С какво ви дразнят свекървите- 66

• 88 942
  • 793
  •   1
Отговори
# 420
  • София
violenzaa, синът ми е на 5. Абсурд е да го оставя без мен или мъжа ми при човек с алкохолен проблем. Дори синът ми да искаше. А при теб дори и това го няма. Не разбирам защо досега си рискувала по този начин.

Последна редакция: пн, 11 юли 2016, 10:14 от milenaka

# 421
  • Бургас
Не бих пуснала детето на почивка със свекървата - алкохоличка. Дори няма да я пускам вече сама с преспиване у тях. Свекърва ти вместо да вири нос, да спре да пие. Иначе да се сърди колкото си иска. В крайна сметка детето ти и безопасността му е най-важна.
Абсурт, доста неща са се променили в отглеждането на деца от преди 30 г. Той и свекъра наскоро се чудеше какво толкова има да дадеш мед на бебе. Надявам се в утрешния ден да не обясняваш на снаха си колко е проста, защото не иска да дава кисело мляко на бебето си.

# 422
  • София
Благодаря ви много. Този нейн проблем досега не е обсъждан с нея. Просто е човек, който никога няма да се откаже от това. Човек, който никога не приема съвет за каквото и да било. Тя самата смята, че да изпиеш 1л водка е повод за гордост - колко издържаш - сещате се как в училище момчетата по купони се хвалеха.. Когато й се направи забележка, че много пие, се сърди, отива си и вкъщи се довършва. Ситуацията е много много гадна.
Досега съм се пречупвала само и единствено заради детето и да знае, че има друга баба и че тя го обича и т.н. Пречупвала съм се заради мъжа ми, защото и на него му е криво. Просто не искам сега да влизам в подробности исках само да дообясня.
А детето не иска по принцип дори да я вижда. И досега не съм се съобразявала с тези нейни желания. Знам, че насила няма как да стане, но давах им възможност да се опознаят, да се заобичат. Много ми е тъпо. Каквато и да е, колкото и да ми е неприятна ми е жал за нея. Искам да й помогна, но не знам как. И да... аз няма да я пусна най-вероятно, защото колкото и егоистично да е, не мога да треперя 5 дни. Просто исках малко да успокоя гузната си съвест, като ми кажете, че и вие не бихте пуснали децата

# 423
  • София
Кой ти внушава тези глупости, че да се грижиш за безопасността на детето ти, е егоизъм?!? Тази грижа би трябвало да бъде нормалното състояние за един родител. И за баба, също. Явно това не се отнася за свекърва ти, обаче. Кое ти е по-важно: чувствата на възрастните или безопасността на детето ти? Не използвай детето си като лекарство срещу алкохолизъм, абсурдно е. Това е егоизъм.

ПП Да ѝ имам поводите за гордост на свекърва ти  Stop

# 424
  • София
В главата ми веднага изкачат картини на пияна баба, неглежирала внучката си. В никакъв случай не бих пуснал дете при такава жена. Та дори и само да й бъде за урок да не поема ангажименти от мое име без моето съгласие. Има нужда от урок бабата.

# 425
Не бих я пуснала. Там ще има друга жщена, и може и добре да прекарат с другото дете, но не ги познавам и не бих рискувала.

# 426
  • Бургас
Пречупвала съм се заради мъжа ми, защото и на него му е криво.
А детето не иска по принцип дори да я вижда. И досега не съм се съобразявала с тези нейни желания. Знам, че насила няма как да стане, но давах им възможност да се опознаят, да се заобичат.
Чета и не вярвам на очите си. Караш насила дъщеря си да гостува на човек, когото не обича и който се напива пред нея   Tired. Я се замисли първо какъв пример даваш на дъщеря си. И за миг не бих търпяла детето ми да стои в една стая с пиян човек, както и не бих позволила в обкръжението й да попадат разни изпадняци, които считат за голямо геройство да изпият 1 литър водка. На мъжа ти сигурно му е гадно, че има такава майка, но как пък не му е гадно и за детето си, което изпраща при полуневменяем човек. Тука нещо приоритетите са яко сбъркани. Започнете да мислите за дъщеря си повече отколкото за бабата. Тя очевидно не иска да се промени.

