с панинг още не съм се пробвала, но си мислех скоро да го направя и се чудех къде ще е най-подходящото място за проби  newsm78.

Знам, че някъде назад в темите са коментирани картите, но не мога да го открия...искам да си взема още една резервна и ако някой може да ми каже какво да гледам при избора ще му бъда много благодарна. Има вероятност още довечера да отскоча до Фотосинтезис и ми се иска да знам какво точно търся.

Хайде да сложа една снимка и аз  Simple Smile Ходихме уикенда с групата ми от курса да снимаме HDR и нощно небе, но не мисля, че бих показала резултата (ще трябва още доста да се поупражнявам, докато се получи нещо поне приемливо), затова пък имаше симпатични слънчогледи по пътя на връщане  Simple Smile

# 111
  • София
Когато снимате панинг, приближете лактите плътно до тялото. Въртенето по време на проследяването на обекта става от бедрата и таза. А, и е много важно преди това да направите тест при каква скорост е ок да снимате.

ето и един мой опит Simple Smile
_DSC2288 by Elka Ganeva, on Flickr

# 112
  • София

IMG_9063_1_web

Im So Excited, къде е снимано това. Аз с панинг още не съм се пробвала, но си мислех скоро да го направя и се чудех къде ще е най-подходящото място за проби  newsm78.

Знам, че някъде назад в темите са коментирани картите, но не мога да го открия...искам да си взема още една резервна и ако някой може да ми каже какво да гледам при избора ще му бъда много благодарна. Има вероятност още довечера да отскоча до Фотосинтезис и ми се иска да знам какво точно търся.

Хайде да сложа една снимка и аз  Simple Smile Ходихме уикенда с групата ми от курса да снимаме HDR и нощно небе, но не мисля, че бих показала резултата (ще трябва още доста да се поупражнявам, докато се получи нещо поне приемливо), затова пък имаше симпатични слънчогледи по пътя на връщане  Simple Smile

Ами, най-лесното е да си купиш същата карта като тази, с която вече разполагаш. Иначе мой фаворит са Сандиск Екстрийм за каквото ти стигнат парите. Не бих се набутвал с Екстрийм Про освен ако наистина не си про Peace.

P.P.На моите ретроапаратчета ползвам Лексар-микроСД с адаптер за СД. Ми лампичката на картата даже не успява да светне, когато снимам в jpeg Mr. Green.

Последна редакция: ср, 13 юли 2016, 12:09 от Mунчо

# 113
  • София

Ами, най-лесното е да си купиш същата карта като тази, с която вече разполагаш. Иначе мой фаворит са Сандиск Екстрийм за каквото ти стигнат парите. Не бих се набутвал с Екстрийм Про освен ако наистина не си про Peace.

P.P.На моите ретроапаратчета ползвам Лексар-микроСД с адаптер за СД. Ми лампичката на картата даже не успява да светне, когато снимам в jpeg Mr. Green.

А каква е по-добре да си взема - SD или microSD  newsm78.

# 114
  • София
 Аз съм стиснат Joy и всичките ми покупки са с двойно предназначение - микроСД-то може да се ползва и в телефон Mr. Green. Не виждам смисъл да тормозиш свръхмодерен апарат с адаптери. Вземи си направо СД карта Peace.

П.П. Ако изкарваш пари със снимане, не си купувай една голяма карта а си вземи две по-малки. По закона на Мърфи, гафът винаги става в най-неподходящия момент Laughing.

# 115
  • София
Аз съм стиснат Joy и всичките ми покупки са с двойно предназначение - микроСД-то може да се ползва и в телефон Mr. Green. Не виждам смисъл да тормозиш свръхмодерен апарат с адаптери. Вземи си направо СД карта Peace.

П.П. Ако изкарваш пари със снимане, не си купувай една голяма карта а си вземи две по-малки. По закона на Мърфи, гафът винаги става в най-неподходящия момент Laughing.

Мунчо, благодаря за инфото!
Много съм далеч от изкарването на пари със снимане  #Crazy Иначе аз в момента ползвам две карти (апаратът ми има два слота) - една SD 16 GB и една microSD 32 GB, но втората я взех уж за временно ползване от таблета на мъжа ми (само за около половин година  Laughing) и сега той си я иска  Laughing, а аз много си бях свикнала така.

# 116
Тука ще ударя едно рамо за Екстрим серията на Сандиск, наистина са бързи и хубави карти. Обикновено нося с мен 2 карти от по 16, не ми се рискува ако се случи нещо с картата да има много информация на нея. Та предпочитам няколко карти с по-малка памет.

# 117

Im So Excited, къде е снимано това. Аз с панинг още не съм се пробвала, но си мислех скоро да го направя и се чудех къде ще е най-подходящото място за проби  newsm78.

Писта Дракон в с.Калояново, близо до Пловдив. Преди две седмици имаше събор на Опел.

Аз там на място се сетих да пробвам панинга и изобщо не бях подготвена, само дето съм чела тук упътвания. Определено не беше, както Елл съветва, но следващия път ще пробвам така. Peace

# 118
Добро утро! Simple Smile
Незнам да се радвам ли или не...Моя снимка е публикувана в местен вестник,естествено без никой да ме пита или иска разрешение.Явно са я свалили от страницата ми във ФБ.Аз като автор на снимката какви права имам?И да се разправям ли изобщо? Rolling Eyes

# 119
  • София
 Фейсбука нямаше ли някаква клауза в правилата, че всичко качено там става собственост на мрежата.

Общи условия

Активация на акаунт