Раздяла с малко бебе, моля за правна помощ!

• 18 342
  • 30
  •   1
Отговори
Не искам да влизам в подробности, а и няма смисъл. Щом сме стигнали до този подфорум, значи всеки е преминал през ад и трудности. На мен всичко това ми предстои и съм страшно уплашена.

На кратко моята история. От 2 години живея на семейни начела с мъж в мое жилище. В резултат имаме бебе на 5м. Психическият и физически тормоз започнаха още в начална бременност. Обиди, псувни, заплахите са ежедневие. Мълчах и преглъщах като глупачка заради детето и защото той ме манипулира. Кара ме да се чувствам нищожество и утрепка, тормози ме, след което ми се извинява, прегръща и настоява всичко това да си остане между нас.

Тормозът е по-скоро психически, отколкото физически. Имам синини по ръцете и краката, удрял ми е шамари дори докато кърмя с дете на ръце. Разбира се всичко това под негов контрол съм крила и към момента няма как да докажа освен, че родителите ми са ме виждали посинена.
По-страшен за мен е психическият тормоз и унижение. Буквално ме смазва като човешко същество. Аз треперя от страх когато е време да се прибира от работа.

Скандалите стават изключително пред детето. То вече започна да разбира и пищи на моменти. Унижава ме, блъска, обижда, плюе ме и тн...

Единственото хубаво нещо от всичко е действително, че той обича детето си и аз нямам намерение да го крия. И тук идва проблема.

Когато не му се вярваше, че имам смелостта да го напусна ми твърдеше, че няма да ми прави проблеми, че аз съм майката и то трябва да си е при мен.

Вчера обаче след нервен срив реших, че ако продължава този ад аз ще се поболея така, а детето ще психяса. Той живее у дома, живее на готово, не плаща сметки, всичко му се прислугва и принася. Масата се слага 1 час преди да си е дошъл от работа иначе ще има бой. С детето трябва да сме по-тихи от муха сутрин да не го събудим, вечер да не му пречим да си гледа мача. Иначе ще има скандал... Та събрах му багажа и му казах до тук. Той не можеше да повярва. Веднага запя друга песен - Ако не си мълча щял да прави простотии и да говори гносутии за мен пред родителите ми. Най-лошото е че ме заплашва, че ще ми вземе детето!

Гушка дъщеря ми и й говори "Ще те отърва от тази лоша майка, от тази уруспия" "Ще те заведа на по добро място" "Ще ти намеря по-добра майка и тн"

Аз не искам нищо от него. Имам собствено жилище, добра работа и съответно взимам добро майчинство, родителите ми са винаги зад мен и физически и финансово. Гледам си детето в добри условия и любов. Искам просто да се разделим като нормални хора и да поддържаме формални отношения заради детето. Искам той да си я вижда, но спрямо правилата и закона, не когато си реши.

Родителите му изцяло го защитават. А и той лъже много добре. Дойдоха в дома ми уж да поговорим, а в крайна сметка тримата се нахвърлиха срещу мен. Беше буквално ужасно! Аз ако кажех, че ми е ударил шамар, той казваше че съм го завела в Пирогов! И те веднага казаха, че щом сина им казва че не ме е бил значи е така въпреки, че половината ми лява ръка е посинена! То било пощипване това, защото аз съм била виновната, аз съм го предизвикала!!!
Нещото от което се страхувам е, че започнаха да говорят че проблема е в мен. Аз съм била изпаднала в следродилна депресия, имала съм нужда от специализирана помощ, аз съм била лабилна и тн..

Сега ме е  много страх да не ми вземат детенце! Живея в някакъв ужас. Искат да ме изкарат луда. Той има сестра която е стара мома и тя казвала, че не иска да се жени и има деца, на нея достатъчна й била Мила (моята дъщеря). Щяла да я гледа и тн глупости.. Той ми говори че щял да си взима детето да си нощува в тях. Как за бога кърмаче ще ми го вземат за през ноща??

Съжалявам ако съм написала нещата объркано, но съм под голям стрес и напрежение. Родителите му имат връзки и не знам какво може да направят .
Имам спешна нужда от правна консултация! Искам си правата върху детенце.

Дайте ми име на адвокат или кантора, които са наистина добри и ще ми помогнат! Парите нямат значение само да приключи този ад!

Аз мога да докажа бой с медицинско, имам и свидетели на скандалите, въпросът е че ако аз се заям с тях, ме е страх да не ги предизвикам и озлобя и те да се нахвърлят срещу мен.

