Любители на котки - Тема 106

• 62 167
  • 747
  •   1
Отговори
# 300
Ами не си я видяла, защото не съм плащала данък в тази тема Simple Smile

Ето я, стари снимки, може и да съм ги споделяла:

Скрит текст:

# 301
Как не съм се разписала в тая тема още?  Laughing

Ето, показвам нашата "Кашак"
Скрит текст:
(Била е собственост на руснаци преди да дойде при моя мъж, и те само така са й викали. Ние й казваме понякога "Шинки"- от немското "Шунка", понеже е доста тежичка!  Laughing).
Всъшност тя дойде при мен с новия ми партньор преди 2,5 години, а при него е от 10 години. Дърта уж, но само щуротии са й в главата.  Гальовна е  и се излежава навсякъде. В началото малко ми лазеше по нервите, после й свикнах, а сега прах не давам да й падне на главата и без нея не може изобщо.  Много поводи за смях ни дава. А най-обича да лежи с лапи в пантофите на някой от нас.  Laughing  По-долу със снимка!  Laughing

# 302
  • София
Таня, и Гълъбинка ли е българче? Снимки, нещо.....  Whistling  Whistling

Да, от село Мрамор.  Grinning Гълъбинка е името, което ѝ е дала жената, от която я взехме. Много обича да "каца" като гълъбче на рамото. По паспорт е Дейзи. А и немците трудно ще разберат какво е Гълъбина.  Grinning

Нямам много снимки. Напоследък я гледаме онлайн какви ги върши.  Laughing Все пак ето някои по-стари снимки:

Добре дошла на Кашак! Хубавица е!  Heart Eyes

И Стейси не бях виждала отдавна. Може и да са стари снимките, но ги гледаме с удоволствие!  Hug Чакам с нетърпение клипчето!  Grinning

# 303
Таня, браво на момичето! И аз имам една такава, дето ги спасява, но ги носи вкъщи. Ей тъй се появи и Кирчо- уж за 2-3 дни, а вече мина година.
По повод на възпитанието - много е трудно да се възпитава коте, което е отделено прекалено рано от майката. Кирчо е такъв. Беше сукалче,  скрил се в двигателя на кола. Постоянно хапеше, дращеше, нападаше и все му тъпчехме нещо в устата. Докато се усетим стана 5 кила. Не мога да кажа, че успяхме и до днес е дивак. Но най-големият му номер е осмисленото отваряне на врати. Не просто скача и ако стане, а захваща дръжката, увисва и се друса, докато се получи........ Ето как завърши първата му Коледа /горе е Маца, Кирчо е вътре в елхата/:

# 304
  • Orihuela Costa,Spain
Хаха, Дъждовно време, много са хубави. Ах тоя Кирчо.

# 305
  • Варна
....... Ето как завърши първата му Коледа /горе е Маца, Кирчо е вътре в елхатa...
hahaha hahaha hahaha

Моята Мага и тя уж за малко щеше да бъде наша, ама остана завинаги.  Whistling
Навремето я нарекох Маги, от "магия"  Laughing, но си пасва и като съкратено от магаре. Не дава да я сресвам с гребен и това е!  Crossing Arms Голямо е магаре!
Какви видни хубавици видях!  Heart Eyes
Чакам и аз с нетърпение клипчето на адашката.

# 306
привет на всички, от скоро и аз имам домашен любимец, казва се Съни.Ето го http://prikachi.com/images.php?images/678/8840678I.jpg .
Нямам много опит и ще помоля за начални съвети. Някои близки вече ми подсказаха за паразити като стане на два месеца ( сега е на 50 дни) , ваксинация.
Първите дни не яде и не ходи до тоалетната, поне пиеше вода и си играеше с нас.
На втория ден, чак вечерта го примамихме с вратна пържола, след което премина на мека храна и вече си яде с нас. На третия ден чак го видяхме да се изпишква ДО котешката му тоалетна. Сутринта се изака ДО к.т. и преди малко пак се изпишка ДО кот.тоалетна. Чухме, че след всяко ставане трябва да го слагаме в тоалетната, но нищо. Другото, което е избърсахме с една салфетка урината и я сложихме в тоалетната, за да усети мириса - така ни посъветваха. До тук не успешно. Много ви моля да датете някакъв съвет.

