ТРЕТИ клас - 1 тема

• 67 630
  • 751
  •   1
Отговори
# 300
  • София
И моя е висок 135см и носи 34-35 номер обувки. Но пък е тежък - 35 кила.
Изкараха го с наднормено тегло по този повод. А той е доста мускулест, а мускулите тежат.
И то в крака е мускулест, като на стринтьор (афроамериканец), нищо че не тича добре.
От както наедря в мускулатура имам проблем с купуването на панталони.
Тесни са в бедра. Ако случайно минат, горе в ханш и талия са широки.
А наедря в мускулатора, от както играе баскет бол. Противно на всяка логика. Wink

И благодаря за подкрепата. Утре след втория преглед ще споделя отново.

# 301
  • В светлината на слънцето

Баща му носи 46-ти номер и знам какво е като си търси обувки  Crazy

Важното е да са здрави!

Точно. И моят мъж е с 46 номер, а братовчед ми - 47, та знам каква мъка е намирането на обувки. И хич не ме радва растежа на краката. ooooh!
С дрехите е малко по-лесно някак, все ще се открие нещо. При моите и двамата обаче е важно да има опция за събиране в талията, че иначе падат. Слим моделите са им супер, понеже не им висят като торби.

# 302
Аз пъхам ластик на талията. По-бързо и удобно е за момичешките дрехи, отколкото да обикалям за някакви специални модели.
И моята е висока и се изгърбва.
Много ме е яд, че в училище не предлагат изправителна гимнастика. В ПУК имаха два часа спорт всеки ден, а миналата година се падаше по един час и само единия ден-два.  Явно тенденцията е спортът да намалява.

Контеса, разкажи по-нататък впечатленията си от сплит класа. Има ли взаимодействие между малки и големи или просто са разделени на две групи и всяка си прави нейните задачи?

# 303
Моят син е доста голям и едър и при него проблемът е в бедрата затова търся панталони на ластик, но такива най-трудно се намират ooooh! Досега износваше на братовчед си панталоните Wink

Все още не мога да свикна с идеята, че ваканцията приключва. Когато му дойде времето ще влезем в час  Mr. Green

# 304
  • София
И какво се оказва? Моето дете ли е най-дребно в темата? На 9 години е 27,6 кг. и 136 см. Обувки - 35 номер  newsm78
Нямам притеснения за смените - цялото училище е първа смяна. Засега никой нищо не ни е уведомил, родителската среща обикновено е след 15.09. и повече от 40 лв. за помагала досега не са искали.

Врячо на 9 е 24-25кг. Не съм сигурна за височината, не помня, ама всичко му е късо. 35-,6 номер.

# 305
  • София
Моите бяха по бабите доста това лято и се поохраниха - над 32 кг са.
Но обувките са около 34-35 номер. В защита на големите номера бих казала, че не харесвам мъже с малки крака, смешни са ми.  Crazy

# 306
Днес падна обикаляне за дрехи.  Confused
Моят син обяви модата на тесните крачоли за гадна, нямало да ходи така, все едно бил с чорапогащник. Наистина не знам каква е тази мода - или потури, или тесни крачоли като клин. Едвам му намерих дънки - в Бенетон, с нормални прави крачоли и му купих два чифта. Обувки - 38 номер. Ходихме да му направят индивидуални ортопедични стелки, като ги взема другата седмица, ще купуваме обувки с тях. Засега му взех едни кецове, колкото да не ходи със сандали.

# 307
  • Sofia
Днес падна обикаляне за дрехи.  Confused
Моят син обяви модата на тесните крачоли за гадна, нямало да ходи така, все едно бил с чорапогащник. Наистина не знам каква е тази мода - или потури, или тесни крачоли като клин.  ...
А де?!  newsm78   И аз момче не бих облякла ни едно от тия двете.
В този ред на мисли... избщо не искам да съм кат' всички останали.
Мода, мода... и гледаш все едно и също - отзад ако ги гледаш, не се различават - едни дрехи, една стойка...  ooooh!

