С какво ви дразнят свекървите- 66

• 88 941
  • 793
  •   1
Отговори
# 60
absurt, любовта има различни видове. Има хора, освен изброените от теб, които обичам и чувствам близки. Свекърите не са част от тях/което съвсем не значи, че ги мразя/. Просто сме твърде различни и като светоусещане и като начин на мислене.
Но може пък теб след време снахата да те обича, знае ли човек

# 61
  • София
Да разбирам ли, absurt, че ти ще обичаш бъдещата снахата, поне колкото сина си? Без да конкретизираме коя и каква ще е тя, а просто, защото ти е снаха???

# 62
Да разбирам ли, absurt, че ти ще обичаш бъдещата снахата, поне колкото сина си? Без да конкретизираме коя и каква ще е тя, а просто, защото ти е снаха???

Интересен въпрос.
Най-вероятно ще я обича даже малко повече от сина си Wink, щото нали  снахата трябва да заобича изведнъж още с виждането свекърите и даже малко повече от собсвените си родители. Почти като любов от пръв поглед.

# 63
  • София
absurt, любовта има различни видове. Има хора, освен изброените от теб, които обичам и чувствам близки. Свекърите не са част от тях/което съвсем не значи, че ги мразя/. Просто сме твърде различни и като светоусещане и като начин на мислене.
Но може пък теб след време снахата да те обича, знае ли човек

Е, разликата между нас е, че на мен не ми пречи да обичам някого, въпреки разликата в светоусещането, затова се зачудих нямаш ли приятели и познати, които без " роднинска" причина да обичаш.
И сега си мисля- дали мъжът ти ги обича по задължение или светоусещането му и начина на мислене са близки до техните? Mr. Green
ПП. За мен е важно аз да умея да обичам, защото съм се убедила, че само така съм в мир със себе си и получавам същото от болшинството хора около мен, та каквито и да са чувствата на бъдещата снаха, на мен няма да ми се отразят.
Та, опитата ти за

# 64
Мъжът ми обича родителите си, защото са го отгледали и са направили това, което са преценили за най - доброто за него. В никакъв случай не ги обича по задължение. Съвсем нормално имат някои общи ценности, както и много различни, дължащи се най - вече на различното поколение и на различните хора с които са контактували през годините.
И аз имам и общи и различни виждания с моите родители, а ги обичам, защото знам, че винаги биха били до мен, когато имам нужда и мога да разчитам на тях, както и те на мен, та не виждам драма.
 Мога да обичам хората, които чувствам за близки и с които сме на една вълна и с голяма част от тях нямам роднинска връзка/приятели от ученически и студентски години и т.н/. С останалите ми е важно да поддържам нормални отношения, но нищо повече.И тук се включват свекърите Mr. Green

# 65
Чак пък обичане... Хайде, няма нужда.
То за елементарно възпитание и култура на общуване не смее да мечтае човек, четейки тази тема, камо ли пък за любовни чувства някакви.  Laughing

# 66
Чак пък обичане... Хайде, няма нужда.

И аз това казвам. Иначе е важно човек да се държи цивилизовано и възпитано.

# 67
Зет син не става,нито снаха-дъщеря.  Mr. Green

# 68
  • София

Не, ще я обичам като човек и ще я уважавам като жена на сина ми.
Може да станем близки, може и не, но няма да я намразя само защото " светоусещането ѝ" е различно от моето.
Защото, колкото и някой да се застрахова, че не обича някого, ама не го и мрази, няма чувство на пълно безразличие към някого, с когото поддържаш отношения.

ПП. Глупав е въпроса, дали ще е " поне колкото сина ми", дори и ако нямаш деца, за да знаеш каква е родителската обич.

# 69
Абе то и аз смятах, че е хубаво да се уважаваме ама не ни се получи. В момента аз със свеки не се чувам. Да, ходя й на гости, водим й детето /рядко се случва, ако трябва да съм честна/, каним я у нас, но аз не говоря с нея /в смисъл не сядам с нея на раздумка и сладки приказки, иначе водим горе долу някакъв диалог/. И хич не съм щастлива от този факт. Опитвам се да не предавам моите чувства на детето, но за съжаление, то също само си изгражда мнение за нея. Факт е, че в момента не я нарича баба ми, а на баща ми майката. Никой не й е говорил лошо за нея, винаги съм я поставяла в добра светлина, но не мога да им помогна за отношенията между тях двете.

Иначе за тези 8 години, в които се познаваме, съм чула от нея доста неща, които вече дори не ме ядосват. В момента просто празните й приказки ги подминавам. Ако сметна, че нещо страшно ме е подразнило, споделям със сина й, той да взема мерки или каквото там си реши. Аз в безумни спорове не влизам.