Много ме трогна историята с котенцето, това е толкова мил жест  Heart Eyes
И Кирчо какъв е хубавец, както и всички показани котаци.

# 307
Зизу, ако го хванете в крачка точно когато усетите, че се кани да се изпикава до тоалетната и веднага го сложите вътре? Но разбира се да не го и стреснете де. Просто като усетите, че се кани всеки момент да свърши работата. Веднъж зарие ли... според мен навикът е готов.

Кирчо черен с бели ботушки, а?

# 308
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Толкова прелести само на две страници  Crazy Crazy, ако тръгна да изброявам току виж съм изпуснала някой за беля. Blush На новите - добре дошли!   Heart Eyes Hug Hug

Мика не е ли всъщност скумрийката  newsm78. Нали така я нарекохме заради сребристото райе? Grinning

За пътуването - нали имаше някакви успокояващи от баховите есенции?  newsm78 Или нещо друго на билкова основа? Thinking

Зизу, да не би котешката тоалетна да е стандартна за големи котки? Че той Съни изобщо може ли сам да влезе в такава? За малко коте може да се пригоди някакъв плитък пластмасов или метален съд - капак от бидон, стара тава, подложна чиния за по-голяма саксия ...
П.П. На вратна пържола и аз идвам.  Wink hahaha Hug

# 309
Толкова сладурчета видях, че ми се иска да ги гушкам и мачкам докато избягат. kiss

# 310
  • на брега на морето
За пътуването - нали имаше някакви успокояващи от баховите есенции?  newsm78  Thinking

Ето списъка на есенциите за животинките:
Скрит текст:
Лечение на емоционални и поведенчески проблеми при домашните любимци с есенциите
от цветя на д-р Бах

Кои поведенчески, емоционални и физически проблеми при домашните любимци могат да се лекуват успешно с есенциите от цветя на д-р Бах

Агресивно поведение: Cherry Plum (при агресия, която е резултат от страх - възвръща способността за самоконтрол при критични ситуации); Holly (при повечето форми на агресивно поведение); Vine (при агресия, която е резултат от опит за доминиране).

Анестезия-за ускоряване на събуждането: Clematis.

Апатия, безразличие, липса на енергия: Wild Rose.

Вестибуларен синдром: Scleranthus.

Депресия, меланхолия, отчаяние: Gentian (при депресия от заболяване, загуба на приятел, неприятна случка и др.); Gorse(възвръща желанието за живот и мобилизира вътрешните целебни сили при пациенти, които явно са се предали); Mustard (при внезапна депресия, меланхолия, отчаяние и безнадеждност); Wild Oat (при депресия от отегченост, съпроводено често и с деструктивно поведение).

Деструктивно поведение: Cherry Plum (възвръща способността за самоконтрол при критични ситуации); Chestnut Bud (помага на животните да придобият основни умения и да се откажат от лоши навици); Rock Rose (което е резултат от силен страх, паника, фобии); Wild Oat (при деструктивно поведение, което е резултат от депресия от отегченост); Willow (при деструктивно поведение, което е израз на яд, злоба или негодувание).

Детоксификация (отрови, токсини): Crab apple (заедно с Gentian & Olive); Clematis  (интоксикация от свръхдоза).

Загуба на телесна част или функция: Oak; Olive (спомагат за адаптацията).

Злояди котки: Crab Apple; Beech (когато проблема е резултат от нетолерантност към някоя храна или група храни).

Изостряне на вниманието при ловни и стражеви кучета: Clematis.

Изтощение след раждане: Clematis.

Кожни проблеми: Agrimony (при кожни проблеми, които са резултат от стрес); Beech (при зачервяване в резултат от въшки, бълхи, паразити; когато се хапе; при хронични алергии); Crab apple, заедно с Gentian & Olive (при кожни проблеми, които са резултат от интоксикации); White Chestnut (при кожни проблеми, които са резултат от непрестанно чесане и хапане от нерви, когато са сами в къщи).

