С какво ви дразнят свекървите- 66

• 88 941
  • 793
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
За мен е достатъчно странно това с "ходещо, говорещо дете да "суче".  Явно , вече е нормално.  Скоро ще стане нормално и бабата да кърми. За мъже вече съм чувала.

За мен също е странно. Странно ми е и кърменето на двегодишно дете. Никой не визирам, нито критикувам, това си е мое виждане.

# 661
  • при късмета
Аз също не кърмих дълго, даже беше много малко.
Но майките, които го правят не насилват децата, все пак. Водят се по тях, а децата сами го правят. Обаче търсят майка си за тази цел. Бабата до тика лицето на детето на нея е далеч от успокояване. Вие да сте виждали дете да търси да суче от друг освен от майка си?

# 662
Да, виждала съм.

# 663
Може да си виждала да го кърми друга кърмачка ,ама бабата да му се разголва и та го притиска ми е отвратително
ПП и аз не съм привърженик на това двегодишни деца да се кърмят но всеки си решава за себе си

# 664
Бабата искала да го успокои? И при положение, че майката е там, няма да се сети да даде детето на майката, а главата и ще роди подобна тъпотия? Да бе, да! Това е действие на силно комплексирана женица, която се пъне да демонстрира колко е важна.

# 665
  • при късмета
Какво искаш да ми кажеш? Че ако детето има нужда от успокояване по някаква причина, без да е гладно, да му натикаш лицето в пазвата си ще го успокои? А ако пък е гладно и със същото действие не можеш да го нахраниш и тогава ще се успокои, така ли?  ooooh!

# 666
Аз съм виждала дете да търси циците на Всяка жена, и беше бая проходило. Детето на братовчед ми също искаше да суче и от него включително, докато беше бебе, което го довеждаше - братчеда - до голям кикот..
Не казвам, че свекървата е постъпила правилно, напротив, гадно е. Но вероятно просто детето си е искало да суче, щом е кърмено толкова.

# 667
  • при късмета
Може да не съм се изразила правилно. Може да търси да суче от друг, ако действително е гладно.
Не и когато просто има нужда от успокоение по друг повод.

# 668
Моите са дългокърмени. Случвало се е да зяпват да сучат, когато са гушнати от друг човек, само докато са били съвсем новородени - преди четиридесетия ден. Но това е инстинкт и на тази възраст и тези, които не са кърмачета, зяпват с устичка. След това никога не се е случвало.

# 669
Това са велики глупости.Баба да кърми  внуче.Поне да можеше да го нахрани,да река че е жертва за доброто на детето,защото свършила храната по света и умира от глад.Спасява му живота.
Другото е гнусно  и може да го направи  силно неграмотен  емоционално и  социално и всякак човек.
Не  мога да общувам с внуците,малки са,далече и аз съм забравила как,пък и  нашите стари неща не са актуални.Но  да ги успокоявам по този начин  настръхвам като помисля .
Че  свекървите не са стока като си снаха  и снахите не са като си свекърва не споря.
Но  нека говорим за нормални неща.Това не е от тях.

# 670
  • Mediterraneo
Само на Трещерица няма да й се стори странно баба да кърми внучето си, щото го е виждала!

# 671
  • Оптимист по принуда
Е как да не забели гръд жената, детето има нужда от нея.
Изумява ме всеки път как в темата могат да изядат с парцалите някого, но срещу патологии като тази, все някой ще се обади оправдателно.

# 672
. Вие да сте виждали дете да търси да суче от друг освен от майка си?

На този въпрос отговорих с да.

# 673
  • при късмета
Е как да не забели гръд жената, детето има нужда от нея.
Изумява ме всеки път как в темата могат да изядат с парцалите някого, но срещу патологии като тази, все някой ще се обади оправдателно.
Едни и същи са оправдаващите. Добре, че повечето са на едно мнение

# 674
  • София
Когато със строг глас й забраних да се разголва и да предлага гърдите си на детето, тя почна да се смее. Абсолютно ку-ку. Последния път като дойде у нас и ми направи забележка, че коремът ми си стои, беше болна, кашляше като магаре и имаше хрема. В резултат на това и двете ми деца се заразиха а аз я направих на нищо. Аз и викам: "Ти защо дойде? Да ми кажеш, че ми е голям корема и да ми заразиш децата! А тя: "Ама ти караш ли ми се?" Аз:"Втори път да не си посмяла да дойдеш болна!" Тя: "Това ще ми е за урок" Е да, ама след дъжд качулка.
Ще се оплача и още, разказвайки случка с дъщерята, но не съм била там, то ако бях тя нямаше да посмее да го направи. Моята майка предложи да заведе това лято Вики на море. От моя страна предложението се прие ентусиазирано, но мъжо не беше съгласен детето да пътува само с едната баба и настоя и майка му да отиде. ОК, два чифта очи винаги гледат по-добре от един. Има там едно атракционно влакче, което се движи от Китен до Приморско и обратно. Решават да се возят и влакчето като потеглило, свекито се притеснила, че духа вятър (нормално, влакчето е открито), грабнала детето, завила го с вълнената си жилетка и увила главата му с блуза с дълъг ръкав  ooooh! и го прегърнала здраво. На 30 градуса жега, моля ви се! Само, защото духало вятър! Майка ми като го разказа и лошо ми стана!

Общи условия

Активация на акаунт