С какво ви дразнят свекървите- 66

• 88 942
  • 793
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Имам роднина с подобно властно майче. До 40 годишен за него нямаше достойна жена. Пъдили са гаджетата му, гоорили са глупости за тях.
Последната му приятелка с 12 г. по-млада излезе по-упорита от Мама. Докато подписаха беше много  покорна. Съгласяваше се с всичко, казано от нея, не противоречеше. Умело използва и кротко си го командва. Сега имат 2 породени, малки деца. Мама е винаги с тях, но  това улеснява живота на снахата. Мама гледа внучетата, чисти, подрежда - нали всичко трябва да е по нейн вкус. Братовчеда и жена му не работят, само ходят по кафета и магазини, събират се с приятели. Да, постоянно са с Мама, но пък имат много свободно време. В момента колективно са на море. Мама вече е изморена, на 82 г, тежи и  шетането. Но в името на синчето и внуците е готова на всичко. Отделя се в нейния си апартамент за няколко дни за да си почине, но снахата и води децата там. Изобщо  с памук им вади душата - искали са млада булка, получили са.
Естествено, че не съветвам никого на чак такава жертва пред Мама. Но роднината е добродушен, с 5 -6 наема и момичето прецени, че може да се справи с положението и да си улесни живота.  Аз не бих могла.

# 526
Същата си като него - ама твойта мама ... сутиен, нам какво си. Какво искаш да каже - мама е идиотка.
Не не е нужно да казва това.Въпреки че майка му е точно идиотка.Само идиотка може да каже на синът си да се позабавлява с едно момиче и да го зареже.
А идиотката е отгледала идиот който даже я надминава по цинизъм след като вместо да се засрами от думите и той дословно ги предава на момичето.
Обидно грозно и цинично е.Никоя жена не заслужава подобно отношение и да чуе такива думи.

# 527

Обидно грозно и цинично е.Никоя жена не заслужава подобно отношение и да чуе такива думи.

До сега си мислих,че майките обикновено казват на синовете-не се подигравай  на момичето ,ако нямаш сериозни намерения ,не си играй  с него.
Може да не  е вече така ,аз съм от  миналото.Ако го е споделил без да уточни,че за него е  ТЯ,единствената,че я  обича и цени,просто  нямам думи.
И най-умните и забавни хора  понякога са говеда.Не  е мярка за свестен.

# 528
  • София
Далече съм от мисълта, че трябва да плюе по майка си, а и аз не я мисля за идиотка. Просто ми направи впечатление поредния намек на майка му и го споделих с него. Но отговора му ме втрещи.  Shocked

Последна редакция: чт, 14 юли 2016, 22:00 от Veronika*

# 529
За съжаление в тази ситуацията чувствата ти надделяват. Какво ти харесва в това да бъдеш унижавана? Толкова ли са големи розовите очила, които носиш? Наистина се осъзнай. Жена на 30 години си, млада, интелигентна, защо позволяваш подобно мачкане.
Да, майка му е пълен идиот. Сина й и той натам върви като му гледам отношението. Теб май нещата късно ти правят впечатление. И не се примирявай, един живот живееш, не позволявай някой да го контролира!
Дано по-скоро се осъзнаеш. Тръгнала си натам, щом споделяш тук, вероятно до някаква степен си започнала да виждаш, че нещо не е ок. Определено не е.

# 530
Те нещата май няма да се подобрят с времето. Така че всичко е в твоите ръце - или приемаш, че родителите му не те харесват, те са много важна част от живота му и се абстрахираш от поведението им или бягаш надалеч.
При всички случаи и наследствено да е заболяването, то това не дава право на някого да се държи лошо с теб. Думи нямам за начина на възпитание - ако някой е болен, то можеш да си "играеш" с него и да го "хвърлиш". Това ли са ценностите, които искаш за децата си?

# 531
  • Бургас
Veronika, една от най-добрите ми приятелки е също епилептичка и също като теб - след удар и травма. Свекърва й много я уважава и имат добри отношения и то живеейки заедно. Твоята свекърва не само, че се държи обидно , но и очевидно е доста проста жена - епилепсията ти не е наследствена, че да й повредиш скъпоценното поколение.  Може да е коментирано и да не съм прочела, но този 40 годишен мунчо някога имал ли е дълга връзка, защото на тези години щом никоя досега не го е взела, явно има защо.
Veronika, спри да издевателстваш със себе си и изчезвай от тоя кретен. Заслужаваш любов, уважение и грижа, а този няма да ти ги даде. Дано инстинкта ти за съхранение проговори.

П.П. След този лаф "Щом мама казва значи е така" щях да скоча от колата в движение  ooooh!

Последна редакция: чт, 14 юли 2016, 22:34 от miss july

# 532
  • София
Мислех да се опитам малко да му огранича срещите с майка му, но не мисля, че е редно. Все пак майка му и баща му са най-близките му хора, а и като го знам какъв е, след време ще ме обвинява, че аз съм им разбила сплотеното семейство. Майка му също ще ме намрази още повече. Въпреки че като се замисля и си върна лентата, преди известно време той ги пренебрегна и не ги посети 3 седмици. На 4тата седмица той ме помоли да се чуя с майка му. Щях да ходя да й нося някакъв подарък от провинцията и тя тогава ми каза да не идвам сама, а да дойда с него и да направя всичко възможно да го убедя да отиде да ги види. Направо ми се молеше.
Не знам, ако опитам малко да му стъпя на врата и да им огранича срещите, може би ще е по-добре.