Кома, безсъзнание: Clematis.

Конфликтно съжителство между две дом. животни: Beech (отстранява нетолерантността); Cherry Plum (засилва способността за самоконтрол); Chicory (при конфликт, който е резултат от ревност); Holly (потиска повечето форми на агресивно поведение);Vine (при конфликт, който е резулт от борба за доминиране); Walnut (спомага за поддържане на мира).

Лоши навици: Chestnut Bud (помага на животните да придобият основни умения и да се откажат от лоши навици); Rock Water(за упорити животни, които трудно се отказват от старите си навици).

Ментално и физическо изтощение: Hornbeam

Неприятна телесна миризма: Crab Apple

Неволно уриниране: Agrimony (в резултат от от стрес); Cherry Plum (от възбуда - възстановява способността за самоконтрол); Mimulus (в резултат от страх); Centaury (като признак на покорство).

Непрекъснат лай или вой: Cerato (при неуморни, свръх активни индивиди, които се дразнят от всичко и лаят по всичко, което привлече вниманието им); Heather (при животни, които се нуждаят от непрестанно внимание и изразяват негодуванието си от самотата гласово); Vervain (успокоява свръхенергични индивиди).

Нервност, безпокойство: White Chestnut (отстранява тревогата и безпокойството, породена от наличието на други животни); Honey Suckle (нервност и безпокойство при отделяне от дома, стопаните, най-добре в съчетание със Star of Bethlehem (спомага за излизане от състояние на умствен или физически шок);  Elm (премахва нервното напрежение при напрегнати ситуации); Impatiens (премахва нервността, треперенето и раздразнеността);  Cerato (при неуморни, свръх активни индивиди, които се дразнят от всичко и лаят по всичко, което привлече вниманието им).

Нетолерантност към хора, животни и др.: Beech.

Новородени с намалена жизненост: Centaury.

Обучение (за подобряване на резултата): Cerato (повишава способността за концентриране при неуморни, свръх активни индивиди, които се дразнят от всичко и лесно се разсейват), Chestnut bud (помага на животните да придобият основни умения и да се откажат от лоши навици), Clematis (повишава концентрацията и отстранява състоянието на безразличие и незаинтересованост); Honey Suckle (отстранява нервността и безпокойството при отделяне от дома, стопаните, при хоспитализация или оставяне в кучкарник);  Rock Water (спомага за по-лесното отказване от стари навици при упорити животни); White Chestnut (отстранява тревогата и безпокойството при наличието и на други животни и засилва концентрацията; спомага за по-лесното отказване от стари навици).
Още: Vine (при доминиращи животни, които отказват да се подчиняват), Walnut (предпазва от стрес, свързан с промяна).

Отчужденост: Water Violet.

Повръщане, саливация по време на пътуване: Scleranthus.

Подчиненост: Centaury; Larch.

Преди посещение при ветеринар (за успокояване и намаляване на агресивността): Aspen (успокоява при състояние на страх от нещо неизвестно); Impatiens (премахва нервността, треперенето и раздразнеността); Cherry Plum (възвръща способността за самоконтрол при критични ситуации и потиска  агресивността, която е резултат от страх); Holly (при повечето форми на агресивно поведение); Mimulus (при страх от нещо конкретно); Rock Rose (действа успокояващо и окуражаващо, при пациенти, които лесно се паникьосват или имат страхова невроза, придобита в по-ранен период).
Още: Agrimony (предотвратява вътрешното безпокойство при животни, които лесно се стресират);  Star of Bethlehem (спомага за излизане от състояние на умствен или физически шок); White Chestnut (отстранява тревогата и безпокойството при наличието и на други животни).

Пареза (хеми- и монопарези): Scleranthus

Припадъци; нервни кризи: Cherry Plum (възвръща способността за самоконтрол при критични ситуации); Impatiens (премахва нервността, треперенето и раздразнеността); Clematis (възвръща съзнанието); Sclerantus (възстановява стабилността и баланса); Sweet Chestnut (мобилизира силите при физическо и умствено изтощение).

