С какво ви дразнят свекървите- 66

• 88 945
  • 793
  •   1
Отговори
# 180
За втори път нашите и носят плодове да си направи нещо за зимата и за втори път недоволства, че не били много добри. Наистина, тази година плодовете се скапват страшно бързо, но пък хората са ти ги набрали и донесли до вратата. Сама си пита може ли да и донесат да си направи зимнина, не ги носят нашите по собствено усмотрение.  #Cussing out Другия път няма да им искам, да ходи да си купува.
Нахална и невъзпитана. Добре си решила- следващия път да си купи колкото иска и каквито иска плодове сама.

# 181
Мариат, моето искрено възхищение към баба ти и дядо ти! Това с 10-те  лв. отгоре  много ме трогна.
Аз, ако можех да върна времето и още един път, макар и за по 5 минути  да видя майка ми и баща ми, бабите и дядовците ми отново, бих им казала , че много ги обичам и да им благодаря за всичко. Когато бяха живи ги приемах за даденост. Обичах ги, разбира се, но  съм пропуснала много възможности да им го покажа.
Вие, ако вашите са живи, имате тази възможност. Направете го и ще се почувствате щастливи.

КАГ, никога не съм им казала на баба и дядо, че ги обичам! Cry Наистина за нас са си били даденост! Въпреки, че след едно море се наложи да ида и да даря кръв за нея(но вече бяха намерили), бях готова да направя всичко, но за съжаление никога не съм й казала, че я обичам.
Сега с децата компенсирам- на ден по 100 пъти! И тях така научих!

# 182
  • Бургас
Не помня баба и дядо да са ми давали пари /сигурно са давали/, но помня корабийките и другите вкусотии, които ми готвеше баба, помня разходките, на които ме водиха, помня библиотеката, на която ходихме за книжки, помня сладоледите и кремчета, които ми купуваха, помня как дядо ни правеше миниатюрни столчета за сядане, помня как играехме на шах.

# 183
Помни се като си обичани  подкрепян,както и  когато си пренебрегван.С различни чувства.

# 184
Баба и дядо, при които живеех бяха студени и затворени хора, бъркащи уважението със страх. Отнасяха се с мен с пренебрежение и необич. Ваканциите прекарвах при другите баба и дядо. Мога да твърдя, че те ме обичаха повече от родителите ми. Дядо беше най-добрия човек, който познавам. Отиде си рано. Съжалявам, че децата ми не го познават.
Аз не измервам нещата в пари и подаръци, макар че и в това отношение разликата между двете семейства е огромна, а в отношението и моментите, които още помня.

# 185
  • Winterfell
На мен не са ми казвали, че ме обичат.Не само баби и дядовци, а и родителите ми. Но това сякаш си е от времето, не е било смятано за нужно.А ме обичат хората, много при това. И аз ги ,обичам, но не го чувствам за нужно да го казвам- прегръщам, целувам...С децата е съвсем различно, постоянно им го повтарям, родителите ми също.
Баба почина преди 3 дни.Не можах да я изпратя, остават ми около 40 дни до термин.И другата не можах, големия син беше малко бебе.Тежи ми.На много неща са ме научили, много ваканции съм прекарала при тях, имам страхотни спомени.Сякаш времето прекарано с близки никога не стига.
Много ме е яд на бабите и дядовците, които отказват контакт с внучета

# 186
  • в дяволитите очички на моето тормозче
Преди три дни детето ми навърши седем години.
Пратих  на свекърите почерпка, вкл. торта, по таткото.
Подарък нямаше. Детето  дори не забеляза, или пък, ако е забелязало, абсолютно нищо не коментира.Аз също, впрочем.
Но ми стана обидно, че отново е пренебрегната. Даже и   някоя простотия от "Всичко по левче" да бяха й купили, думичка нямаше да кажа, защото това щеше да означава някаква мисъл за дъщеря ми.
А те- нищо. Нито да й честитят, нито да й пратят подарък.
И това са й баба и дядо.
Нещастници.

# 187
  • София
А, таткото?
Остави почерпката, разцелува ги и си дойде? newsm78

# 188
А, таткото?
Остави почерпката, разцелува ги и си дойде? newsm78

Е, какво да направи таткото- да им се скара и да ги пита що така ли?
Насила не можеш да накараш никой да бъде баба или дядо.
Насила хубост не става.

# 189
  • ВАРНА
 Вчера четох темата.Сънувах преживелици от детството.Децата са много лесни,не е нужно пари или подаръци,а внимание и обич.Те са толкова интуитивни,че отношението не може да ги заблуди.Аз никога не съм получавала пари или подаръци от родителите на майка ми,дори за абитурентската.От вас  разбирам,че се ходело с подаръци.За тези хора бях,като крайпътен камък.Дори гостувайки им не ми говореха...абе студена работа.А майка ми много държеше да ги обичам и уважавам.Изобщо не намираше нищо нередно в поведението им.Майката на баща ми бе друго нещо-там усетих,какво е баба.Говореше ми(на толкова се радвах),успокояваше ме в страховете характерни за малката ми възраст,но почина,когато бях на 4-ри.След нея вече нямах баба.Със студените хора с ,които живеехме през няколко спирки не ме свърза нищо емоционално.По ирония майка ми стана същата баба,като майка си.Никога,ама никога не е гледала внуче,дори и за 15 минути.Детето ми изгради силна връзка със свекър ми,който почина и от тогава край.Ама човека комуникираше с нея,приказки разказваше игри играеха.Беше инаправил едно копченце с канап нанизан и това и бе любима играчка дълго време.За такава любов не са нужни средства,но бедни в някое отношение хора няма да я познаят!

# 190
  • София
Е, какво да направи таткото- да им се скара и да ги пита що така ли?
Насила не можеш да накараш никой да бъде баба или дядо.
Насила хубост не става.
О, не да им се скарам- щях да им размажа тортата във физиономиите и това да е последното ни виждане!
Не да бъдат дядо и баба- да бъдат човеци и да имат елементарно уважение към мен и семейството ми. #2gunfire

# 191
Доплака ми се ,а  отдавна не съм ревлива.

# 192
  • Най-красивата страна
За някои баби и дядовци,ако не са ги поканили на обяд или на вечеря ,то значи рожден ден няма Twisted Evil
Считат го за неуважение и затова няма и подарък.
Това,че са им пратили торта също не означава нищо.
Ние правим РД на детето в заведение ,каним други деца и вкъщи софра няма.
И моята свеки беше обидена,защото в заведение не и харесвало и не и се слушали чуждите деца.
Ами проблема си е неин.Това е детски рожден ден.Ние продължаваме да празнуваме по същия начин -така както иска детето и както на нас ни е удобно.

# 193
Ние до третия й рожден ден канехме родата на заведение и разстилахме тежки софри. Обаче вечно имаше някой обиден или недоволен по неизвестни причини. Оттогава се зарекох роднински сбирки да не правя и  до ден днешен- четвърта поредна година, организирам  изцяло детски партита. На близките пращам почерпка.
От следващия й рожден ден, живот и здраве, и детски партита няма да правя, а ще си организираме пътувания. Тя така поиска. Peace

# 194
Бронте, макар и на патерица, честит рожден ден на дъщеричката  ти! Да е жива и здрава, а наесен успешна ученичка!

За другото какво да ти кажа?! Нямам думи! Както и за бабата с кайсията, за бабата и майката на иланг- иланг. Жалко, ама за тях. Наистина са нещастници.

Общи условия

Активация на акаунт