С какво ви дразнят свекървите- 66

• 88 941
  • 793
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Досега не съм писала в тази тема, само я чета, както и другата по-забавната със свекървенските изцепки Simple Smile Но сега реших да се оплача от моята свеки.
Имам две деца - момиче на 4 и момче на 2 месеца. Миналия месец свекито беше у дома и ми вика: "Коремът си стои, а, коремът си стои! Има една която живее до нас, все едно не е раждала" Да уточня, че когато ми подхвърли тази забележка аз бях само по бельо, а онази дето "все едно не е раждала" едва ли я е виждала без дрехи. Та и аз ако сложа панталон изглеждам все едно не съм била бременна. Много криво ми стана, даже му дръпнах тайно един рев. После мъжо се чудеше как да ме успокои. Непрекъснато ми повтаря колко добре изглеждам и хич не му правят впечатление заоблените ми форми.
Ще се оплаквам и още, както е тръгнало, ще я изкажа докрай  Laughing Когато дъщеря ми беше все още кърмаче,  но вече ходещо и говорещо, когато искаше да суче свеки си позволяваше да се разголи и да притиска главата й към себе си  Sick
Оплаква се на майка ми, че не "слушам" - тя като била снаха, била кротка като мушица, изпълнявала всичко и не спорила с нейната свекърва. Това, защото аз си позволявам да споря с нея и да си гледам децата по начин, по който аз и мъжа ми смятаме за правилен, но не и тя.
Имаше един период, в който аз и мъжа ми много се карахме. Веднъж беше дошла да гледа малката, че се беше разболяла и нямаше кой да я гледа. Разбрах, че я е разпитвала тайно дали се караме, кой какво говори, а детето тогава нямаше и три годинки. Защо ще разпитва детето, ела и питай нас, каква е тази подлост.
Аз съм вярваща християнка и възпитавам детето по този начин. Обяснила съм й, че Исус Христос е възкръснал. Детето попитало баба си и тя му казала, че не е вярно. Дъщеря ми после идва при мен разстроена и ме пита защо баба така говори.
Иначе като цяло е добър човек, но тия неща според мен не са за пренебрегване, тя иска да й оставям детето да го гледа сама, ама как да й го оставя като й нямам доверие. Е, оплаках се. baby_neutral

# 646
Ми не й го оставяй, кво си трошиш нервите с някой, с който имате видими различия. Пращай я тънко да пасе и си възпитавайте децата по вашия начин.
Да не говорим, че това да се разголва тая баба ми се вижда просташко и за психо доктор.

# 647
.... свеки си позволяваше да се разголи и да притиска главата й към себе си  Sick  ..

Отвратително  Sick Не й ли направи забележка?

За корема, няма какво да се нервираш, че чак да ревеш. Кажи й ,че мъжът ти си те харесва и така  Wink

Подкрепям Джони. Не й го оставяй, на сила не може да те накара.

# 648
  • София
О, да, никога не бих си оставила децата, после няма да си ги позная! Когато пораснат до толкова, че могат сами да пътуват, нека ходят ако искат! Непрекъснато й правя забележки. Вече доста се е кротнала, преди се месеше за всичко и си вреше носа навсякъде, сега вече не смее  Mr. Green

# 649
Взела си ѝ страха значи.

# 650
Това с разголването е просто ужасно...

# 651
Тия щуротии с Исус Христос и мойта им ги говореше.

# 652
А ти още ли живееш при мама?
маминка мусака няма равна

# 653
  • Варна
Sugar baby, от поста ти оставам с впечатление, че мъжът ти е зад гърба ти. В такъв случай си гледайте децата двамата, разчитай на нея възможно най-малко и общувай избирателно. Щом вече се е кротнала би трябвало проблемите постепенно да отшумят. За разголването нямам думи, аз сигурно бих й ударила шамар и бих я изгонила от дома си. Умерен човек съм, но някои неща така ме вбесяват, че действам преди да ми сработи логиката.

# 654
А ти още ли живееш при мама?
маминка мусака няма равна
-Маменце, не ме завивай нощем, че отвиваш жената.  Joy

# 655
Много странно. Това е втора свекърва, за която чувам ( другата е била на един близък), която е "давала" на ходещо, говорещо дете да "суче". Знам, че това е практика сред някои племена в Индонезия и се прави, за да се успокоява детето, но те там ходят и по препаски само и мъртвите си ги окчават по дърветата. Някак си, не ми стои на хора, претендиращи за разум и (някакви) ценности.

Странно как за нито една тъща правеща същото не съм чула...Нещо на изземване всички фунцкии на снахата ми изглежда и "доказване" как маминка е все още най-важна в животите на всички.

# 656
За мен е достатъчно странно това с "ходещо, говорещо дете да "суче".  Явно , вече е нормално.  Скоро ще стане нормално и бабата да кърми. За мъже вече съм чувала.

# 657
Това с разголването и притискането на детето го виждам веднъж и въпросната женица ще го гледа детето от два метра разстояние най-малко и само и изключително в мое присъствие. Тя простотията по хората ходи. И само не се опитвайте да обяснявате как би могло да има някаква разумна причина за подобно поведение, защото няма.

# 658
  • при късмета
За мен е достатъчно странно това с "ходещо, говорещо дете да "суче".  Явно , вече е нормално.  Скоро ще стане нормално и бабата да кърми. За мъже вече съм чувала.
Защо да е странно? Прохождат около година, някои проговарят преди 2 години. Около нас има деца, които са кърмени след 2 годишна възраст и то не малко

# 659
Свикнало е да суче детето, бабата иска да го успокои.

Общи условия

Активация на акаунт