ТРЕТИ клас - 1 тема

• 67 521
  • 751
  •   1
Отговори
# 675
  • Перник
Ох, svetli, всеки луд с номера си  ooooh! При нас явно точно по тази причина контролните се дават на децата много рядко и се повтаря по 100 пъти веднага щом бъдат подписани да се върнат. Обикновено ни ги дават за подпис на родителските срещи. Ако е толкова строга вашата госпожа, не може ли да говориш с нея. Не е честно да му пише двойка. Ако трябва, да направи теста отново.
За протокола - Калоян има 45 точки от 45 възможни. Госпожата му беше написала и "Браво", и  "Отличен 6"  Crazy

# 676
  • Варна
Ужас, Светли! Това не е нормално! Какви са тези заплахи за двойки за такова нещо?! Оценка се пише само след проверка на знанията, а не за това, че някой е бил разсеян в извън учебно време. В пълното си право си да подадеш жалба до директора на училището, ако детето получи наистина двойка, защото учителят в случая няма право да пише оценка. Ох, побеснях! Как си го позволяват въобще! #Cussing out
А това за тази програма - много бързо са реагирали във вашето училище! При нас още нищо не се чува, или поне аз не съм чула Embarassed
Иначе учебната година стартира с 3 шестици в петък: "По изобразително изкуство за една есенна картина и там... от входните". От днес има пак 6 по ЧО и са правили входно по АЕ, но подробности не получих.
И да сменя малко темата Simple Smile Този уикенд бяхме на много приятна семейна сбирка в по-широк кръг. Там се засякохме с мой братовчед, който виждам много рядко, но пък с баща ми си комуникират честичко, та познаваше Марти "задочно". Цял следобед прекарахме всички заедно и накрая той ме пита каква иска да стане дребната като порасне. Заговорихме се на тази тема и той ми каза: "Сега може да не мисли така, но според мен ще стане лекар". Нямаме лекари в семейството, нито пък тя е проявявала някакъв интерес към тази професия, но пък човекът е психолог с доста впечатляваща кариера и ме накара да се замисля дали всъщност има белези, които ние от близо не забелязваме...

# 677
Програма "Твоят час" е различна във всяко училище според попълнените анкетни карти.
При нас предметите са: изобразително изкуство, музика, танци.

# 678
Много студено! Както е тръгнало, трябва скоро да пускат парното. Вкъщи включваме печки отдавна.
А сутрин е почти тъмно, като ставаме.

Много са тъпи тези заплахи с двойките. Дано решите проблема по разумен начин.

Дайв, сигурно има нещо Simple Smile
Моята първо искаше да става художничка, после певица, сега писателка в Париж. Щяла да ме вземе и мен, но в отделна къща  Mr. Green
Започнала е да пише три "книги", като от всяка има написани само по 1-2 глави. Идеи много, но нещо й куца постоянството  Whistling

# 679
  • sf
А от моя постоянство да искаш,да стане футболист му е мечтата откакто се помни. Ако нямал сили за Барселона, и на Байерн Мюнхен бил навит.  hahaha
Баща ми го успокои,че ще намери връзки в козлодуйския отбор  Joy

# 680
  • Варна
Ох, Донси  Joy Че те т'ва са си топ 3 на отборите - Барса, Байерн и Ботев (Козлодуй)!
Дъждче, това е типично за писателите - хрумва им по-добра идея и се втурват да я разписват. Накрая пък може мистериозно тези 3 книги да се обединят в една чудна история Wink
То ако питам моята щерка, тя ще става сега дизайнер на дрехи (да се чете: рокли) в Милано. Обаче рисуването не й е сила, да не говорим, че постоянство няма никакво - от поне 5-6 книжки с "модели" да е изрисувала сумарно 1. Италианския и той рязко беше пратен в девета глуха след екскурзията. Така че тази нейна мечта ми се струва ще си остане поредното нещо, за което да казва някой ден: "Като малка исках да стана..."
А, и още нещо се сетих да споделя - направих й тест за това "кръстосано водене" и се оказа, че при нея наистина може грознописът да е в следствие от това, че е с водеща дясна ръка, а водещо ляво око. Да видим дали към 10-12г възраст ще го пооправи, както пишеше в статията. Засега спирам да мрънкам Simple Smile))

# 681
  • Варна
Ха, и моето футболистче само за мачове мисли Simple Smile Други занимания засега не иска.

За евентуалната двойка естествено, че ще вдигна пара. Но една колежка ме посъветва да дам на детето бележка от родителя, че сме уведомени за отличната му оценка от входящото ниво, но за съжаление сме изгубили листа, за което много се извиняваме. Та да предостави на учителката това.
Ще видим резултата.

За ляво и дясно сигурно съм казвала - моят син пише с дясната ръка, но рита топка с левия крак (проявено наследство от моя дядо - футболист левичар  Sunglasses ). За очите не знам, там само късогледство засега (пак вдигнахме диоптъра с 0,25).

