Фотография - 82 тема

• 48 290
  • 755
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Браво на първите, после ще пиша по снимките  bouquet
Само да предложа да не скривате екзифа на снимките, понякога помага да се обяснят някои неща.

Палатката е добра при продуктово снимане, избягват се проблеми с фона, светлината и т.н, става по-уеднаквено.

# 571
Мунчо не мога да се съглася. Палатки има различни размери за различни големини предмети и когато знаеш как да решиш осветление и какви аксесоари към него да ползваш няма проблем. Разбира се в студио начините да заснемеш предмети много и палатката е една от тях. Но с палатка или без не става без познания за осветление - там е онова което ограничава човек.

Между другото сетих се за още един сет за предметна фотография - без палатка. Комплекта е доста лесен за употреба тъй като е с диодно осветление и с мини фонова система. Супер точно за мини домашно студио

Последна редакция: вт, 13 сеп 2016, 22:12 от mamaSunshine

# 572
  • софия

laseen, портретът ти адски ме радва! Не виждам линк към фликър, а бих разгледала с удоволствие. И на мен ми се ще очите да са черно бели, адски интересна физиономия. По принцип ме влече мрачното и залепнах, като муха на мед.  Laughing
И други интересни неща видях, ударно започвате. Браво, момичета!

# 573
laseen, чуден ти е портрета.

Аз пък току що осъзнах (вече планирайки как точно да се самоснимам), че нямам никакви фото програми на този компютър и ще трябва да чакам най-рано уикенда, за да извадим от кашоните другия (местихме се наскоро). Голям съм заплес.

Отивам да видя какво мога да извадя sooc. Joy

# 574
Палатките за предметна фотография дават еднообразни резултати, съгласна съм с Мунчо. Ако ще се снима за каталог - добре, но иначе защо? Естествената светлина е толкова по-приятна! Представям си моя проект с шишетата сниман в палатка - скукааа  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 575
Вейда аз просто обяснявам принципа на работа. Когато търсите нещо по артистично ясно че ще редите различен натюрморт, тъй като палатката си е за друг тип фотосесия. Никъде не съм казала че йок само палатка. По скоро дадох по-добрата алтернатива на това да си сглобяваш сам с подръчни материали и да боядисваш.

А отговора ми до Мунчо касаеше играта с осветлението и ограниченията там. Не знам защо цари всеобщо разбиране че студийното осветление дава плоски и скучни изображения. Няма такова нещо.

Колкото до твоя проект с шишета представям си го много хубаво с игра на сенки, отражения и пречупване на светлината. Стъкло в студио дава интересни неща.

Аз сега замислям един проект с вино и чаши.
 bouquet bouquet bouquet

# 576
  • София
Ооо, шишетата на Вейда са култови Heart Eyes
Много любимци имам там.

# 577
Установих, че не ме бива в селфитата. Mr. Green

За късмет днес по-рано имах модел, така че с подръчните виндоуски програми се получи това:
Smile by Jill, on Flickr

# 578
Продуктовата фотография ми е скучна по дифолт, май вече съм го споменавала, откъдето и мението ми за палатките. mamaSunshine, постът ми не беше в опозиция на твоя - разбира се, че са удобни и необходими за определени цели, но са много далече от стила ми Hug. Моят проект описан по твоя начин звучи интересно, но акцентът се измества от шишетата и отива към както казваш: "игра на сенки, отражения и пречупване на светлината". Ако решиш да завъртиш по този начин виното и чашите, ще следя с интерес.

RумиK, Heart Eyes
Харесвам си ги и аз, съвсем нескромно. Дори имам едно в рамка над бюрото - рамката е от тези с празно място между стъклото и снимката, където съм сложила и сниманото шише Mr. Green. АртЪ отвсякъде, ти казвам hahaha.

# 579
  • софия
Продуктовата фотография ми е скучна по дифолт, май вече съм го споменавала, откъдето и мението ми за палатките. mamaSunshine, постът ми не беше в опозиция на твоя - разбира се, че са удобни и необходими за определени цели, но са много далече от стила ми Hug. Моят проект описан по твоя начин звучи интересно, но акцентът се измества от шишетата и отива към както казваш: "игра на сенки, отражения и пречупване на светлината". Ако решиш да завъртиш по този начин виното и чашите, ще следя с интерес.

RумиK, Heart Eyes
Харесвам си ги и аз, съвсем нескромно. Дори имам едно в рамка над бюрото - рамката е от тези с празно място между стъклото и снимката, където съм сложила и сниманото шише Mr. Green. АртЪ отвсякъде, ти казвам hahaha.
Искам снимка на снимката  Blush А шишетата са любимата ми серия на Вейда. Сега, като се обърка и снима някое - приквичквам от кеф. Mr. Green
Много ми е интересно снимането в студио, възможностите са неограничени стига да имаш идея какво да правиш със светките, обикновено гледам, като омагьосана. Но съм тооолкова далече от тях, че до сега само до омагьосването стигам.

# 580
Вейда серията с шишетата ти са ми любими и като идея и като цветоусещане  bouquet bouquet bouquet
Аз съм от хората които не умеят да редят натюрморт и винаги се радвам на онези които имат този усет.
Имам един приятел от Пловдив който е художник и това адски му помага и при снимките Димитър Лазаров-ДИМ .. сигурна съм че нещата му ще ти харесат..

Може и да го знаеш... http://photocafe.bg/dimitar-lazarov-dim/
Чудесно е че печаташ .. аз от това не мога да се отърва,  обожавам снимки на хартия, някаква мания ми е постоянно да се уча как нещата да се правят за да е качествен печата, ама съм си шматка  Joy

Колкото до студио (СлаБе).. винаги съм го приемала за висшият пилотаж във фотографията. Там фотографа е светлината, и там блесва целият му талант  и умения именно защото там нямаш цялото разнообразие и богатство на външния свят и трябва да измислиш как да го направиш интересно. И мен още ме е страх там

Понеже сме на тема портрет ... имам един идол в този жанр Ричард Аведон - бащата на модната фотография. Съветвам всички които снимате основно хора да разгледате портфолиото му - не е само мода. Този човек е история във фотографията.

Хайде стига от мен  bouquet

# 581
  • София
mamaSunshine, харесвам Аведон и аз. Както и доста други, но се сетих сега, че гледах една документална серия, където представяха една фотография на Аведон, беше много полезно като разбор на комплексния поглед върху фотографията.

Следя Дим, омагьосват ме неговите капчици и глухарчета  Heart Eyes
Вейдичка, аз също искам снимка на снимката - тотално не мога да си го представя  newsm78

# 582
На Вейда шишетата са страхотни. Много красив проект. И до сега като видя интересно шише се сещам за нея.

Как навивате някой да ви позира? Аз само като ходя да снимам с група мога да примоля някой. Сега мъча кучето, но без успех. Много се превъзбужда като клекна и се почва едно близане... В събота ще ходя да снимам лалета с един приятел и ще го врънкам, дано ми даде.

# 583
  • Варна
Очевидно навиваме основно децата Simple Smile  Аз имам една много готина баба съседка, но още ме е срам да я помоля.

# 584
Очевидно навиваме основно децата Simple Smile  Аз имам една много готина баба съседка, но още ме е срам да я помоля.

Това ясно, но моят няма шанс да го навия. По-евтино ще ми е да си платя на професионален модел  Mr. Green.

Имам си палатка, направена от мен от кашон и тензух Simple Smile. Обличам подът и гърбът с различен цвят картон ако ми дойде музата да снимам нещо дребно.

Сините очи на мен ми харесват много, а и кожата.

Общи условия

Активация на акаунт