Фотография - 82 тема

• 48 299
  • 755
  •   1
Отговори
# 585
Нали имахме право на повече от една снимка, или бъркам?

Ще опитам да осъществя и двете си идеи за портрети - един на кучето, един на детето Simple Smile
Ама първо ще се върна да почета още за фокуса. От 5 снимки нито на една нямам фокус  Rolling Eyes.

# 586
  • София
 Разкарай всички автоматични настройки за фокусирането от апарата. Peace

# 587
Разкарай всички автоматични настройки за фокусирането от апарата. Peace
И смени ЗАУ-то  Laughing Laughing
Благодаря, направих настройките, които ти посъветва преди няколко страници да направи една съфорумка.
Сега ще пробвам отново с тях. Само да си довърша мини скандала с детето  Mr. Green

# 588
С фокуса и аз нещо съм скарана все още....чета, правя, настройвам и пак не ми харесва.

П.П. С китак според вас 18-55, може ли да се направи хубав портрет?

# 589
За фокуса.. дълга тема е но... прочетете си инструкциите добре. Вижте във вашата камера какви опции и настройки има. ДСЛР-те работят с фазов фокус, който е великолепен при светлосила между 2 -5,6. Под и над тези стойности винаги има леки колебания. Високият клас дслр-имат малко подобрения в областта при работа със светлосилна оптика. Казвам го тъй като повечето снимате децата си и търсите плитък фокус.

Вижте колко автофокусни точки имате и как могат да се комбинират. Понякога при снимане на статични обекти може да ползвате единична точка, а при следящ фокус да комбинирате повече точки, за да се търси по точен фокус. Пробвайте... тук настройките зависят от модела и какво му е заложено. Пробвайте ръчен фокус, при него избягвате хънтенето на лещите докато се намери правилната точка на фокус. Поне се поупражнявайте върху статични обекти за да свикнете с него. За тичащи деца разбира се няма как.

Просто експериментирате и си прочетете инструкциите- ще се изненада де колко информация има в тях която да ви посъветва в различни ситуации.

На въпроса за китака?  Да може .. чак перфектен не защото няма рисунък а на портретен обектив, но като за начало ще те ориентира
 bouquet bouquet bouquet

# 590
Във Фликр са върнали коментарите върху самата снимка - много са удобни, когато искаш да покажеш/коментираш някакъв детайл.

Скрит текст:

# 591
Мога ли да се поизложа отново, като пусна тук една пробна снимка за темата, като искам да ми кажете къде й е проблема.....мисълта ми е къде да наблегна? ....много, много модела ми не беше с огромно желание и бързаше постоянно за някъде и така и не ми дава възможност да експериментирам с различни настройки  Blush макар, че ме е срам вече....гледайки вашите снимки.

# 592
  • София
 Нещо по темата за "мазните китаци" - винаги обичам да го показвам на тюхкащите се Mr. Green:

http://www.robertmekis.com/

# 593
Във Фликр са върнали коментарите върху самата снимка - много са удобни, когато искаш да покажеш/коментираш някакъв детайл.

Скрит текст:

Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 594
Вейда, прекрасна е композицията.

Маямии, нали направи групата, за да се показват начинаещи снимки. Всички са били начинаещи, някой са с повече усет по природа и дори в началото им се получава, други се трудят повече. Въпросът е, да не сме мързеливи (като мен).

# 595
И аз се записах. Колебаех се между две, втората я сложих в коментар.
И двете са от типа "снимка за семейния албум", но ще се радвам поне фокус да имат.
Обработки не съм правила, малко контраст и кларити само.

Скрит текст:

# 596
  • София
Вейда,това снимка ли е? Като картина! Не я бях виждала, а идеята с шишенцето "натюр" е чудна!

Маями, давай, давай. Simple Smile

# 597
Никаква обработка не съм правила....боса съм и в това  Rolling Eyes

# 598
Мъхчето, снимка е, да.
Благодаря на всички Heart Eyes

maiamiii, наблегни на фокуса.

# 599
maiamiii, наблегни на фокуса.
Да, съгласна съм, доста трябва да почета още и да тренирам с фокуса.

Общи условия

Активация на акаунт