Раздяла с малко бебе, моля за правна помощ!

• 18 353
  • 30
  •   1
Отговори
# 15
Както и да е, аз си искам детето ми да има баща, искам да си я вижда и тя да си ги познава. Аз съм разумен човек. Колкото е моя, толкова е и негова. Не искам просто да имам нищо повече с тях като взаимоотношения към мен! Отвратена съм, баща му идва в дома ми и ми вдига скандали, не мога да ги изгоня! Вчера до 12 вечерта ми вдигаха нервите и детенце се тормози, всичко слуша и преживява ooooh!

Повярвай ми, НЕ искаш детето ти да има такъв баща. Няма да стане тая работа изведнъж като се разделите двамата, да станете перфектни родители и да отглеждате детето хармонично. Ще има настройки, ако ще- ще му копира жестовете и агресията твоята щерка. На твое място бих го държала надалеч. Когато се разведох, доста по-цивилизовано, пак в последните 5 години посещенията и връзката с бащата по-скоро се отразяват зле, отколкото добре на сина ми.

Ще й намериш нов баща. Тоя го отпиши, няма бъдеще. И си пази живота. Като нищо от много срещи на някоя може да му избие чивията и да се яви с оръжие. Има доста такива случаи с БГ мачовците.

# 16
  • София
Както и да е, аз си искам детето ми да има баща, искам да си я вижда и тя да си ги познава. Аз съм разумен човек. Колкото е моя, толкова е и негова. Не искам просто да имам нищо повече с тях като взаимоотношения към мен!
Зарежи! Не ти трябва този баща. Срещат ли се редовно - и ти ще го отнасяш. Режи от корен, докато детето още е малко. и ти си човек, да не искаш наистина да психясаш и тогава да има реална причина да ти вземат детето.

# 17
Мило момиче, тоя мъж наистина ти е объркал яко реалността. Как така неговите родители ще идват у вас да ти вдигат скандали! Обади се на телефони за подкрепа на жени, обади се и на адвокат, и още каквото там трябва. Но освен това повикай някой роднина или близък, за предпочитане от мъжки пол, да пренощува при вас, докато разкараш натрапника, който  НЯМА НИКАКВО ПРАВНО ОСНОВАНИЕ ДА СТОИ ПРИ ТЕБ, АКО НЕ ГО ИСКАШ! Ти имаш един живот, едно здраве, не бива да трепериш, когато този изрод се прибира, виж докъде те е докарал. Още сега се обади на близки и роднини, сподели им и намери кой да бъде при теб, когато любезният се прибере тази вечер. Няма нужда от вечеря, няма нужда от тишина, няма нужда от съобразяване. Ти си попаднала в свят на криви огледала. Покани твои хора, да има кой да те прегърне, да ти каже колко си ценна, колко те обича, че си добър и хубав човек. А и нека каквото има да става, да става пред твои хора, да помогнат в изгонването, да те защитят, да свидетелстват след време за простотиите му. А това какъв баща ще бъде този човек, ще се види... сега не е момента и това да мислиш. Оправи днешния ден, направи така, че утрешния да е по-спокоен и нататък нещата сами ще се видят какви ще бъдат.

# 18
Мила, този човек е психопат. Говоря много сериозно. Трябва да се консултираш с психиатър относно неговото поведение. Манипулативност, лъжи, имитация на обич - това не е човек, с който можеш да се разбереш. Той няма да спре да те тормози, освен ако не му омръзне.

Той не обича детето - не му се връзвай за това! Само се преструва, за да има още един лост, с който да те манипулира, освен че гледа на него като на собственост (нещо като добитък). Когато малкото порасне, с него ще се държи по същия начин, по който се държи с теб. Не, не искаш детето ти да има психопат за баща. Не ме питай откъде знам и какво съм виждала...

Според мен, ти трябва да направиш първата крачка - заведи дело, за да докажеш, че той има психични проблеми. Това, че имаш медицинско за физическия тормоз, е добре, но не е достатъчно. Изискай становище от психиатър. Отсега съм сигурна какъв ще е резултатът. Съдът няма да позволи свиждане щом той е психично нестабилен. Абсолютно съм убедена, че не го ли сториш ти, той ще се опита да изкара теб луда и ти ще си в още по-уязвимо положение.

Не осъзнаеш ли колко са опасни такива хора, той ще те тормози до гроб, ако му позволиш дори малко да се приближи до детето. Твоята коректност ще те вкара в ужасно положение.

Отиди при родителите си, не оставай сама, докато не възстановиш спокойствието си. И не го допускай изобщо до себе си и детето.