Просто исках като нормални хора да се разделим в името на детето, аз да си го гледам, а той да го посещава в определено за това време. Но ада продължава!

Ако има значение условията за живот в моя дом са много по-добри от колкото в тях. Аз имам собствен етаж от къща ново обзаведен. Той в тях живее в малък апартамент в Люлин, дели 1 стая със сестра си - той на 32, тя на 40. Родителите му спят в хола. Ако го вземат къде ще го сложат това дете???

# 1
Първо, подай сигнал в полицията, ама на секундата, изкарай си медицинско. От полицията може да поискаш ограничителна заповед. Не може да ти вземе детето, особено при положение, че имаш добри финансови постъпления и собствено жилище. И му разкарай всичко от дома си. НО първо и най-важно, отивай в полицията и после в болницата. Успех!

ПП: Не прочетох, че имаш медицинско, сори Simple Smile Ам, изкарай си ограничителна заповед, не че е голяма файда, но в съда ще свърши работа за свижданията с детето. А иначе, бъде спокойно - абсолютно, няма как да ти вземе детето Simple Smile

# 2
Ако може, премести се някъде надалеч. И не давай посещения насаме. На 300 метра от мен се случи точно това: агресивен мъж не е издържал, че жена му иска да го напусне с детето и извърши убийство/самоубийство.

Иначе може да се правиш на ударена и да НЕ даваш детето. Ако го иска, ще заведе дело за режим на свиждане. Там ще докараш свидетели, ще поискате доклад от Социалнитеи най-вероятно ще дадат стандартен режим на свиждане. Дотогава обаче може да се правиш на ударена и да НЕ се виждате, да не комуникирате, да не даваш детето, да се криеш и да не го допускаш, особено насаме.

# 3
И гледай да комуникирате чрез мейли, тях може да ги представиш в съда  Peace

# 4
Доколкото разбирам нямате сключен граждански брак.

Бащата припознал ли е детето по надлежния ред?

Има вариант Районният съд да ограничи родителските права на бащата :

Ограничаване на родителските права
Чл. 131. (1) от Семейния кодекс :  Когато поведението на родителя представлява опасност за личността, здравето, възпитанието или имуществото на детето, районният съд взема съответни мерки в интерес на детето, като ограничава родителските права - отнема или поставя условия за упражняването на някои от тях...................

Може да се обърнеш и към тази фондация за помощ :

http://animusassociation.org/centar-za-vazstanoviavane-konsultir … /krizisen-centar/

Законът равнопоставя физическото и психическо насилие. Повече за правата си може да прочетеш тук :
http://lex.bg/laws/ldoc/2135501151

# 5
Иначе може да се правиш на ударена и да НЕ даваш детето. Ако го иска, ще заведе дело за режим на свиждане. Там ще докараш свидетели, ще поискате доклад от Социалнитеи най-вероятно ще дадат стандартен режим на свиждане. Дотогава обаче може да се правиш на ударена и да НЕ се виждате, да не комуникирате, да не даваш детето, да се криеш и да не го допускаш, особено насаме.

Също така  дотогава е добра идея да пуснеш една жалба в Районното полицейско управление, за да има случая предистория, когато се стигне до съд! А то неминуемо ще се стигне, ако искаш да ограничиш родителските права на този човек - имаш пълните основания за това.  Peace

# 6
Защо трябва да се мести? Има собствено жилище и добри доходи. Да зареже всичко и да избяга? Целта на насилника е да контролира и манипулира чрез заплахи. Ако избяга ще значи, че се страхува, т.е. той е постигнал целта си.  Не казвам, че трябва да остане с него без да се мести.

Василена, отиди в полицията! Подай жалба, там ще ти обяснят всичко. Медицинско се вади от съдебен лекар. Щом жилището е твое имаш право да го изгониш. За издръжката и свижданията с детето може да се разберете и помежду си, но пак трябва да се заведе дело, за да е законно и при евентуални нарушения да можеш да се обърнеш към съда за помощ.

За детето и родителските ти права не се притеснявай! Трудно се отнема дете от майка му. Действай смело и бързо! Не губи време! Кураж! Hug

# 7
Не, нямам медицинско но дори и да си извадя той ще каже, че съм паднала и съм се ударила!
Дефакто моята дума е срещу неговата! В момента той и семейството му се опитват да ме смажат психически! Тяхното твърдение е, че аз съм лабилна разплаквам се без причина, предизвиквам го и той в опита си да ме успокои ме хване за ръката, пощипне по бузата и хоп синица. Нищо особено за тях, детски работи!