Скрит текст:
Последното за, което успя да ме подразни е като й бяхме на гости. Аз с детето и приятелка с нейните на разходка, тя на съботния пазар. Засякохме се и ми вика - звънни на сина ми да ме прибере, че ми тежи чантата. Викам й ок, ама докато го чакаш ела при нас на сянка и да изпушим по една цигара. Обадих се на ММ, обясних му къде се намираме и той каза идвам. Предавам на свеки и тя - ох аз му дадох задачи из къщи, кой знае сега как те  псува, чу ме звъниш да идва да ме прибира и ми се хили ехидно един вид "ти да си му виновна, не аз". Ами другия път ще й кажа да се оправя сама и да си мъкне багажа на рамо ако не иска да му звъни.  

# 70
Аз дебело подчертах, че това, че не обичам свекървата съвсем не значи, че я мразя.
Има толкова други чувства между тези две крайности. Освен това аз поддръжам отношения като се виждаме основно по празници, така че не е като да имаме ежедневен или чест контакт и не е трудно за няколко часа всяка от нас да даде всичко от себе си да се държим нормално. Но това, че не чувстваш някой близък, не значи че го мразиш

# 71
Обич ли е да трепериш за партньора,съпруга,на детето ти?Да  съзнаваш,че  твоето зависи от чуждото , добрият му живот ,да не казвам щастието му,зависят   много повече от техните отношения ,отколкото от вашите(то  и ти).Да  желаеш  доброто и  дори когато те предизвиква,да прощаваш  и  забравяш?
Да  си благодарен  за неща,които твоето дете прави за теб и  край  теб ,но чуждото не е длъжно и  прави,да са ти в повече ценни и  да се радваш,че става така.Да  подкрепяш  решенията им с пълното съзнание,че точно партньорът харесва това така?Твоето просто прави  щастлив него и  от това  също е щастливо?Да  виждаш усмивките им като се спогледат и това да те радва?
Какво е това всъщност?

# 72
Опитвам се да не предавам моите чувства на детето, но за съжаление, то също само си изгражда мнение за нея. Факт е, че в момента не я нарича баба ми, а на баща ми майката. Никой не й е говорил лошо за нея, винаги съм я поставяла в добра светлина, но не мога да им помогна за отношенията между тях двете.
Ти нищо не казваш, но сигурно натъртваш на детето или пред него на баща ти майката. Хайде 6-7 годишно/всъщност не знам на колко е/ ако ти ѝ казваш баба ти, когато говориш или я споменаваш, да не ти отвръща на баща ми майката. Не вярвам! Освен ако умишлено или не, не е говорено така. Децата са като попивателни!

# 73
Детето е на 5. Винаги казвам баба ти и името на бабата. Оня ден гледахме снимки от рождения й ден миналата година. Та тя вика по едно време - ооо с на баща ми майката, после тук пък съм с баба и дядо.

Имало е период, когато сме обяснявали, коя баба и дядо на кого са родители. Примерно баба ти Х е на баща ти майка, баба ти У е моята майка и толкова. От там насетне винаги ги бабосвам. Казвам й отиваме на гости при баба Х. След това я чувам да обяснява на нейна приятелка - ще ходим на гости при майката на баща ми. 

# 74
DesiBoneva-86, разбирам, че свекърва ти е неприятен човек. Далеч съм от мисълта да я защитавам. Но най-добре е, като някой ти е неприятен, да стоиш далеч от него и да не вземаш нищо от него. Както са казали старите хора, "Не ти искам нито меда, нито жилото". А ти сама признаваш, че когато сте живели в дома на свекърва ти, ти си имала ниски доходи, а в даден момент си била безработна. Ето в тези моменти, когато не си можела да си позволиш да плащаш наем или ипотека, ти си ползвала безплатното жилище на свекърва си. С ниски доходи и безработна не си имала финансови средства да влагаш каквото и да било. В тези моменти, на практика ти си приела нейната помощ, защото безплатно жилище е помощ и то сериозна помощ, Най-често подобно съжителство е свързано с много неудобства и за двете страни. Със сигурност си ги изпитала и ти, и свекърва ти. В момента ти се дразниш, че тя ползва безплатно колата, но ти си ползвала безплатно нейното жилище. Излишно и дребнаво е това дразнене, което можеше да избегнеш, ако беше стояла далеч от неприятната свекърва и не беше приемала нищо от нея.

Общи условия

Активация на акаунт