Септември наближава, мама все по-нетърпелива става! - ТЕМА 6

• 60 577
  • 734
  •   1
Отговори
# 375
Гери , пази се.поне някой да отиде до магазина вместо теб. Прозорците не е много Лека работа за бременна 8-9 месец

# 376
Момичета, не се претоварвайте! И мен ме чака цяла къща да чистя, включително прозорците, ама ще го мисля като излезна в майчинство.  Sunglasses То сега при разтребване почивам на 15 минути, след около 2 седмици незнам как ще е  Crazy.
ММ ми помага много, ама нали знаете, сам да си го свършиш удовлетворението е по-голямо!  Mr. Green Обаче в случая няма да доглеждам, след като немога някой неща сама. Вече да клякам и да се навеждам е близко до невъзможно... Така, че делигирайте повече на другите членове от семейството, после така или наче пак нас ще си чака.  Mr. Green

Денка, не се притеснявай за термина, щом док. така е преценил.  Hug

# 377
И аз имам трудности при клякане и навеждане. ...добре че не е зима да трябва да обуваме чорапи и ботуши

# 378
И аз искам вс сама да направя, ако е някой друг няма да е както искам аз Grinning  , до маг тр свекървата да пратя ама тр и на аптека да влизам и пак по добре сама.

# 379
Честито на мамите,които вече са родили! Дано всичко е наред с бебоците им.

Аз също не съм оправила чантата за болницата и ММ само ми дава зор,но за днес ми стига толкова.Бях на работа да посетя колегите  и занесох баница и понеже беше пълна  лудница  от работа даже и попомогнах 4  часа и съм леееко уморена. А и тези температури хич не  ми помагат. В Германия е 30 градуса и тази температура ми идва в повече.Започнаха да ми се почвяват повече разширени вени по краката за съжаление и се опасявам,че ще си останат и след бременността

# 380
Аз вече съм в 45 дневния и се чудех как го изплащат. Защото има десетина дни от юли , целият август и два дни от септември. Дали чак септември ще ми го платят или на няколко пъти?

# 381
Здравейте,термина не се променя. Смята се по последна менструация , това че варира на апарата не е от значение за термин или дата на секцио.
На мен по последна менструация ми излиза 15.09 и така си ме водят,излизам на 04.08 в болничен. А на апарата излиза 06.09 , но това може само да ме радва,че бебока е по - голям, иначе друго не.
Аз съм ужасно надута от жегата , тук е 35 градуса . Не мога да си позная краката и ръцете. Много ми е топло , направо не знам какво ще правя тази вечер.
Болничния се изплаща наведнъж , на 90 % от осигурителният доход. 

# 382
Това значи ли че чак септември ще го получа??

# 383
Ако счетоводителката ти подаде болничния сега до края на юли, в началото на август ще си вземеш пари за 10-дни дни от юли. При мен така се получи, само че за юни месец. НОИ са длъжни да изплащат болнични в рамките на 10 дни след получаване на болничния, но зависи колко е организиран счетоводителя. Аз подадох моя болничен на 28 юни и в началото на юни вече имах парички за няколкото дни на юни.

# 384
Аз мисля, че не е наведнъж, една пр наскоро преди няколко мес мина по този път и каза че месец за месец се плаща, ама така трябва , но не се знае , може и да го забавят . При мен 100% нещо ще объркат, понеже от 08.07-20.07 съм в обикновен болничен и после е 45 дневния и в близките два мес мисля , че ще им е трудно да изчеслят.на мен пролетта към три месеца ми бавиха два бълнични за два месеца и накрая ги преведоха един след друг с 2 дена разлика

# 385
По новият закон болничен се изплаща до 10 дни от НОИ. Болничен лист се изплаща на база данни на болничния , а не месец за месец. Месец за месец се изплащат болничните през първата година на детето и майчинство през втората. Преди да започнем да получаваме болнични през първата година на детето (които вече се изплащат на 80 % от РЗ) ,ще имаме 3 болнични листа , от които първият е 45 дни преди раждане , втория е след като родим се изчислява според зависи датата на раждане и третият от докторката на бебока. След това вече се започва ежемесечното изплащане. Да не забравите , че след като излезе акта за раждане на човечето можете да отидете в социалните и да подадете за първоначална помощ , за първо дете е 250 лв.,а за второ 600 лв. 

# 386
Болничните и 45 дневния се изплащат на един и същи принцип. Вървят с месец назад. Тоест,ако до 10.08 ти занесът 45 дневния в НОИ,то до 25.08 трябва да ти платят частта за Юли. И следователно до 25.09 ще ти платят за Август,но на 2 пъти. Simple Smile

# 387
Иначе как сте? Аз след кървенето в събота , вчера бях супер , но тази сутрин се събудих с болки , болезнени контракции. Омръзна ми вече да не знам как ще стана ,дали ще ми е добре или ще ми е кофти цял ден. Положението ми е , че едвам стискам в такива дни , имам чувството , че ще родя. Мисля като отида на 04 на преглед и да питам за дата на секциото. Измъчихме се с дребното вече. Някак си и на нея не й е комфортно.  Оплаках ви се , мисля да звънна на докито и да й дам отчет как са ми минали почивните дни , че не ми бяха особено спокойни...

# 388
  • Варна
Dmariela, а не можеш ли да отидеш по-рано от 04ти на лекар, това е чак другата седмица.
Аз планувам да отида за 2  седмици в Бургас, малко мама да се погрижи за мен. Притеснява ме обаче пътуването Бургас-Варна не е кой знае какво, но са все пак 2 часа, а нали имам предписание да лежа, заради скъсяването на шийката. От друга страна там ще се чувствам по-добре, тук съм сама по цял ден, а и трябва да измисля нещо за вечеря, че детето и ММ не мога да ги държа гладни.

# 389
Аз от няколко дни изпитвам ужасни болки в областта на яйчниците и кръста,и то предимно вечер. Всякаш нещо се е прищипало и се опитва да се опъне. И аз мисля сега към 10 да звънна на доки да я питам дали е страшно,че малко се панирам.

Общи условия

Активация на акаунт