Относно връзките му - имал е една дълга 10-годишна връзка, имал е и по-кратки. Щом е изкарал 10 години с една жена, значи все пак не е толкова зле.

П.С.: Преди малко се чухме и му предложих да ходим на еднодневна екскурзия. Съгласи се, но каза, че иска да вземем и техните.  Shocked #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy

# 533
  • при късмета
Не искаш да разбереш, че и да му стъпиш на врата за известно време, няма да го промениш. Твърде утвърден характер е вече и си има навиците и най-вече начина на мислене. Последното на тази възраст да го промениш е мисия невъзможна. А и да е възможна, не си заслужава.
Предишната приятелка може и 10 години да е издържала, явно за нея не е било проблем. Ти щом отначало не приемаш някои неща, се запитай какво ще става нататък.

# 534
Аз искрено се надявам на Veronika да ѝ е скучно и тук да пише врели-некипели за развлечение. В противен случай имаме следната картинка- Мухльо с Маминка-Идиотка и Гадже без капка елементарен здрав разум в главата. ooooh! Може и да е расла под похлупак, както сподели по-горе, ама този похлупак чак е ампутирал мозъчни клетки. ooooh!

# 535
  • до едно тепе
Маминка е стъпила на вратлето му преди 40 години та колкото и да се опитваш успеха ще е за кратко и минимален. Аз изобщо не бих се опитвала.  Peace
Не ми е лесно да ти кажа да си търсиш  щастието другаде, но нещата с времето вероятно ще се влошат. Щщом сега се заплашвате с раздели след 2-3  години как ще те шантажира. Че ще ти вземе детето ли ooooh!
Уважавай и отстоявай себе си. Peace

# 536
  • София
pospalancho, благодаря ти, че ми напомни нещо, което бях забравила. Преди време ми спомена, че след години, когато имаме дете, аз мога да си тръгна, но детето щяло да остане при него. Точните му думи бяха : Ти ако искаш си тръгвай, но ми остави детето.  Shocked

Как бях забравила за това?!?!?! Лелеееее....

Изобщо не ми е мястото при такъв човек!  #2gunfire

# 537
  • при късмета
На него ако му се гледаше дете, до тази възраст вече да е баща. За това пак "мама така е казала"

# 538
  • Бургас
Относно връзките му - имал е една дълга 10-годишна връзка, имал е и по-кратки. Щом е изкарал 10 години с една жена, значи все пак не е толкова зле.

П.С.: Преди малко се чухме и му предложих да ходим на еднодневна екскурзия. Съгласи се, но каза, че иска да вземем и техните.  Shocked #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy
Страхотна логика  ooooh! Моя приятелка се разведе с мъжа си след 7 г брак. Това, че е била с него 7 години не значи, че не е искала да си тръгне доста по-рано. Много жени /ей такива като теб/ търпят олигофрени като твоя, водени дали от простотия, дали от наивност или страх да не останат сами. А най-смешното е, че в някои случаи мунчовците сами им бият шута.
Няма да му стъпиш на врата, повярвай ми. По-скоро цялата му рода ще стъпи на твоя врат. Въобще как си се влюбила в такова леке? Наистина не ми го побира главата.
Между другото моята приятелка с епилепсия също е расла под похлупак. Родителите й трепереха над главата й и я гледаха като 3 годишно дете заради болестта й. Хвана се с един льольо като твоя, с тази разлика, че нейния не е мамино синче, но пък компенсира с други недостатъци.

Между другото, другия път като те накара да общуваш с родителите му кажи, че не желаеш и вината за това е изцяло негова. Сам те настройва срещу тях и после те кара да си говорите като първи дружки.

П.П. Вече и аз си мисля, че Вероника ни пързаля. То бива мазохизъм..... Tired

Последна редакция: пт, 15 юли 2016, 00:00 от miss july

# 539
pospalancho, благодаря ти, че ми напомни нещо, което бях забравила. Преди време ми спомена, че след години, когато имаме дете, аз мога да си тръгна, но детето щяло да остане при него. Точните му думи бяха : Ти ако искаш си тръгвай, но ми остави детето.  Shocked

Как бях забравила за това?!?!?! Лелеееее....

Изобщо не ми е мястото при такъв човек!  #2gunfire

При следващ такъв разговор му кажи 'Ако е от теб, разбира се, че ще ти го оставя' и го остави да свърши това, което ти по някаква причина не можеш или не смееш, а именно - да прекрати връзката ви моментално. Или му изтропай нещо друго, което е нетактично и грозно, подобно на тия дето ги плямпат техните - аз ти гарантрам, че твоите думи моментално ще бъдат снесени на маман (за съжаление слабохарактерните мъже тропат и в двете посоки) и тя ще си каже тежката дума. В този случай ти тактично ще им дадеш шанс да:
1. се разкрият напълно
2. ти улеснят живота

Успех  Peace

Общи условия

Активация на акаунт