Сватба 2017

• 114 923
  • 869
  •   1
Отговори
# 105
Да се включа  и аз , като минала прясна прясна булка. За мен най-доброто време за сватби е Юни,началото на Юли и до средата на Септември, през останалото време е много жега и особено на мъжете въобще не им е комфортно. Бяхме с градинска ,вечерна сватба.Заради несигурността на времето избрахме подходящ ресторант с градина и зала.Няколко дни преди сватбата  взехме решение спрямо прогнозата вътре или вън. Времето беше прекрасно 30градуса , до 2 часа през нощта бяхме на вън без връхни дрехи.Метнахме си по едно сако и останахме до 5.

# 106
Здравейте и от мен бъдещи булки,

и аз вписвам за 2017, макар и още въобще да не съм почнала с организицаията. Дори и официално още не сме обявили, че ще се женим  Laughing при нас работата е там, че моят бъдещ съпруг е от Германия и ще правим така да се каже двойна свата, подписване и тържество в Германия, но не толкова голямо и църковен брак и тържество в България, което ще е сравнително по-голямо. Българската сватба за сега я планираме в Поморие, но още не сме решили къде и кога, за сега си мислим да е септември края. Когато имам повече информация, ще пиша пак. Дали има някой друг така с две сватби  Grinning или да имате случайно познати или роднини, които също са правили нещо такова newsm78

# 107
Провери дали може да се венчаете в православна църква, в случай че бъдещия съпруг не е православен. Аз правих подписване в Дания, и църковен в Бг, но ние и двамата сме българи.

# 108
  • София
Мисля,че католик не може да се ожени в православна църква,но православен в католическа може. Дано не бъркам. Thinking

Братовчедка ми беше с 2 сватби в България и Турция.  Simple Smile

За времето-вече климатът така се измени,че и средата на август да изберете дата може да ви вали яко.Истината е,че е 50/50.Винаги трябва да имате резервен вариант за закрито. Ние се женихме май месец,имахме късметът времето да е страхотно.  Wink

# 109
Католик е, но като цяло идеята е да се кръсти и да стане праволсваен, защото в Германия се отписа от църквата и сега се води един вид без вероизповедание. Но това трябва да го уточня със свещеника. Защото наистина е така, според канон, в праволсвна църква могат да се внечават само праволславни.

# 110
При избора на дати преценете времето за обработка на документите. В България ми взеха 100лв за превод понеже езикът е специфичен, и стана за 2 седмици. Също така трябва да видите в Германия на колко време ще ви се издаде документа за граждански брак. При нас стана на самия ден. Единственото, което отне повече време е легализацията на този документ, понеже в общината искаха да е с апостил печат издаден от Дания. Имай в предвит, че в общината може да имат най-различни изисквания, но ти звънни на външното министерство, те ще ти обяснят. Успех Simple Smile

# 111
Благодаря много за съветите!
Трябва да се захвана малко по малко с организацията. Като знам мои приятелки колко време и  нерви изхабиха, а организираха всичко от място, представям си аз как ще се оправям... Joy

# 112
А защо не си наемеш агенция?

# 113
оо, със сигурност ще наемем агенция. Може би е време и да съобщим на близките, че сме го решили най-накрая  Grinning

# 114
Здравейте момичета, записвам се и аз за бъдеща булка през 2017г.! Laughing Честито на всички с пожелания за незабравима сватба! При нас решението дойде преди няколко дни, макар че сме сгодени от януари... Датата, към която сме се насочили е 17.06.2017г, но за момента не е съвсем окончателна, тъй като не сме започнали изобщо с подготовката.#Crazy И двамата сме от Добрич, но живеем във Варна и мислим сватбата да е някъде край или във Варна. Нямаме много ясна идея какво точно искаме, но по-скоро плануваме сватба на открито в красива градина с украса главно от цветя (за което обмислям да се свържа с флорист, а не с агенция). Иска ми се сама да направя повечето неща като покани, табелки за масите, подаръчета за гостите и т.н. Притеснява ме единствено времето и това, че трябва да имаме резервен вариянт.newsm78 Някой може ли да сподели по-подробна информация относно цените на Хоризонт, тъй като и аз се интересувам от него?

