Любители на котки - Тема 106

• 62 211
  • 747
  •   1
Отговори
# 360
  • Варна
Петя, и аз един глас за боди някакво. Котенцето е малко и за това така прави. Имах на времето едно котенце, спасихме го сукалче. Нещо се беше случило с майката и само то оцеля от котилото и аз естествено го замъкнах у дома. Първо другата ни котка го "кърмеше" (ние го хранехме с пипета). Милата тя, никога не беше раждала, ама седеше. После започна да "муца" от нас. Като го вземеш и ти се свива в гушката или в свивката на ръката и почва якото лигавене и мачкане и кеф. Доста до голяма го правеше и в един момент спря.

Нямам идея какъв е този навик да мачкат с лапички, но доста страдах, изтегля си кичури, прави си гнезденце и почва да мачка, мачка, мачка, докато не заприличам на Радагаст на Толкин. Най-неприятно беше като ми се зарови във врата, е там тея ноктенца не можеш да търпя. И пуска лиги! На някой друг котката така лигави ли се? Сега вече спря, прави го само когато ни е нямало дълго време.

Хихихихихиии! Въпросният лигльо, за който бях писала в моя цитат между другото беше се опитвал да суче от баща си. Голям смях. Стопаните на големия мъжкар просто го прибраха при себе си, когато станало време за отбиване, та известно време били заедно баща и син, докато не го приютихме ние. Въпреки че беше минало вече на бебешки гранули, котето си е търсило да суче от някъде. Таткото обаче страшно толерантен и грижовен, търпи го, дори започвал да го ближе и почиства. После тези услуги започна да ги търси от мен  Laughing Нищо против нямам да ме мачка, но леко пускат едни маааалки, остри ноктенца, разтягат лапичката и като реши това упражнение да го върши точно върху врата ти и то не просто коя да е част на врата, а където е най-нежната кожа едва го изтърпявах.

# 361
Преди време имахме малки котета, те сучеха от кучето. Тя беше самоед, сигурно им е било топличко, сгушени в козината Crazy.

# 362
Спирит, нашата котчица до доста голяма го правеше, сигурно до 2-3 годишна поне. Забравила съм вече. Нокти не пускаше, обаче лигавеше яко  Joy А пък другата ми котка като започна да я "кърми" бяхме втрещени. Даже ветеринаря питахме какво става  Joy Инстинктът е голяма работа....

# 363
Спирит, нашата котчица до доста голяма го правеше, сигурно до 2-3 годишна поне. Забравила съм вече. Нокти не пускаше, обаче лигавеше яко  Joy А пък другата ми котка като започна да я "кърми" бяхме втрещени. Даже ветеринаря питахме какво става  Joy Инстинктът е голяма работа....

И ветеринарят какво каза?

# 364
Ами не помня точно, защото беше преди 100 години но в общи линии, че няма как котка, която не е раждала да произведе кърма (което си е логично де  Laughing ама аз бях малка и необразована) и че това е инстинкт и на женската котка и на малкото котенце. И, че всъщност е добре за котенцето, ама да си го храним с пипетката, докато прояде самостоятелно. Отгледаха се двете котки, голямата научи малката на всичко и бяха голяма партия.

# 365
Имахме преди години мъжки котарак, който ми сучеше от ухото меката част. Не му омръзна.  Laughing

# 366
Някой може ли да ми обясни как се лекува диария на малко коте (3месечно)??

# 367
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
А каква е причината за диарията? Ако са паразити, то трябва ветеринар да му даде обезпаразитяващо в подходяща за теглото и общото състояние на котето доза. Ако причината е хранителна - хранене с обикновено прясно мляко, то трябва това хранене да се преустанови, на котето да се даде оризова вода или вода с разтворен активен въглен, но не знам пропорцията. Вместо прясно мляко трябва да му се дава адаптирано за котки или адаптирано бебешко. Peace

# 368
Дори да не е оризова водата или с активен въглен, го остави само на вода няколко часа. Никаква храна, за да не се раздразни корема още повече.

# 369
Някой може ли да ми обясни как се лекува диария на малко коте (3месечно)??

С лекарски преглед, защото може да е всичко и да се окаже пагубно за котето, знам го от горчив опит.  Peace

# 370
  • на брега на морето
Здравейте, сладурчета мои  Grinning Навести ни идея да купим от зоомагазин кокал за кучета за Рафаелица. Дали е удачно?

# 371
Привет, нямах време да пиша тези дни, но да се похваля , че вече Съни посещава котешката тоалетна. Направихме някои промени и така. Има и единични случаи , където пишка на други места, около тоалетната, надявам се че още се учи и затова. Rolling Eyes
Спи много, играе си, яде нормално  Simple Smile
Другата седмица ще стане на два месеца и трябва да я водим на ветеринар за паразити, нали така? Какво ще й правят , инжекция, с хапчета? Още нямаме ветер.доктор , но ще намерим.

# 372
  • Варна
Какво ще й правят , инжекция, с хапчета?

Не помня нашето котараче колко голямо беше, но първия път само вътрешно обезпаразитяване, т.е. хапче, плюс външно - напръскаха го с нещо, от което заприлича на мокра кокошка.  Joy Следващото ходене беше след седмица, тогава му биха първата васкина. Не е препоръчително и вътрешно обезпаразитяване, и ваксинация едновременно, особено при малки котета. Но те докторите си знаят, казват си препоръките. С приоритет е борбата и/или превенцията срещу вътрешните паразити.

# 373
Оки, благодаря .
П.П. Бяхме на доктор,сложиха му с една пипетка лекарство за паразити и пудра за бълхи. Като се прибрахме вкъщи повърна, нямаше и 30 мин. Лекарката каза утре пак да идем за лекарство. За другата седмица пък ще ни сложат ваксина.

Последна редакция: сб, 23 юли 2016, 16:19 от Зизу

# 374
Топи ще ме побърка.  ooooh!
Всяка сутрин като стане 6-7 часа и почва едно мяучене, не се спира.
Ние скачаме от леглото и се почва обстойно оглеждане на котката, през това време той мърка. Мислехме си, че е гладен и затова мяучи и обикаля като пълтаник от стая в стая. В последните дни с ММ едвам се държим, то не е бебето, котката.... ooooh! От няколко дена ставаме когато започне да ни буди и дотук. Храна му давам по-късно. Само да ни види, че се дигаме от леглото млъква и отива и се пльосва да дреме.  Crazy Нарочно го прави, знам аз. Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт