ТРЕТИ клас - 1 тема

• 67 602
  • 751
  •   1
Отговори
# 360
  • Sofia
Аз подвързвам с най-тънките възможни найлонови подвързии
По мое време бяха най-най-тънките.  Simple Smile  Да имаше и сега такива... ама не съм срещала. 

# 361
  • София
  Някой беше споменал за етикети с имена върху дрехи и помагала. Имате ли представа от къде може да се намери нещо такова и изобщо какво точно да търся? Нашите са с униформи и още на 18.09 на закачалката за изгубени вещи се събират поне 20 суитчера. Обикновено моите и двамата са донори там.  ooooh!

# 362
  • Sofia
aunt Ogg, бях писла в началото на първи клас за етикети (текстилни) за дрехи от Кауфланд и снимка бях показвала, аа... намерих пак. Simple Smile

клик

За училищните материалите ползвам перманентен маркер или винилови стикери. За обувките конкретни. Купувам от ибея.  Снимки ако искаш - на лично с-е.

Последна редакция: вт, 13 сеп 2016, 18:38 от Morena

# 363
Аз съм против найлоновите подвързии, прекалено замърсяване на природата за няма нищо.
Тетрадките си ги носи неподвързани, учебниците също. При нас учебниците са включени в таксата и всяка година ни дават чисто нови, които си остават за нас.

Тетрадки му взех такива, те са си с етикети:
https://www.book.store.bg/p167398/uchenicheska-tetradka-ucheni-format-a5.html
https://www.book.store.bg/p167378/uchenicheska-tetradka-renesans … ni-format-a5.html
https://www.book.store.bg/p167368/uchenicheska-tetradka-drevnogr … ni-format-a5.html
https://www.book.store.bg/p185317/uchenicheska-tetradka-vladeteli-format-a5.html

# 364
Мерси, момичета, за предложенията  Hug

Взех от Ориндж папки и някакви подвързии, дано да станат. При нас е задължително учебниците да са подвързани, та няма измъкване.

Lucy, много са ви хубави тетрадките. 

# 365
Хубави са тетрадките, а и % от цената им е за подпомагане на SOS детски селища.

# 366
  • В светлината на слънцето
Аз подвързвам с най-тънките възможни найлонови подвързии
По мое време бяха най-най-тънките.  Simple Smile  Да имаше и сега такива... ама не съм срещала. 

В Ориндж и Буктрейдинг има точно такива - тънки, като от нашето детство. Но бързо свършват. Тази година, понеже се сетих в последния момент, в Ориндж вече бяха останали само цветни от този вид, а моите цветни не искат. Но в Буктрейдинг намерих.

# 367
Препоръчайте някой читав фризьор за момчешки прически? Не ми харесва как стрижат малкия, оставят му 1 см коса, а той иска модерна прическа и по-дълга коса.

# 368
Ние си имаме една квартална фризьорка, която добре подстригва момченца конкретно. За къси коси я бива, с дългите е зле. На моя му расте много бързо косата, та и 0 номер да е, пак скоро главата се покрива с коса. Peace

# 369
  • sf
При мен колегата много го търсят за такива прически. На мен не ми хареса как подстрига моя, но е факт,че други са доволни.

# 370
  • Варна
Ама сте изписали... Снощи бях на родителска среща. Май за разлика от вашите, тук много се говори за промените, породени от новия закон. Купища бумащини и ограничения. Мен най-много ме ядоса силното ограничаване на възможността да не пуснеш детето на училище с бележка от родителя. Направо е невъзможно. Дават се само 3 дни, и то с молба 1 седмица предварително и разрешение от директора. Още 7 дни може да даде педагогически съвет, с молба 1 месец предварително  Crazy
Всичко останало - с бележка от лекар. Та се присетих веднага едно време каква търговия с фалшиви бележки се въртеше, това ли целят? Идеята била, че ако детето например в петък сутринта се събуди с температура, отивате при училищния лекар и той като го прегледа, може да го освободи от училище. Интересно като се съберат в 7.30 двайсетина деца пред кабинета, какво ще прави горкият лекар по-напред...
Другото неприятно беше, че са ограничени много извънкласните занимания, остава само ЗИП. Никакви СИП-ове, клубове по този и онзи предмет. Може само извънредно, с разрешение от незнам-си-кой, ако се запишат поне 15 деца от клас. А в края на миналата година даже бяхме подали заявления какво ще искаме.
От тази година ще има Обществен съвет към училището, за учредяването на който всеки клас ще има представител. Но какво следва, не се знае.
И т.н. и не окончателно, класната си каза, че всеки ден излизат нови неща...

# 371
Това с 3-те дни отпуск по домашни причини и 7 със специално разрешение не е ново, от доста време е така. Служебната бележка от лекар извинява отсъствията. Става дума не за училищния лекар, а за личния на детето. Може би не са ви го обяснили добре.
В училището на каката има настоятелство и ученически съвет, които активно участват в решаването на доста от въпросите. Тоест не са проформа.

# 372
Това с 3-те дни отпуск по домашни причини и 7 със специално разрешение не е ново, от доста време е така.
Ново е. Досега трите дни бяха с уведомление от родителя, а седемте - само с разрешение на директора.
Преди малко цитирах конкретния текст в темата на седмокласниците.

# 373
Хм, аз мислех, че е старо, защото вече година по този начин процедират в училището на каката. Четоха ни го още миналата есен в правилника на училището. Но то тогава директор им беше настоящият зам.министър, та нищо чудно така да е дошло сред нововъведенията. Thinking

# 374
  • София-Младост
Това с 3-те дни отпуск по домашни причини и 7 със специално разрешение не е ново, от доста време е така.
Ново е. Досега трите дни бяха с уведомление от родителя, а седемте - само с разрешение на директора.
Преди малко цитирах конкретния текст в темата на седмокласниците.
Може ли нормативната база.
В нашето училище лекар няма, има мед.сестра.

lulumba
До сега наистина беше така, по дом.причини 3 дни, бележката я пише родител, до 7 дни с разрешение на директор. И не само при вас, а навсякъде...но сега нещо по-затегнато го разбирам.

Общи условия

Активация на акаунт