# 19
За жалост, психиатър няма как да даде становище по нейно искане. Психично болните имат права. Становище се дава или по назначение от прокурор или по лично съгласие на пациента.
В тази връзка, аз виждам нещата така:
1. Жалба до полицията за дом. насилие (най-добре направо в прокуратурата). Случва се в полицията да отсвирят подобни случаи (няма да ги оправдавам). В прокуратурата ако се подаде жалбата винаги разпореждат на полицията образуване на проверка.
2. Консултация с център за закрила на жени претърпели насилие
3. Консултация с адвокат (могат да препоръчат от центъра)
4. Консултация с психолог (могат да препоръчат от центъра) за теб, а не за насилника
На пръв прочит това, за по-нататък... спрямо развитието на ситуацията...

# 20
Според мен най-напред трябва да подадеш жалба в полицията. По най-бързия начин. Срещу всички, които те тормозят. Когато БНД започна да прекалява със заплахите по мой адрес, направих точно така. Тези хора мислят, че са безнаказани, че могат да си играят с теб. В крайна сметка от полицията привикаха БНД и го предупредиха, че не е редно да говори така и да заплашва, а той почнал да се оправдава с това, че бил афектиран. Повече не звънна със заплахи. Естествено, това щеше да бъде и коз на делото, защото не е нормално това поведение. Е, не се наложи, тъй като се оказа, че куче, което лае, не хапе. Спокойно си заведи делата за домашно сасилие, за издръжка и режим на контакти, и поискай тези контакти да се осъществяват в твое присъствие или в присъствие на социален работник. Това право ти го дава законът. Контактите на бащата и детето не можеш да предотвратиш, дори и затворници имат право да виждат децата си, но поне можеш да влезеш в режим "игнор" и да не те тормозят.
Смени ключалките, не отваряй вратата и ако отново дойдот неговите роднини, звънни в полицията - така вероятно ще получиш и ограничителна заповед. Побързай с делата, защото съдът излиза в почивка през лятото, не съм сигурна дори дали ще успееш, но веднага се посъветвай с адвокат. Нека някой твой близък да бъде с теб, ако тези хора се появят, за да имаш свидетели.
Желая ти успех и те прегръщам!

# 21
  • Пловдив
Не, нямам медицинско но дори и да си извадя той ще каже, че съм паднала и съм се ударила!
Дефакто моята дума е срещу неговата! В момента той и семейството му се опитват да ме смажат психически! Тяхното твърдение е, че аз съм лабилна разплаквам се без причина, предизвиквам го и той в опита си да ме успокои ме хване за ръката, пощипне по бузата и хоп синица. Нищо особено за тях, детски работи!

Те даже искат да се събираме и той твърди че ме обича! Абе въобще втълпяват ми вина с цел да се пречупя!
Или ще съм с него или ще ми вземат детенце...

Значи, къде в София мога да си извадя медицинско?

Дайте ми координати на наистина добър адвокат специализиран по такива дела, много съм объркана.

Детето е припознато от бащата, нямаме брак.

Стига глупости жено!!! Ти не четеш ли какво ти пишат другите!? Не може да ти вземе детето, нямате брак, детето е припознато на практика няма как съд да се произнесе какви са му правата тъй като нямате развод, при който се определя режима на свиждане на родител с дете. Естествено той може да заведе дело, да си наеме адвокат, да плати такси (казваш че той няма доходи) да се влачи това дело сума ти време. Подаваш жалба в полицията, вадиш си медицинско, за всяко нещо жалба, ако трябва през 15 мин. да викаш полиция ще го правиш. Това му е хубавото на семейното съжителство гониш го от твоята си къща и готово. Той има ли адресна регистрация на твоя адрес? Ако няма още по-добре, значи не си попълвала декларация за фактическо съжителство.
Но мисленето ти е като на ТИПИЧНА ЖЕРТВА, той й говорел това, онова, пък тя горката. Какви са тези глупости, ще го съсипеш това дете, на теб може да ти харесва този мазохизъм, но вече си майка и си ДЛЪЖНА да осигуриш на детето си спокойна среда и щастливо детство.
Този мъж е безотговорен, арогантен, нарцистичен, насилник. Той не те обича нито теб, нито детето, защото мъж който обича не се държи по този начин, особено с малкото си дете. Този човек е комплексар, хванал си е една жертва да се гаври с нея и да се прави на велик, изритай го тоя, с полиция, с барети с каквото трябва, но вън от къщата. Неговите  роднини са ти никакви, никой закон не те задължава да общуваш с роднините му, както и да даваш детето си да го виждат.

