Фотография - 82 тема

• 48 336
  • 755
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Апаратът обаче трябва да има wi fi. При мен се получи и без да си спирам мобилните данни  Peace
Не можах обаче да разбера как се работи с този NFC и каква е ползата от него при наличието на wi fi  newsm78. Успях да осъществя връзка между апарата и телефона, изписа и на двете, че са свързани, но снимката така и не се прехвърли....то аз не се и опитвах дълго, защото не намерих смисъл да го правя така....може би пропускам нещо...

# 481
Хайде успех на групата .. пуснала съм заявка и когато мога с каквото мога ще се включвам Simple Smile

# 482
И аз пуснах Simple Smile. Месечното ме устройва и мен. Не пречи да се пускат кадри по време на периода тук и да се коментират.

# 483
  • София
За септември ще има ли тема?

Може ли темите да са две и да се снима по избор? Например, да има една техническа и една творческа?

# 484
  • София
За септември е "Автопортрет". Понеже не съм я заключила, излиза само в "Дискусии". Какво ще рече "техническа" и "творческа"?

# 485
  • Варна
Един месец е адски много време. Така хора, които напредват по-бързо ще се отегчат. Идеята на предизвикателствата не е само да се научиш как се снима определено нещо, но и как да мислиш бързо и да се справяш в по-динамични ситуации, дори и в непознати такива.
Ама, вие си знаете.
А, и Автопортрет е доста, доста трудна тема, не знам защо от нея решихте да почнете.

# 486
  • София
Ако има две теми за месеца, няма да е толкова скучно, а и ще има време за поправяне и преправяне на нещата Simple Smile

Техническа е тема, която трябва да заснемеш нещо при някакви условия или да постигнеш даден ефект - например: дълга експозиция, да замразиш движението, motion blur, контражур, боке, снимане  през нощта/на слабо осветление, черно бяла фотография, снимане при изкуствено осветление, при различни видове осветление или различно разположение и големина на светлинния източник. Предлагам при техническите теми да качваме сурови кадри, без обработка. Така се учи много Simple Smile

Творческите теми може да са най-различни. Дават свобода и поле за изява на артистите Simple Smile Например: натюрморт, портрет, сутрин, изгрев, залез, капки и т.н.... Но без техническата

# 487
  • Варна
Елл, снимките само в JPEG формат ли трябва да са, за да ги прехвърляш и споделяш директно? Thinking Моят има wifi, но не съм се занимавала досега с това и поста ти ме заинтригува Simple Smile.

Пуснах и аз заявка за групата, ще се включвам - къде със снимки, къде само с коментари. Party

# 488
Защо автопортрет а не портрет? И да, автопортрет ще откаже мнозина. Нещо по-простичко, пейзажи например, ми се вижда по-удачно.

# 489
  • София
chockolina, можеш да прехвърлиш всякакви формати, обаче на телефона не знам дали ще ги видиш ако са RAW.  Аз снимам в RAW+JPEG(най-малкия S) и прехвърлях само jpg файла, който след това качвам във facebook например.

# 490
За творческите теми идеи колкото искате - там се вихри въображението и не е нужно да са съответстват на жанр или нещо добре познато. Темите могат да са по-отнесени и така да се види кой как интерпретира дадена тема - примерно "Безвремие".. такива предизвикателства са много готини.

Тази година Месец на фотографията правихме за първи път беше с тема "Контакт", което позволява много широк кръг интерпретации.
Много ми хареса идеята на студентите по фотография в НБУ - тяхната изложба беше от типа назад във времето - всички бяха снимали портрети в стил Ренесанс и други епохи на изобразителното изкуство, други колеги бяха на тема улична фотография с идеята на контакта с градската среда, имаше и едни ретро влакове - в контакт с миналото, бежанците .. изобщо много различни неща които обаче се подчиняваха на идеята Контакт.

Може да експериментираме с такива теми.
За техническите също е готина идеята Simple Smile
 bouquet

# 491
  • София
Прави сте за автопортрет. И "Пейзаж", и "Портрет" ми допадат, нека и другите кажат кое предпочитат. Моята идея беше да е нещо като представяне, но наистина може да се окаже препъни камък. Лично аз нямам нищо против да снимам по две теми месечно, но много хора писаха, че не разполагат с достатъчно време.  Peace Ако сте съгласни за по избор: техническа или творческа, дайте да ги комбинираме две по две, така че да са свързани по някакъв начин.

# 492
  • Варна
chockolina, можеш да прехвърлиш всякакви формати, обаче на телефона не знам дали ще ги видиш ако са RAW.  Аз снимам в RAW+JPEG(най-малкия S) и прехвърлях само jpg файла, който след това качвам във facebook например.

Мерси, така си и мислех. Peace Пробвах веднъж да снимам RAW+JPEG, после при свалянето се изнервих - аз ги минавам първо през Лайтрум за суровата обработка, оттам после в папката имах 2 вида JPEG и един raw...

# 493
Фликър само яху пoщи ли признава?  Shocked

# 494
  • Варна
е, тъкмо се снимах и сменихте автопортрета Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт