С какво ви дразнят свекървите- 66

• 88 945
  • 793
  •   1
Отговори
# 150
  • Най-красивата страна
Аз никога не бих поискала от детето си да ми плаща наем или пък да ми връща дадени на заем пари с лихвата. Sick
Както и не мога да си представя да искаме от свеки или от майка ми пари за бензин,ако ползват колата ни. Sick

# 151
Много са тънки тези моменти с имотите и все някой се чувства ощетен  ooooh!

# 152
Аз никога не бих поискала от детето си да ми плаща наем или пък да ми връща дадени на заем пари с лихвата. Sick
Както и не мога да си представя да искаме от свеки или от майка ми пари за бензин,ако ползват колата ни. Sick
Съгласна. Но, ако човек е финансово затруднен, към кого да се обърне за помощ, ако не към най-близките си? Разбира се, много важно е как се иска тази помощ и дали се злоупотребява с нея.

# 153
  • при късмета
Много сте избягали, не мога да ви догоня. Стигнах до поредния пример с дивана на Популе и после пак ще чета.
Тарталета, вземи сложи и темата на Популе в първи пост, че само се търси  Joy А и си е показателна по тази тема  hahaha

# 154
Популе отдавна не е писала май?

# 155

Можеш, ама явно не ти е опирал ножа до кокала. И ако обичаш, не се заяждай  Peace

# 156
Моята свекърва/за щастие вече бивша/ ме дразнеше с вечните си напивания,приемането на бензодиазепини и вследствие на което ставаше по голем дзвер и от мен. След като и малкия и син се ожени се започна и сравнение с етървата. Тя е прекрасна,пък аз съм чудовище. Нападаше дъщерите ми,които тогава бяха/каката на 10,малката на 5/. Като се надрусаше и прибавеше 100гр.водка е хващаха пък други" канали"-да излезе и да не се прибере седмица,2. И още и още....Сина и,кон с капаци. Ни чул,ни видял,ни разбрал. До момента в който заявила на голямата ми дъщеричка,че ще е затрие от света ако още един път не поздрави леля си. И това беше края. Наврях цялата им фамилия у к...г..,взех си децата и сбогом!

Много мъчно ми стана.  Sad Кофти ситуации ти е създавала тази жена... #Crazy Аман от такива. #Cussing out Ето ти калашник да я разстреляш. #2gunfire  Mr. Green

# 157
  • София
Популе отдавна не е писала май?

Сега се вихри в политическите теми в Клюкарника - Брексит, емигранти, Русия и подобни.

# 158
Явно драмата с дивана е завършила благополучно за нея.

# 159
  • Най-красивата страна

Можеш, ама явно не ти е опирал ножа до кокала. И ако обичаш, не се заяждай  Peace

Нямам намерение да се заяждам с никой.
Не бих си поискала пари за бензин от родителите ни.Но бих очаквала родителите ни сами да се сетят и да предложат ,ако знаят ,че сме в затруднено положение.

# 160
Скрит текст:

Не бих си поискала пари за бензин от родителите ни.Но бих очаквала родителите ни сами да се сетят и да предложат ,ако знаят ,че сме в затруднено положение.
Ако знаят! Обаче моите няма да знаят със сигурност!
Друг е въпросът, че сами може да се досетят или предложат, ако всеки ден ги возим напред назад.

# 161
Като стана въпрос за заеми от свекъри и свекърви и изплащането им  с лихви, си спомням как едно време баба ми(свекървата на мама) си търсеше и напомняше постоянно за суми от рода на 2,3,5 макс 10лв.. и то в случаи, когато майка ми или баща ми са поискали ако сме нямали буквално за хляб.. Живеехме всички в една къща. на различни етажи. Иначе майка ми никога не си е позволила да не им върне заем от  веднага, щом вземе заплата. Не, че пенсионерите са били толкова на зор за тези 2 лв, винаги са си кътали пари, цял живот си купят я пералня нова, я климатиче, я печка, за нас внуците по 5-10 лв. за празници и това е  Laughing Дори майка ми веднъж се изпусна пред мен и много неудобно и стана, че когато съм се родила, единственото което съм получила от баба за раждането, били някакви плетени дрешки, които е изплела с преждата от разплетени стари такива.. Ужас.. за собственото ти внуче. И пак повтарям, възмущението ми идва от това, че те винаги са имали пари, не е било защото нямат възможност.. Та мисълта ми е такава, че тази дребнавост идва от манталитета на типичния българин.. Жалко, но фат, че такива дребнавости има сред много семейства.

# 162
Дребнавост, да. Моята свеки вчера дала на внучката си 1 лев, за да отиде на плаж и вечерта си го поиска от баща и. Направо да я съжалиш, как цял ден е била с 1 лев по малко в джоба заради внучката си.  Mr. Green
И после, защо е такова отношението на детето към нея.

# 163
Абсолютно. Единственото, което постигат баби и дядовци е отдръпване на детето от тях. Пък после се чудят защо внуците не се обаждали и защо ги приемат като външни хора. Ето аз говоря именно от гледната точка на внучка, която си има такива хубостници. И не ми е проблема това, че не са ми давали пари, а като цяло отношението и тези подмолщини, които съм видяла в целият ми съзнателен живот под покрива на тази къща,   в която израстнах и се радвам, че вече не съм там. Другите ми баба и дядо никога не са разполагали със средства и са ни давали колкото имат. Пенсиите им са 2 пъти по-ниски от на другите 2ма, но са дали и последната си стотинка за нас. БЕЗВЪЗМЕЗДНО! Другите ми баба и дядо, живеят на 200 км от нас , виждам ги 2 пъти в годината, но ги чувствам 100 пъти по-близки от тези, с които съм израстнала. Баба ми по бащина линия за 19 години, в които сме живяли заедно не ми е направила едни мекички за закуска примерно...  Laughing #Cussing out

# 164
  • София
За мен, този въпрос не стои- ако нямам пари за бензин, ще ходя с метрото.
Тогава и родителят, когото возя, ще ходи така.
Ако има възможност, сам ще предложи да напълни резервоара- нищо по- нормално няма от това.
Но, да имам пари за бензин само за мен, въпреки че сме в една посока, няма как да стане.
Няма как и при децата ми да се получи.

Общи условия

Активация на акаунт