ТРЕТИ клас - 1 тема

• 67 534
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
  • на Мелмак
Моята маймуна има по всичко 6 на входните нива.
Запълнихме графика - плуване, английски, таекуондо.
Двамата с баща им - се редуваме  Grinning
Утре и в другиден ще ги водя на плуване, обаче сега се оказа, че шапки за плуване липсват, къде са ? Загубих я ! Crazy
Та първо в Декатлон и после на плуване.
Бети е с немски в училище - там се е представила отлично.
Отделно ходи на Английски език - там чакаме сертификат за отличен резултат.
Взимат някакви сертификати, тя е още малка де, но изпита е външен.
Оценяват ги -слушане, разбиране и писане, от англичани, в последствие взимат и сертификат за А1. ...С, радвам се , че не се притеснява, общува свободно, даже й било много лесно.
Това лято си говори свободно , разбира се -елементарно, извън БГ.
Ние сме нямали такива неща за попълване  Grinning
А,  и  вече моята госпожица започна да се конти, беше на РД  тази вечер, сложи си гланц, верно на Хелоу Кити, но....

# 661
И ние почти нагласихме прoграмата - 3 пъти седмично на хор, веднъж пиано, математика и 3 пъти плуване. Всеки ден е на нещо, вярно станахме като хеликоптери.

Последна редакция: сб, 08 окт 2016, 22:35 от Анонимен

# 662
  • София

Хихихи, май по-скоро всеки ден е на 2 неща...

Не че аз съм на по-различен режим, ама аз и на себе си се смея... Ег... ти абсурда, да не мога да намеря време, в което да вместя посещение при ортодонта, щото все е на нещо...  Laughing

# 663
  • В светлината на слънцето
Моят засега е само на английски - 2 пъти в седмицата. Ще видим как ще е спорта - баскет и плуване. Thinking
Сега се чудя друго. Той никога не е ходил на математически курсове, нито някой го е занимавал. Каквото научи от училище или сам направи - това е. Харесва му, лесно му е, интересно му е. Но нищо не е правено по въпроса. И снощи диването погледна една задача на кака си (6 клас, логическа, не с дроби) и без много да се замисля даде отговор, че и обясни на всичко отгоре принципа. Shocked Тя му показа друга - и нея реши. Говорим за 6 клас. Даже му беше забавно. Та сега се чудя дали да не го запиша на нещо математическо. newsm78

# 664
  • sf
Моят ходи само на футбол и плуване. Освен спорт, друго не го влече. Да е жив и здрав да спортува, за ужас на болните амбиции на баща му.

# 665
Лулумба, щом го влече младежа, записвай го на състезания. Ето днес например е имало ЧХ май.
Моята пък обратното, не иска математика, ама мама настоява. Уж баща й е математика вкъщи /завършил е СМГ/, ама като седнаха да решават задачите за домашно от школата, смях и срам, той ту получава отрицателни числа, ту дроби...
Донси, няма лошо, в спорта има бъдеще. Ти нещо се изгуби от другата тема, не наминаваш.
За заниманията писах в другата тема на Контесата, моята ходи на баскетбол, пиано, рисуване, математика и английски. Мда, всеки ден е на нещо, включая уикенда.

# 666
  • sf
  MianaNiа, чета ви редовно, ама спрях да действам по въпроса и не ми се пише. Много неизвестни около мен и тъй.

# 667
  • на Мелмак
Моите деца днес се върнаха доволни от плуването.
До вчера не искаха, те можели да плуват, басейна щял да бъде студен. . . . И още от 9 кладенци вода.
Утре купуваме карти и събота и неделя сме там.