# 308
  • София
Нормални модели дънки пускат в Lidl за по 10-тина лв. Гледах в някакъв магазин- детски дънки по 70+ лв. Лудост някаква  Shocked

# 309
И ние днес отметнахме задачки, купих маратонки, номер 38 и половина, така вървят номерата / от аутлет на Пума/, снимах я за бележник и лична карта, накупихме моливи, бои, блокчета и прочие, че всичко е овършано. Почти сме готови, остана й само да си попълни читателски дневник с прочетените 8 от 14 по списък книжки, но колкото - толкова.

# 310
Скоро ходихме за приложения, мисля че бяха №5 и №6 от личната лекарка. Измери го. Момче, роден е през август. 139 см, 31кг.
Носи №36 обувки.

# 311
  • на Мелмак
И ние днес купихме всичко, че аз имам и първокласник тази година и пак наново трепети Grinning
За протокола моята девойка е 147 см, Т. Е - беше преди месец , два,  29 кг и носи обувки от 35 до 37 номер.
Купувам дънки и панталони с ластик иначе ще паднат на земята. Стават й малки номера дънки в дупето, но са й къси.
На мен нещо не ми се започва годината - още по-рано ставане, започват от 7.30 , малкият от 8.20 , после разни извън класни и....
Но ,важното е те да са добре  Heart Eyes

# 312
  • София
Лулу, благодаря за идеите  bouquet
Закрепихме положението с придружителя за момента. Първата му учителка по пиано се съгласи да ни съдейства, макар че още си е в майчинство - за момента идеален вариант. Та и английски знае и дава уроци.
Във Вихровения заниманията са следобед в учебно време за начинаещи ( предполагам е за там)... Не съм се обаждала за сега.

Панталони осигурих онзи ден от пакетираните от брат му - нормални момчешки панталони от преди 4-5 години. И ние не харесваме тесните - според мен не толкова му стоят зле, но той ги мрази - едва ги събува на ходилата, а аз не харесвам идеята да го стягат Wink
И якета осигурихме по същия начин, и блузи. Направо си е готов откъм дрехи. Остава още един чифт маратонки да купим, след като купените преди месец и половина маркови "качествени" маратонки от Германия (за доста евра) вече са за боклука  ooooh! (много ме е яд на мен си, че се поддавам на легенди - там нещата били мноооого по-качествени, дрън-дрън  Close)
Отивам в Мат Стар или Декатлон - издържат повече и са в пъти по-евтини.
Ние пък търсим официални обувки (за сцена) на нормална цена, че старите вече стягат. Предните ги намерих за 15 лв. случайно, последен чифт номер 34. Сега е на 35-36. Официални панталони и ризи осигурихме от приятел, но с обувките не се справихме нещо  Blush 

# 313
Нормални модели дънки пускат в Lidl за по 10-тина лв.
Нещо не мога да уцеля в Лидл размер като за моето дете. Все малки неща в изобилие.
Иначе и аз предпочитам от там да вземам дрешки, добро качество са достъпна цена.
Моят юнак е 35кг, 150см. и носи 40 номер.  Simple Smile
Почти съм взела за него необходимото, в движение ако нещо допълнително изскочи. Вълненията са ми покрай бъдещите първокласници.
Да почерпя, щерката днес има рожден ден.  Grinning
Скрит текст:

# 314
  • София
Честит рожден ден!!

Върнаха се от очен лекар. Още няма да слага очила. Днес са измерили -0.5 диоптър.
Това си е направо нормално. Че онзи ден с -1.5 направо ми изкараха акъла.
Иначе сутринта каза, че много боляли капките. И сега да видим, как ще изкара деня.

Вчера купих и несесер, от друго за сега няма нужда.
За дрехи ще ходим следващата седмица.
Но съм харесала междинно якенце.Остава и на него да му хареса.
Всъщност освен това трябва панталони (дънки) да взимам.
Блузи и ризи си има.

Общи условия

Активация на акаунт