Последна редакция: сб, 08 окт 2016, 10:25 от M0n17y

# 115
Здравейте и от мен бъдещи булки,

и аз вписвам за 2017, макар и още въобще да не съм почнала с организицаията. Дори и официално още не сме обявили, че ще се женим  Laughing при нас работата е там, че моят бъдещ съпруг е от Германия и ще правим така да се каже двойна свата, подписване и тържество в Германия, но не толкова голямо и църковен брак и тържество в България, което ще е сравнително по-голямо. Българската сватба за сега я планираме в Поморие, но още не сме решили къде и кога, за сега си мислим да е септември края. Когато имам повече информация, ще пиша пак. Дали има някой друг така с две сватби  Grinning или да имате случайно познати или роднини, които също са правили нещо такова newsm78

Здравейте,
и аз планувам сватба за лятото на 2017(все още не сме избрали датата). Моят годеник от скоро работи в Австрия и след НГ и аз заминавам при него. Ние също плануваме 2на сватба - ще подписваме там пролетта само със семейството и кумовете, а лятото ще е църковният брак и тържеството в БГ. Сега тепърва се захващам с организирането. Утре ще ходя до Сватбен център - София да меря рокли, после ще споделя как е минало и дали са ми позволили да пробвам  Laughing

Поздрави на всички бъдещи булки и благодарности на настоящите госпожи, че споделят техният опит  newsm74

# 116
 bouquet Здравейте, нашата дата е 11.06.2017 и сме резервирали ресторант, фото и видео. Остава да се спрем и на DJ тази седмица. Тепърва започва забавата с организацията. Най-сложно ми се вижда с декорацията, тъй като агенциите ми обявяват цени доста над бюджета, но има време да се мисли.
Успех на всички!

# 117
Здравейте, момичета! Ние днес запазихме църква - Св. Неделя! Много съм щастлива, че попаднахме на толкова прекрасен Божи служител, от когото лъхаше на доброта, благородство и чистота! Като се има предвид колко зле започнахме в Св. София до Ал.Невски.. Там попаднахме на ужасен свещеник, който се държа невероятно арогантно, ехидно и подигравателно с нас.. Като му казахме, че сме избрали датата 07.07.2017 - петък, каза, че сме "луди", че сме суеверни, че на най-тъжния ден от седмицата, когато е разпнат Христос, ние искаме да празнуваме, че вървим срещу Божиите закони и какво ли не.. и всичко това с една подигравателна и надменна усмивка.. Беше ужасно, много се разстроих. Благодарих и си излязохме. После отидохме в Св. Неделя, която и без това ни беше фаворит, и останах очарована от невероятно благия отец Антон, който ни отдели над 15 минути, в които ни каза много красиви думи за брака и семейството. Беше наистина прекрасно и като мехлем за душата ми след неприятното преживяване в иначе хубавата църква Св. София. Сега съм много щастлива, че намерихме нашето място. Плюс това денят ни съвпада с празника на църквата и съвсем го приехме като знак! Човек трябва да си усети църквата и най-вече да му допаднат духовниците, които не навсякъде са истински служители на Господ и праведни Божии чеда, поне според моите очаквания и разбирания. Успех на всички! Simple Smile

# 118
  • София
Здравейте, момичета! Ние днес запазихме църква - Св. Неделя! Много съм щастлива, че попаднахме на толкова прекрасен Божи служител, от когото лъхаше на доброта, благородство и чистота! Като се има предвид колко зле започнахме в Св. София до Ал.Невски.. Там попаднахме на ужасен свещеник, който се държа невероятно арогантно, ехидно и подигравателно с нас.. Като му казахме, че сме избрали датата 07.07.2017 - петък, каза, че сме "луди", че сме суеверни, че на най-тъжния ден от седмицата, когато е разпнат Христос, ние искаме да празнуваме, че вървим срещу Божиите закони и какво ли не.. и всичко това с една подигравателна и надменна усмивка.. Беше ужасно, много се разстроих. Благодарих и си излязохме. После отидохме в Св. Неделя, която и без това ни беше фаворит, и останах очарована от невероятно благия отец Антон, който ни отдели над 15 минути, в които ни каза много красиви думи за брака и семейството. Беше наистина прекрасно и като мехлем за душата ми след неприятното преживяване в иначе хубавата църква Св. София. Сега съм много щастлива, че намерихме нашето място. Плюс това денят ни съвпада с празника на църквата и съвсем го приехме като знак! Човек трябва да си усети църквата и най-вече да му допаднат духовниците, които не навсякъде са истински служители на Господ и праведни Божии чеда, поне според моите очаквания и разбирания. Успех на всички! Simple Smile

А в Невски не е ли забранено бракосъчетанието?  newsm78

# 119
Да, забранено е, говоря за Св.София ДО Ал. Невски.

Общи условия

Активация на акаунт