Фотография - 82 тема

• 48 300
  • 755
  •   1
Отговори
# 555
  • София
О,  laseen е открила сезона!  Hug Пусни линк и тук, за да се коментира от всички.

# 556
Просто за информация - принципно най-правилният цвят на стени за студийно снимане е 50% сиво - неутрален цвят който няма да връща прекалено много отразена светлина.

За вкъщи разбира се няма как - сиво е малко подтискащо, така че да може да си вземеш палатка за предметна фотография - тя е бяла, но играе ролята на дифузер през който да се насочи светлина.
Идеята на тези дифузери е да не е директна светлината, а да е по-мека и разпръсната - осветява по равномерно и не е толкова остра, в сравнение с директен източник.

Не са скъпи малките размери и вършат чудесна работа

ето ви и линкове с цени на различни размери
http://dynaphos.com/products?filter=%EF%E0%EB%E0%F2%EA

# 557
Леле, фликър има малоумни шервъщи способности  Mr. Green
Мислех, че в групата ще става мазалото. Но и тук да си изпея песента:

Определено се олях. Но поне да отворим месеца с нещо. Пък и толкова бързах, че оставих снимката с печатна резолюция (300).

ПП. Моделът искаше да остане възможно най-неразпознаваема. Все пак услуга ми прави и оттам идва и по-засилената мацаница с черно.

Лично според мен снимката е абсолютен шайт  Mr. Green Моля ви не мислете, че си прося комплименти. Твърде тъмна, мацана и е мани беги. Но не съм снимала човеци отдавна, хванах момата буквално в крачка и я молех да се снима повече време, отколкото я снимах. Освен това с лица никъде ме няма. Така и не научих къде да застана, че да елиминирам максимално отрязването в очите.

ПП. Не щадете жлъчка. Обърнаха ми внимание, че в момента изглежда сякаш съм ѝ отсякла главата през челото, което си е така. От коментари и критика не се плаша.

Последна редакция: вт, 13 сеп 2016, 11:46 от laseen

# 558
  • Варна
Никакви начинаещи не сте вие  Laughing   Много хубав портрет според мен.

# 559
Никакви начинаещи не сте вие  Laughing   Много хубав портрет според мен.

Lassen със сигурност не е  Grinning
На мен много ми харесва, вече ме е срам даже и кучето да си покажа Simple Smile))

Мамасъншайн, много ти благодаря за линка. Има и хубава статия за снимане с палатка  bouquet

# 560
  • Варна
Мен единствено синьото на очите нещо не ми е на сърце в тоя кадър, леко ми го праща в един жанр, който не знам как се казва  Grinning

# 561
Аз бях писала (май) че реално всеки ден снимам (основно продукти и ястия) или рисувам. Но че ще ми е забавно да участвам в различните предизвикателства.

Обаче хората са ми слаба работа. Каквито и качества да има портретът, който качих се дължат на безбожно красивата ми съседка. Буквално ако я натресеш в лицето с топка, отпечатъкът, който ще остане върху кълбото ще можеш да го изложиш в Лувъра. Тази жена е безобразна просто. То е лице, тяло и класа. Кошмар просто.

пп. Синьото на очите идва точно от неумението ми за боравене с човешки лица. Отделих цели 30 секунди да направя нов слой на Color мод и реших, че след тооолкова работа ще е грехота да го махна.

# 562
  • София
Мен много ме кефи синьото.
Другото, което много ми харесва е това, че кожата не замазана. Порите и луничките изпъкват, устните имат текстура. Абе жестока е! Simple Smile

# 563
Това че си отрязала главата през челото не е фатално - допустимо е и е останало от киното като кадриране - там не можеш да направиш вертикален кадър и често пъти снимайки крупен план нямаш избор освен да резнеш челото.. виж да резнеш ушите вече не е много добре.

И аз да се престраша, че портрета не ми е силата  Joy

Gabi

# 564
Мен много ме кефи синьото.
Другото, което много ми харесва е това, че кожата не замазана. Порите и луничките изпъкват, устните имат текстура. Абе жестока е! Simple Smile

Благодаря. Аз и не мога да мажа. Знам как да рисувам кожа, че да е достатъчно приемлива. Но върху снимка не смея. А и мразя изтърканата до гума кожа, която властва над евтините списания. Кадърните и наистина стоящите на високо фотографи същи не пипат кожата прекалено като я обработват. Но там има и грим и какво ли още не, които да спасяват положението при нежелани дефекти.

Аз по снимката на mamaSunshine нямам забележки. И ми харесва как наклонът я прави "действаща". Плюс и деколтето, де  Embarassed
Как да е - аз за такива светли, примамливи и приятни фотоси мога само да си мечтая. Дай ми мрак, мъгла и тъмнина и се спасявам, че не личат толкова гафовете.

# 565
Буквално ако я натресеш в лицето с топка, отпечатъкът, който ще остане върху кълбото ще можеш да го изложиш в Лувъра.
smile3532 newsm10

Интересен портрет се е получил, кара те да го разгледаш внимателно Simple Smile
Какво рисуваш?

# 566
  • Варна
Айде и от мен проба.

септември портрет

# 567
  • София
 Одеве някой говореше за палатка и снимки в нея, но аз съм противник на палатката. Ограничава както начините за осветяване, големината на сниманите предмети/композиции, така и възможностите за различна гледна точка. Ето една елементарна снимка без палатка, но нямам снимка от задкулисието Joy.

# 568
  • Mostly in my mind
Daffodil, много ми харесва портрета ти. ЗАЩО не пробваш да обърнеш и в черно бяло. Мисля, че също ще стои ечудесно.

# 569
  • Варна
Пробвах, но не можах да го докарам добре, сивее ми много, не успявам да обработя читаво. Благодаря ти Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт