С какво ви дразнят свекървите- 66

• 88 942
  • 793
  •   1
Отговори
# 405
Тва е дребнаво вече - настояла да го събуе. Ми да събува, голяма работа.

# 406
  • Оптимист по принуда
От преди 2 мин. Свекървата покани дъщеря си на гости тази вечер да ни видят (във ваканция сме в Бг)- чух я как говори с нея зад вратата. Излиза и ми казва дали да я кани и пред мен се направи, че не са се чули и пак и' звънна наново.  hahaha Едно и също всяка година.

# 407
От преди 2 мин. Свекървата покани дъщеря си на гости тази вечер да ни видят (във ваканция сме в Бг)- чух я как говори с нея зад вратата. Излиза и ми казва дали да я кани и пред мен се направи, че не са се чули и пак и' звънна наново.  hahaha Едно и също всяка година.

Що го прави това, вижда ми се нелепо?

# 408
От преди 2 мин. Свекървата покани дъщеря си на гости тази вечер да ни видят (във ваканция сме в Бг)- чух я как говори с нея зад вратата. Излиза и ми казва дали да я кани и пред мен се направи, че не са се чули и пак и' звънна наново.  hahaha Едно и също всяка година.
А защо е нужно това? Не разбирам идеята

# 409
  • Оптимист по принуда
Идеята е, че не знае дали имаме планове за вечерта, но вече е обещала на дъщеря си да дойде.  ММ й е забранил да кани хора без да ни пита.

# 410
Свекърва ми от 1 месец обеснява как си взела една седмица отпуск защото много искала да дойде на гости и да гледа малкия.
Няма проблем, дойде въпросното време и я питам кога мисли да пътува, за да знаем и да я посрещнем..
Отговаря ми - "Амии в понеделник няма да мога понеже трябва да ида да почерпя на работа (имаше рожден ден преди 3 дни), вторник ще  празнувам с моите приятелки, но сряда съм свободна и четвъртък до обяд, тъй като в петък имам излизане с колежките от предишната работа, а пък уикенда ще си избирам нов килим!"
Живее на 160 км и решихме, че няма смисъл да прекара този единствен свободен ден в пътуване, а тя каза: "Ами хубаво, без това си имах планове!" Shocked

За мен не е особен проблем тъй като с нея и без нея е все едно, тя реално  не ми е особена помощ, но все пак си мислех, че ще се радва да види детето..
Не мога да разбера обаче защо беше цялата врява и тупане в гърдите, че ще го гледа..

# 411
Бъни, свиркай си на шапката и да не ти пука!

# 412
  ММ й е забранил да кани хора без да ни пита.

В собствената си къща?

# 413
  • Оптимист по принуда
  ММ й е забранил да кани хора без да ни пита.

В собствената си къща?
Да, като ние сме атракционът.  Mr. Green

# 414
Мъжът ти  няма ли да се радва да види сестра си?! И за нея ли сте атракцион?

# 415
  • София

Ако ми досаждат с различни гости, на които трябва да бъда показана и особено ако детето е "атракцията" и аз бих казала/помолила да не се канят гости.

Последна редакция: вт, 12 юли 2016, 11:32 от Tatti

# 416
  • Оптимист по принуда
Мъжът ти  няма ли да се радва да види сестра си?! И за нея ли сте атракцион?

Те се виждат всеки ден.

# 417
  • София
Имам нужда от съвет. Който има желание, моля да прочете
Скрит текст:
Дъщеря ми е на 5 години и досега не се е отделяла от мен /имам предвид да замине с някой нанякъде/.
Оставяла съм я на майка ми да преспи у тях или на свекър ми и свекърва ми/по отделно/.
На свекърва ми я оставих когато беше бебе и тя се беше напила. Оттогава с много свито сърце си оставям детето на нея за повече от 3-4 часа. Просто жената има проблем с алкохола и става непоносима като се почерпи. Естествено и адски безотговорна. Така се случи, че започнах все по-често да оставям детето само на майка ми, на свекърва ми - не.
Сега свекървата е навирила нос, заради това, че детето не я обича, а обича повече другата си баба, което няма връзка с пребиваването у майка ми, а заради това, че детето е използвано от свекърва ми само за някаква показност. Децата усещат тези неща, усеща и кога е пияна и страни от нея.
Та въпросът ми е следния : онази вечер свекърва ми ми казва : така и така са сборни групи, пусни детето с мен на 100км от София за 5 дни. Аз ще съм с една приятелка и й обещах, че ще взема внучка си, защото и тя ще вземе нейната и да има какво да прави другата.
1. Аз никога не съм се разделяла с малката
2. Нямам никакво доверие на свекърва ми какво ще извърши, когато се почерпи
3. Как така обещаваш нещо, без да си ме питал, че и на всичкото отгоре, моето дете да служи за забавление на друго.
От друга страна бих искала да й дам шанс, да се сближи с баба си, на себе си да покажа, че не съм такъв егоист и няма вечно да държа детето си до мен...
Детето категорично не иска да ходи само с баба си.

# 418
violenzaa
,
Аз категорично не бих пуснала детето при описаната ситуация.
Дори да не пиеше, ако си прави някакви планове с моето дете, без да ме пита, пак не бих я пуснала.
Ключовото е, че детето не иска. В този случай пък съвсем не бих имала колебания.

# 419
Последното изречение мисля, че ти дава отговор. Щом детето не иска, не мисля, че трябва въобще да го обмисляш.

Общи условия

Активация на акаунт