Те даже искат да се събираме и той твърди че ме обича! Абе въобще втълпяват ми вина с цел да се пречупя!
Или ще съм с него или ще ми вземат детенце...

Значи, къде в София мога да си извадя медицинско?

Дайте ми координати на наистина добър адвокат специализиран по такива дела, много съм объркана.

Детето е припознато от бащата, нямаме брак.

# 8
Господи, какви хора съществуват. Дошъл ти в жилището, нямате брак, бие те, и ти го търпиш, и си седнала да мислиш как да го изгониш.
След като казваш, че имаш добра работа, заплата, майчинство, за единия гол ли го държиш?
На всичкото отгоре и неговите родители и семейството му идват в дома ти. Изобщо как ги допускаш тези простащини?
Ти сама си се забатачила, търсиш помощ.

# 9
  • София
Ще вземе детето? Друг път, само плашат. Нали ви е ясно, че ако завърти друга жена около себе си, тя едва ли ще примира от кеф да гледа чуждо дете.
Не е важно какво казва той, важно е за съда да имате медицинско. И стига с това - той казва. Той, той, той...
Изобщо не трябва да сте объркана, с такъв човек имате само един път - по-надалече. Но щом сте го търпели толкова време, вкл. и през бременността - честно казано не вярвам, че ще съберете смелост да се разделите.
Когато каже, че сте лабилна, вие отговорете, че е заради неговото отношение.
Мда, някой съд не отнема бебе от майката, дори и да го е заслужава.

# 10
Господи, какви хора съществуват. Дошъл ти в жилището, нямате брак, бие те, и ти го търпиш, и си седнала да мислиш как да го изгониш.
След като казваш, че имаш добра работа, заплата, майчинство, за единия гол ли го държиш?
На всичкото отгоре и неговите родители и семейството му идват в дома ти. Изобщо как ги допускаш тези простащини?
Айде няма нужда да подскачаш! Сама се е забатачила. ooooh! Виновна е за всичко, нали? Че се е запознала с него,че го е пуснала в дома си, че я бие...Вината е изцяло нейна. Той и насилникът, барабар с мама и тате се опитват да й вменят същото.

0800 186 76 - Национална гореща телефонна линия. Дава възможност за безплатно юридическо консултиране за жени, преживели насилие.

# 11

Много правилно, аз съм си виновна че го търпях , крих и мълчах от близките си. Беше ме срам, че забременях от неправилния човек. Все си мислех, че като родя детето ще го спира, но то стана още по-зле и нетърпимо. Аз съм някакъв мазохист сигурно Rolling Eyes Както и да е, аз си искам детето ми да има баща, искам да си я вижда и тя да си ги познава. Аз съм разумен човек. Колкото е моя, толкова е и негова. Не искам просто да имам нищо повече с тях като взаимоотношения към мен! Отвратена съм, баща му идва в дома ми и ми вдига скандали, не мога да ги изгоня! Вчера до 12 вечерта ми вдигаха нервите и детенце се тормози, всичко слуша и преживява ooooh!

# 12
Бебе кърмаче няма как да отнемат от майката и да го дадат на бащата, ако майката не е съвсем зле.
А ако има и най-малките съмнения за състоянието и поведението на бащата направо ще го дадат в приемно семейство. Така че следващият път можеш спокойно да заявиш, че ако вземат детето от теб няма да го дадат и на тях.
Успех!

# 13
Василена, обади се на тази гореща телефонна линия!

Това е телефона на фондация "Анимус", които подкрепят жени, жертви на насилие.
Те ще те насочат какво да правиш! Хората с това се занимават, имат опит с такива ситуации.

# 14
Айде няма нужда да подскачаш! Сама се е забатачила. ooooh! Виновна е за всичко, нали? Че се е запознала с него,че го е пуснала в дома си, че я бие...Вината е изцяло нейна. Той и насилникът, барабар с мама и тате се опитват да й вменят същото.

0800 186 76 - Национална гореща телефонна линия. Дава възможност за безплатно юридическо консултиране за жени, преживели насилие.

Благодаря за подкрепата! Точно това е тактиката на насилника, да ме унижи, да ми вмени вина и след като той ме е ударил аз да се извинявам....

Ще позвъня на този номер още сега, просто имам нужда някой да ме подкрепи и даде кураж.

А смелостта да го напусна я имам! Даже сега я държа в ръцете си и нейната усмивка изтрива всяка моя сълза! Заради нея правя всичко и заради нея трябва да продължа напред.

Общи условия

Активация на акаунт