# 22
  • Пловдив
Според мен най-напред трябва да подадеш жалба в полицията. По най-бързия начин. Срещу всички, които те тормозят. Когато БНД започна да прекалява със заплахите по мой адрес, направих точно така. Тези хора мислят, че са безнаказани, че могат да си играят с теб. В крайна сметка от полицията привикаха БНД и го предупредиха, че не е редно да говори така и да заплашва, а той почнал да се оправдава с това, че бил афектиран. Повече не звънна със заплахи. Естествено, това щеше да бъде и коз на делото, защото не е нормално това поведение. Е, не се наложи, тъй като се оказа, че куче, което лае, не хапе. Спокойно си заведи делата за домашно сасилие, за издръжка и режим на контакти, и поискай тези контакти да се осъществяват в твое присъствие или в присъствие на социален работник. Това право ти го дава законът. Контактите на бащата и детето не можеш да предотвратиш, дори и затворници имат право да виждат децата си, но поне можеш да влезеш в режим "игнор" и да не те тормозят.
Смени ключалките, не отваряй вратата и ако отново дойдот неговите роднини, звънни в полицията - така вероятно ще получиш и ограничителна заповед. Побързай с делата, защото съдът излиза в почивка през лятото, не съм сигурна дори дали ще успееш, но веднага се посъветвай с адвокат. Нека някой твой близък да бъде с теб, ако тези хора се появят, за да имаш свидетели.
Желая ти успех и те прегръщам!

Когато нямат брак дело за режим на контакти завежда съквартиранта, тя не завежда никакво дело. Той ако си заведе дело и съдът се произнесе за режим на контакти, тогава ще има режим на контакти. Когато нямат брак заинтересованата страна си завежда делата.

# 23
С брак или без брак и двете страни биха могли да имат претенции - тя за издръжка, той за свиждания. Може да се реши с едно дело. Даже, ако се разберат помежду си, в което не вярвам, де, но могат ползват и един адвокат Peace

# 24
  • постоянно
Мило момиче ,
 имай вяра в себе си  и в родителите си. Оставяй го този изрод докато е още малко детето и няма да има спомени от случилото се. По -добре самотна майка  с дете , но щастлива , отколкото да си пропилееш живота , че и този на детето в страх. Нали не искаш твоето дете да има синините  на сина му ???
Звънни на номера , който другите мами са ти дали и си излей душата. Тези хора са насреща за да те изслушат и помогнат.
Късмет и пиши ако имаш нужда от съвет или да споделиш .  Hug

Кажи НЕ на насилието !

bouquet

# 25
Напротив-всяка страна може да заведе дело, като бракът в случая няма никакво значение. Детето щом е припознато, и двамата родители имат равни права. Затова е препоръчително веднага да уредят тези взаимоотношения или със споразумение, или с дело. И тя може да поиска да се уреди режимът на контакти, защото в момента както са с равни права, така той може да вземе детето уж за няколко часа, а изобщо да не го върне. Ако има режим, след като мине установеното време тя може да се обади в полицията. Ако обаче сега, при тези обстоятелства, звънне, никой няма нищо да направи, защото те са с равни права.

# 26
maminka_sladka , права си!  Peace

# 27
Не може да ти вземе детенцето.Направи това което са ти казали момичетата,намери си читав адвокат и разкажи всичко пред съда.Този няма право да те манипулира така,за съжаление знам какво е само дето не минах през съд,защото той бързо се отказа.Взе го веднъж уж щял да го гледа,на следващия ден си ми го докара и каза,ами той има нужда от майка.Стискам палци ще успееш да се пребориш  bouquet

# 28
Никоя жена( или почти никоя Simple Smile ) не е виновна за ПЪРВИЯ шамар... Ама когато нещата се проточват с месеци и години, тогава...Сори ама вината си е на жената.

Сменяш ключалките, и всеки път когато мунио или родата му цъфнат на вратата , викаш полиция. И никакви контакти до делото за род.права.Като иска да се прави на татко, ще чака съдебното решение

# 29
Не, нямам медицинско но дори и да си извадя той ще каже, че съм паднала и съм се ударила!
Дефакто моята дума е срещу неговата! В момента той и семейството му се опитват да ме смажат психически! Тяхното твърдение е, че аз съм лабилна разплаквам се без причина, предизвиквам го и той в опита си да ме успокои ме хване за ръката, пощипне по бузата и хоп синица. Нищо особено за тях, детски работи!

Те даже искат да се събираме и той твърди че ме обича! Абе въобще втълпяват ми вина с цел да се пречупя!
Или ще съм с него или ще ми вземат детенце...

Значи, къде в София мога да си извадя медицинско?

Дайте ми координати на наистина добър адвокат специализиран по такива дела, много съм объркана.

Детето е припознато от бащата, нямаме брак.

Не е твоята дума срещу неговата. Думата на специалист е... срещу неговата. Нараняванията от падания по плочки, стълби, от тераси и пр. далеч не са същите като тези от физически сблъсък с друго човешко същество. Да не говорим, че имаш синини от "хващане" и "пощипване". Познай точно колко лекари няма да отгатнат реалната причина за следите.

И за пореден път - никой няма да ти вземе детето. По-вероятно е да го осъдиш даже.

Общи условия

Активация на акаунт