# 682
  • На морето!
Тази програма за допълнителни занимания още не е стигнала до морето. Simple Smile
Относно методите на учителката по английски- съгласна съм, че в такива ситуации децата се учат да се отнасят отговорно към документи и поети ангажименти, но в случая наказанието по никакъв начин не кореспондира в провинението. Предложете й да направи отново теста.

# 683
Донси, ще го гледаме твоя младеж в големите отбори, като порасне Grinning.
Дайв, какъв е този кръстосан тест? При моята също левия крак е водещ. То и краснописът е все едно пише с този крак. Онзи ден я карах да преговори някакви думи по английски и после я изпитвах. Питам knit какво е и ми отговаря пилета. На възмущението ми, че нищо не е запомнила, гордо твърдеше, че така пишело в речника й. Е, оказа се, че не е могла да си разчете плета и са станали пилета  ooooh!

# 684
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Привет, включвам се да споделя за "Твоят час" - гледам сте попълнили и вие картите.
А обясниха ли ви какъв ще е ефектът върху натоварването на децата?
При нас беше връщане на извънкласното занимание по математика, ооообаче не 1 час седмично като предните години, а 2 пъти седмично по 1 час и 45 минути.
Така детето се оказа с 3 дни в седмицата със 7 часа. А познайте дали го оставих - още на следващия ден беше отписан. прекалено е в трети клас да е толкова натоварен.
Получихме обяснение, че това била програмата от министерството - да вземат Х часа за срок.

Докато беше болен, учихме заедно. С Човек и общество се справя доста добре. Но другото му е малко сложно. Урокът за състоянието на веществата. Аз не го бях чела и така установихме, че те не учат с понятията, които се ползват в горните класове. Не знам как ще му помагам при това положение - ще трябва и аз да чета първо урока да си сверя часовника, а после да помагам.
Последната ни драма е по английски с госпожата и методите й. Загубил си входящото ниво (има 40 точки от 40 възможни) и няма как да го подпиша и да го върне. Та госпожата казала, че за такова нарушение пише директно двойка в бележника  Shocked И тази сутрин рев, половин час не мога да го успокоя и да му обясня, че по-вероятно ще получи забележка. Не та не, ще му пишат двойка. Направо недоумявам какво са тези педагогически умотворения...

да очаквам ако някое си изгуби бележника да му напишат двойки по всичко ли?  Rolling Eyes

този резултат най-вероятно е нанесен в дневника, не виждам каква толкова драма има госпожата  ooooh! да, неприятно е да не внимават и да си губят нещата, но с такова пресиране нищо не се постига.

# 685
Нашите днес са ги водили в Нац.исторически музей, да разглеждат тракийски съкровища и да слушат лекция.
Моят син каза, че е видял ритона, който е на корицата на учебника, "един с един кон". (страшно описание!)

# 686
  • ГОре на черешата...
Проектът Твоят час предвижда включване на учениците в 2 групи - за обучителни трудности - до 80 ч за учебна година,  часът за трети клас е с продължителност 40 мин. И за да занимания по интереси - до 70 ч отново по 40 мин. Ръководителят на групата изготвя програма и график на заниманията,която се утвърждава от директора в срок до 28.10.

# 687
  • София
Ох, Донси  Joy Че те т'ва са си топ 3 на отборите - Барса, Байерн и Ботев (Козлодуй)!
Дъждче, това е типично за писателите - хрумва им по-добра идея и се втурват да я разписват. Накрая пък може мистериозно тези 3 книги да се обединят в една чудна история Wink
То ако питам моята щерка, тя ще става сега дизайнер на дрехи (да се чете: рокли) в Милано. Обаче рисуването не й е сила, да не говорим, че постоянство няма никакво - от поне 5-6 книжки с "модели" да е изрисувала сумарно 1. Италианския и той рязко беше пратен в девета глуха след екскурзията. Така че тази нейна мечта ми се струва ще си остане поредното нещо, за което да казва някой ден: "Като малка исках да стана..."
А, и още нещо се сетих да споделя - направих й тест за това "кръстосано водене" и се оказа, че при нея наистина може грознописът да е в следствие от това, че е с водеща дясна ръка, а водещо ляво око. Да видим дали към 10-12г възраст ще го пооправи, както пишеше в статията. Засега спирам да мрънкам Simple Smile))

Това пък какво е? Кръстосаното?

Днес беше първото плуване (мин. седмица и двамата бяхме болни - аз още не мога да се освестя...)

# 688
  • на Мелмак
Ох, моите и двамата започнаха да говорят на нос  Rolling Eyes
Започна се с вирусчетата .

# 689
Тази статия ми попадна вчера във фейса за водещо око, крак: http://priobshti.se/article/podkrepa-u-doma/groznopis-ne-iziskva … a-prochetete-tova

Последна редакция: вт, 11 окт 2016, 08:34 от Пролетен дъждец

Общи условия

Активация на акаунт