ТРЕТИ клас - 1 тема

• 67 716
  • 751
  •   1
Отговори
# 630
В класа на сина ми има дете, чийто баща е професор по физика, ще го попитам какво мисли за учебника, като се видим на някой РД. Сигурно и той го намира за интересен.
Иначе, имаше едни "Приказки за физиката" - там не знам има ли някой урок за газовете и течностите. Но те пък ще са трудноразбираеми за нашите третокласници.
Също и в "Уча се" сигурно има уроци по ЧП. (но е платено)

# 631
  • на Мелмак
Нашите имаха за домашно да направят клип за различните състояния на телата.
Та снощи снимахме парата от фурната  Mr. Green

# 632
Моят син имаше за домашно да прави опити - смесване на сода с оцет, на оцет с тебешир и на оцет със захар. Беше му много интересно. Забавлявахме се.

# 633
  • Перник
Пък аз се готвя родителската среща довечера да е...интересна. Потрисам се от това, което Калоян ми разказва, а подозирам, че и спестява някои неща - един носел джобно ножче в училище, двама носели нинджа звезди, този, дето миналата седмица родителите му бяха в училище през тази се опитал да открадне пари от лавката  ooooh! И това - в трети клас, в малко и спокойно училище  ooooh!

# 634
Иначе, имаше едни "Приказки за физиката" - там не знам има ли някой урок за газовете и течностите. Но те пък ще са трудноразбираеми за нашите третокласници.
Може да се пробва и да се прецени според детето. Моите например ги изгледаха всички серии, а също и за астрономията приказките. На 9, 7 и 6 г. са, не твърдя, че всичко са разбрали, обаче пък им беше много интересно.  Peace

# 635
kati, Обясняват им за твърди тела, течности и газове ...

# 636
  • у дома с любимите си хора
При Рали само входно по английски правиха,но има много болни деца и предполагам,че затова са отложени другите.

# 637
При Гала от 9.30 имаше много интересна тема - как, ако в ранна възраст не са подтиснати първичните рефлекси, това може да доведе до проблеми в цялостното развитие на детето. Гости бяха специалисти по ранно детско развитие, д-р Джейн Уилиямс и Мая Василева. Стана ми интересно, защото грозното писане и бавното преписване от дъската могат да са проявление на неподтиснати рефлекси. Довечера ще ги тествам моите с тестовете, които показаха.

# 638
  • В светлината на слънцето
Моят снощи бе препитан дружно по човекът и природата. Оказа се, че помни и разбира всичко и му е супер интересно. Май това ще се окаже неговият предмет, да му се ненадяваш. Grinning

# 639
  • Варна
Лулу, и аз така препитвам откакто почнаха тези "човешките" предмети. Не ни е казала учителката, че иска да се разказват уроците, затова им хвърлям по едно око и после неочаквано задавам въпроси. Laughing Засега се оправя и отговаря добре, но ако трябва да разказва не ми се мисли...
Луси, подшушни какви са тези тестове, моля те! Да видим дали ще мога да тествам и дребната - че и при нея грозното писане много ме притеснява и се чудя как да обяснявам да се старае повече или просто да приема, че ще е така и да не мърморя толкова.
Иначе при нас и въпросът с входните нива:
Днес питам: "Правихте ли контролно днес по нещо",
а тя: "Математика".
Аз: "Как беше?"
Тя: "Като вчера."
Аз: "Мммм, какво значи това?"
Тя (с нескрита досада): "И вчера беше лесно."
Аз: "Да, но днес сте правили контролно, все пак, а вчера не сте."
Тя: "Не е вярно."
Аз: "Кое не е вярно?!"
Тя: "И вчера правихме"
Аз: "По какво?"
Тя: "По български."
Аз: "И как беше то?"
Тя: "Като днеска, нали ти казах!"
Явно това ще е всичко, което ще получа от нея, надявам се на учителката...

# 640
  • Перник
Dive , защо задаваш такива скучни въпроси на детето - естествено, че контролното е било лесно  Grinning Подобен разговор проведохме ние по отношение на входното ниво по английски. Но още не съм видяла резултата.

Днес имал домашно по "Човек и природа" - доколкото разбрах - да напълни чаша с вода, да я сложи върху чиния и да потопи нещо тежко във водата. Та се беше притеснил, че ще намокри чинията  Laughing

# 641
  • София
В класа на сина ми има дете, чийто баща е професор по физика, ще го попитам какво мисли за учебника, като се видим на някой РД. Сигурно и той го намира за интересен.
Също и в "Уча се" сигурно има уроци по ЧП. (но е платено)

Е, ако ще правим статистика, баща ми е професор по физикохимия, майка ми е доцент, аз съм доктор - ние сме на мнение, че да преведеш от руски онлайн учебник за 4-6 годишни деца в предучилищна възраст не е достатъчно за създаването на учебник.  #Crazy Единственото друго място в природата, където се срещат тези газообразни тела е именно той. Иначе тяло, по определение, е материален обект, имащ собствена маса, форма и обем, както и - изключително важно! - фазова граница, отделяща го от външните обекти и дефинираща го. В такъв смисъл течна капка в газ би могла да бъде определена като тяло, но течност във варел - не. Газово мехурче в течност (докато е там) би могло да бъде определено като тяло, но газ в балон - абсурд!

Да не говорим за твърдението, че ластикът най-често е бял, без вкус и мирис - ластикът практически никога не е бял, може да има различни нюанси на жълто-кафявото, до черно, и има характерен вкус на гума / каучук.

# 642
Dive, дълго е за обяснение, по-добре го виж:
http://play.novatv.bg/programi/na-kafe/774198?autostart=true

Последна редакция: ср, 05 окт 2016, 16:12 от Анонимен

# 643
Още не съм го препитвала по Човек и природа, но разказва как госпожата сложила захар в метална паничка и я е нагряла и захарта се стопила. Авторитетно ми обясни, че става и с бяла и с кафява захар. Laughing

# 644
  • София
kati, Обясняват им за твърди тела, течности и газове ...

Тц. В учебника на Давид изрично е записано, че газът в балона е газообразно тяло...  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт