С какво ви дразнят свекървите- 66

• 88 943
  • 793
  •   1
Отговори
# 315
  • Бургас
Като чета се сещам за едно предаване по TLC. Имаше една точно като свекървата на thumberlinna. Това си е абсолютно психическо разстройство.
Като й пращате пари все едно ги изхвърляте през прозореца. Плащайте й сметките онлайн /чрез интернет банкиране/ и давайте пари на доверен човек, който да й купува храна и други консумативи. В момента не помагате на свекървата, а финансирате котешки приют, а все пак не това е целта на помощта ви, нали?
Не знам дали да не опитате да я поставите под запрещение и/или да я изпратите в старчески дом преди котките й да са я изяли.

# 316
  • София

Не знам дали да не опитате да я поставите под запрещение и/или да я изпратите в старчески дом преди котките й да са я изяли.
Няма как да стане.
Те са нормални във всеки един аспект, освен обсесията им.
Също като любителите на марки, на стари оръжия и т. н.
Не могат и да я изпратят в старчески дом, щом не иска.
Уиш е права, че психолог може да подобри нещата, но тя има правото да не отиде и няма как да я принудят.

# 317
Дава ги за осиновяване някои, после взима нови. По едно време и едно куче имаше, но то умря преди две години. Не можем да й хванем спатийте, защото веднъж едно казва, друг път друго. Доколкото знам някакви хора й водят и те котки, които вече са оперирани и трябва да се възстановяват и те също й носят храна за тях, а после някой ги осиновява. Но това да се е случвало един, два пъти. Основно тя си ги събира и си ги води по ветеринари и им финансира лечението. Т.е. ние.  Tired

# 318
Понякога нещата са неспасяеми...
Рядко цари единодушие тук като сега.Обичам животни,но да са в естествената им среда,не в моята,аз така не мога да се справям,останало със  сто котака заедно....
Някъде по света биха назначили  някого  да се грижи  за такъв човек,не и у  нас.

# 319
Добре за котките, но кофти за вас...
Прекалено много пари и давате.

# 320
Някъде по света биха назначили  някого  да се грижи  за такъв човек,не и у  нас.
Много е трудно да се намери някой, който да изтърпи подобен човек дори срещу космическа сума. Още на втория ден от съжителството ще побегне с писъци.

# 321
  • Бургас
Основно тя си ги събира и си ги води по ветеринари и им финансира лечението. Т.е. ние.  Tired
То да се чудиш кой е по-луд  Simple Smile
Аз не бих изпращала /толкова/ пари на човек, който злоупотребява с добрината ми. Пък свекъра /бившия й  мъж/ съвсем не мога да го разбера. Просто жената ви прави на луди и то доста успешно. Реално дали ще й изпращате или не пари - все тая. Така или иначе те не изпълняват предназначението си, а именно да отиват за издръжка на свекървата. По-добре ги отделете за децата си, че то направо грехота  Tired

# 322
Бе справят се по света.Контрол върху  финансите се налага,а  не  безотчетни  космически суми.Чисти някой  на такъв и  слага ред с котките.П о закон ,няма мърдане,иначе  санкции .
Тази явно никой не посещава и  не се интересува от нея  на място.
Аз се измъчвам,че ми дават да вържа двата края  и да поддържам къщата,имота.Тук изливат като разведени родители  да спечелят дете-всеки дава и не пита за какво отиват.
Дразнят ме сметкаджии  и използвачи ,но и тези близки  изглеждат балами за използване.Сам човек с 500 лв може да се справя  добре.Ако му платят разходите-отопление ,лечение,,ще   има за всякакви глезотии .

# 323
  • София

Нали си юрист - моля да поясниш как законно да стане това?
За мене мъжа и децата са виновни да издържат кварталните мачки.
На тяхно място бих спряла издръжката - котешката принцеса да си намери работа и да се издържа сама.
Също на мястото на бащата - веднага бих задействала развод. Колкото и да се дърпа - накрая съда ще даде развод, няма начин.

# 324
ММ ми е разказвал как не е била такава преди, колко изрядна домакиня е била, как вечно се канили гости у тях. Но тя е била доста властна жена, но пък свекър ми е малко авантюрист човек и безволеви и като мъж не можеш да разчиташ на него особено. След 89 емигрира само той, а после и те и тогава са започнали страшните скандали, най вече, защото неговата работа е такава, че е работил вечер до малките часове. Свекървата ги е изпращала да следят баща си и после свекър ми се хваща със сегашната жена, която е близо 20 години по-млада. Свекървата си хваща децата и се връща в БГ. Оттогава животът и на двамата е кошмар, непрекъснати обвинения как са синове на баща си, как за нищо не стават. И това са 11,12- годишни деца. Тя спира да се грижи за тях, няма готвене, няма пране. Тотална липса на елементарни майчински грижи. Те се отглеждат двамата един друг, тя само е пръскала отрова по тях и баща им, разни депресии е имала знам. Случвало се е да не се прибира изобщо. После те порасват, оправят се сами, поемат си живота, а тя потъва емоционално в пълна самота. Много консервативно е възпитавана и е страшно горда и инатлива. До ден днешен не се познава с родителите ми, на ММ му е неудобно от нея и има притеснения, че тя не знае как да се държи сред хора, дотолкова е асоциална. Като се запозна с етървата, пред нея каза на сина си: "Такова хубаво момиче, да се хване с боклук, боклук като баща си." Добре, че тя не разбираше толкова добре български тогава.
Последните няколко години ходи с нейни роднини на море, последната обаче имало и чужди хора, техни приятели и тя се е държала изключително неадекватно.

# 325
Не знам, аз не се бърках като решавахме още в началото какви пари да й се пращат. Тези 200- 300 евро не са ни тежали по никакъв начин и излизаха от неговата заплата, така че какво мога да кажа. За баща му и брат му не мога да коментирам, всеки си знае колко може да отдели.Към днешна дата баща му не й праща никакви пари, брат му и ММ по 150-200 евро, без да броим разходите за ток и вода, телефон и интернет. Останалите разходи си ги поема тя.А котките й разтат обратнопрочорционално на парите...

# 326
  • София
Преди години имахме подобно куку в блока. Стара мома, без роднини - напълни входа и апартамента с котки.
Ясна е смрадта и мръсотията наоколо.  Роднините и не се занимаваха, кротко си чакаха да псувиса и да я наследят.
Съседи се жалваха в ХЕИ и подобни, но нямаше взети мерки.
Аз си продадох апартамента и заради нея. Май предаде Богу дух на 90 год., котките и давали сила за живот.
Съчувствам ви, няма помощ от никъде.
Синовете трябва да осъзнаят и да не наливат пари, бащата да се спасява с развод.
Тръшкането не би трябвало да ги спира.

# 327
...разни депресии е имала знам.
Може би в дъното на всичко стои нелекувана депресия. Но как да накараш да се лекува човек, който не иска?

# 328
А може би просто обича котки. Като гледам си е екстра - по хиляда кинта всеки месец доход, друга работа няма, гледа си мацките...

Проблема си е ваш, че и угаждате. Но щом парите не ви притесняват...

# 329

Проблема си е ваш, че и угаждате. Но щом парите не ви притесняват...
Всъщност, те нямат особен проблем- живеят в чужбина, а свекървата е в България. Не се засичат много-много, следователно нямат мотивация да променят нещата. Виж, ако живееха в една къща по стар български обичай, според който снахата се заселва при свекърите, можеше и да се разтичат да променят нещата. Но не и работа на снахата да ги променя, а на синовете.

Общи условия

Активация на акаунт