Въобще не виждам причина да бъдеш гузна. Струва ми се, че доста лесно се поддаваш на манипулации. Да съм гузна, че не давам за детето ми да се грижи алкохолик. Как не  Stop

# 427
 Shocked

Въобще не виждам смисъл да ни питаш. Да се сближават в кварталната сладкарница, докато ти пиеш кафе с приятелка в съседно заведение. Или у вас на гости. Или у тях на гости докато и вие сте там.

Моята свекърва не е за чудо и приказ, но в никакъв случай не е алкохоличка. И пак не бих и оставила малкия за "екскурзия" с незайно какъв автобус и хора.

# 428
  • Ямбол
Аз даже бих ѝ казала директно, че не желая да оставям детето си при хора, които пиянстват.

# 429
  • Варна
Не само няма да пусна детето си в такава компания, но и в ежедневието бих отрязала всякакви контакти с въпросната "баба". И окото ми не мига право в лицето да й обясня на "бабата", че няма да позволя детето ми да общува с алкохолик. Пък нека мъжа се сърди.

# 430
Благодаря ви много. Този нейн проблем досега не е обсъждан с нея. Просто е човек, който никога няма да се откаже от това. Човек, който никога не приема съвет за каквото и да било. Тя самата смята, че да изпиеш 1л водка е повод за гордост - колко издържаш - сещате се как в училище момчетата по купони се хвалеха.. Когато й се направи забележка, че много пие, се сърди, отива си и вкъщи се довършва. Ситуацията е много много гадна.
Досега съм се пречупвала само и единствено заради детето и да знае, че има друга баба и че тя го обича и т.н. Пречупвала съм се заради мъжа ми, защото и на него му е криво. Просто не искам сега да влизам в подробности исках само да дообясня.
А детето не иска по принцип дори да я вижда. И досега не съм се съобразявала с тези нейни желания. Знам, че насила няма как да стане, но давах им възможност да се опознаят, да се заобичат. Много ми е тъпо. Каквато и да е, колкото и да ми е неприятна ми е жал за нея. Искам да й помогна, но не знам как. И да... аз няма да я пусна най-вероятно, защото колкото и егоистично да е, не мога да треперя 5 дни. Просто исках малко да успокоя гузната си съвест, като ми кажете, че и вие не бихте пуснали децата

Предлагам да не й помагаш за сметка на безопасността на едно невинно дете. Интернет е пълен с истории на увредени и убити по невнимание деца от временно умопомрачени алкохолици. Или, по-лошо - завлечени от трафиканти и педофили докато отговорният по гледането на детето възрастен е бил зает да се освинва.

Статистика ли желаеш да станете? Попитай и мъжа си дали това са му надеждите за собственото му дете.

# 431
Абе и нищо такова да не стане, как ще се грижи адекватно за детето. Тя отива на почивка, със сигурност вечер ще се почерпи.
Петгодишно дете да и повериш, как не.

# 432
  • Бургас
На мен ми е интересно какво е мнението на бащата за въпросната почивка? Той ок ли е да си пусне за няколко дни детето с алкохолизираната си майка или таи надежди, че другата трезва баба ще се грижи и за неговото дете?

# 433
Бабетките според мен искат децата да си правят компания, за да могат те двете да си пиянстват спокойно.

# 434
  • София
miss, само ти отговарям и спирам с темата, защото може би става досадно.
Според моя мъж нищо лошо нямало да стане, но свива рамене и ми казва : каквото решиш. Виждам го, че и той не е много ОК, защото за друго нещо е по-категоричен. Например за летния лагер, на който ни беше предложено да я запишем. Аз бях категорична, че е малка и няма да съм спокойна. Тогава ми обясняваше колко ще е добре за детето и т.н. Също така при предварителния им разговор с майка му/защото тя го попитала преди да попита мен/, той е казал, че не е съгласен, но все пак да попита и мен. Него изобщо не искам да го коментирам какво мисли, защото и той е твърде наясно с проблема на майка си, но и двамата с брат му не желаят да й помогнат.

Общи условия

Активация на акаунт