# 668
  • В светлината на слънцето
MianaNia, бе не е за състезания. Той не е ходил по школи, а там все пак има специфични задачи. Няма никаква подготовка и няма да се справи. Което пък може да го разочарова. По-скоро си мисля за курс, който да му носи удоволствие. Харесва му. Peace

# 669
  • от Луната
Изпуснала съм ви  Embarassed. Мина и втората ни РС, на която ни четоха правилници и закони само. На първата плащахме помагала. Минали са всички входни, но само по АЕ има оценка за сега. Госпожата ги похвалила, че са се справили най-добре от всички 3 класове  Mr. Green. Ще ходи и на балет и английски, като в понеделник се дублират и са с 5 мин разлика в часовета, та ще видим докато се нагласи всичко как ще е  ooooh!. В класа имаме ново момче, а едно момиче е преместено по желание в друг клас, та бройката се запазва.
Анкети и ние попълнихме, а по програмата заниманията щели да са в събота, но още нищо не се знаело.
Човеците за сега и харесват и се радва, дано и за напред е така. Има нови учители по АЕ и Домашен бит. Ще ходи и на плуване, но от другия месец с дядо си, защото вече няма учител там.
Още трудно си организира времето, но се надявам да започне по-бързо да се оправя вече. Още и се играе много и няма желание за училище  Mr. Green.

# 670
Вчера цял ден - състезание, уроци, хор. ХП се оказа предизвикателство, замалко да не му стигне времето на моя - смятал е до последно, но ги е решил. В училище съм много доволна. Ще ги водят по ЧП в Политехническия музей и някаква лаборатория да правят опити. По ЧО учили за древността и вчера ми обясняваше разни неща. Трябва да изровя книгите с митове на NG, явно им дойде времето. Даже за Хелоуин му измислих костюм, но дали ще празнуват, пада се по средата на ваканцията. Имаха презентация на книгите, които им бяха дали за прочит лятото, добре, че ги изчете; той и едно момиче са разказвали за "Пет приказки" - за автора, интересни моменти от книгата... По английски вече ми прави забележки за произношението, затова го метнах на сестра му, да го изпитва тя. Снощи четохме втората илюстрирана книга за Хари Потър, че и на мен ми е интересна. Много хубави илюстрации! Поръчах му и ботуши от немския амазон, май ми дойде в повече студът вчера.

# 671
  • Sofia
... май ми дойде в повече студът вчера.
Мдаа... и на мен, щом онази вечер си пуснах парното....
Ще се стопли вероятно ноември, нали вече са ни сбъркани пролетите и есените...

# 672
Сега погледнах учебниците на моя син по ЧО и ЧП - и двата са на Булвест 2000.

# 673
  • София

Получихме го булвестовият учебник по природознание - разгледах го само, и само първите теми, но съвсем нормално ми се види каквото видях... Поне до момента се наблюдава забележителна липса на грешни твърдения.

# 674
  • Варна
Привет, включвам се да споделя за "Твоят час" - гледам сте попълнили и вие картите.
А обясниха ли ви какъв ще е ефектът върху натоварването на децата?
При нас беше връщане на извънкласното занимание по математика, ооообаче не 1 час седмично като предните години, а 2 пъти седмично по 1 час и 45 минути.
Така детето се оказа с 3 дни в седмицата със 7 часа. А познайте дали го оставих - още на следващия ден беше отписан. прекалено е в трети клас да е толкова натоварен.
Получихме обяснение, че това била програмата от министерството - да вземат Х часа за срок.

Докато беше болен, учихме заедно. С Човек и общество се справя доста добре. Но другото му е малко сложно. Урокът за състоянието на веществата. Аз не го бях чела и така установихме, че те не учат с понятията, които се ползват в горните класове. Не знам как ще му помагам при това положение - ще трябва и аз да чета първо урока да си сверя часовника, а после да помагам.

Последната ни драма е по английски с госпожата и методите й. Загубил си входящото ниво (има 40 точки от 40 възможни) и няма как да го подпиша и да го върне. Та госпожата казала, че за такова нарушение пише директно двойка в бележника  Shocked И тази сутрин рев, половин час не мога да го успокоя и да му обясня, че по-вероятно ще получи забележка. Не та не, ще му пишат двойка. Направо недоумявам какво са тези педагогически умотворения...

Общи условия

Активация на акаунт