Раздяла, промяна на собственик: Chicory (при животни, които непрекъснато изискват внимание и близък контакт със стопанина); Gentian (потиска депресията от раздялата); Honey Suckle (нервност и безпокойство при отделяне от дома, стопаните, при хоспитализация или оставяне в кучкарник); Red Chestnut (при силна превързаност към стопанина си); Rock Water (улеснява адаптацията към нови условия); Walnut (предпазва от стрес, свързан с промяна).
Още: Star of Bethlehem (спомага за излизане от състояние на умствен   или физически шок).

Ревност: Holly; Chicory; Walnut (при поява в семейството на нов член или нов домашен любимец).

Самотност (не понасят самотата, искат внимание):  Agrimony (при чувствителни животни, които лесно се стресират); Chicory(при животни, които непрекъснато изискват внимание и близък контакт със стопанина); Heather (при животни, които се нуждаят от непрестанно внимание и изразяват негодуванието си от самотата гласово); Rock Rose (при животни, които изпадат в паника или изпитват силен страх, когато са сами, често проявяващи се с деструктивно поведение).

Силови състезания: Elm (премахва нервното напрежение при напрегнати ситуации); Hornbeam (при ментално и физическо изтощение); Oak (повищава издържливоста и спомага за бързо възстановяване на силите); Olive (повишава издържливостта); Rock Rose (действа успокояващо и окуражаващо); Sweet Chestnut (мобилизира силите при физическо и умствено изтощение).

Страх от гръмотевици, буря, заря: Aspen (успокоява при състояние на страх от нещо неизвестно); Cherry Plum (възвръща способността за самоконтрол при критични ситуации);  Mimulus (успокоява при състояние на страх от нещо конкретно);  Rock Rose (действа успокояващо и окуражаващо, при пациенти, в състояние на паника, силен страх или страхова невроза);  Star of Bethlehem (спомага за излизане от състояние на умствен или физически шок).
Още: Agrimony (премахва вътрешното безпокойство при животни, които лесно се стресират).

Страх плашливост от всичко: Aspen.

Страх от нещо конкретно: Mimulus.

Страх при транспортиране: Cherry Plum (възвръща способността за самоконтрол при критични ситуации);  Rock Rose (действа успокояващо и окуражаващо, при пациенти, в състояние на паника, силен страх или страхова невроза).
Страх от друго куче: Centaury.

Страх, притеснение (прекалена загриженост) за малките си или за член от семейството: Red Chestnut

Страх, който преминава в агресия: Cherry Plum (възвръща способността за самоконтрол при критични ситуации);  Rock Rose (потиска страха и действа окуражаващо).

Страхова невроза: Rock Rose (при страхова невроза, получена в по-ранен период).
Стремеж за доминиране: Vine.

Стрес, безпокойство:Agrimony (премахва вътрешното безпокойствие при животни, които лесно се стресират).

Травма или хирургическа интервенция: Clematis (ускорява регенерацията).

Транспортиране: Aspen (успокоява при състояние на страх от нещо неизвестно); Cherry Plum (възвръща способността за самоконтрол при критични ситуации); Impatiens (премахва нервността, треперенето и раздразнеността); Rock Rose (действа успокояващо и окуражаващо, при пациенти, които лесно се паникьосват); Scleranthus (при повръщане, саливация по време на пътуване); Walnut (предпазва от стрес, свързан с промяна или транспорт).
Още: Agrimony (премахва вътрешното безпокойствието при животни, които лесно се стресират); Elm (премахва нервното напрежение при напрегнати ситуации); Mimulus (при страх от нещо конкретно); Star of Bethlehem (спомага за излизане от състояние на умствен или физически шок).

Ужас, паника (след инцидент): Rock Rose.

Хапане или гонене на опашката безконтролно: Cherry Plum (възвръща способността за самоконтрол); White Chestnut (когато поведението е резултат от скука).

Хиперактивност: Vervain (успокоява свръхенергични индивиди);  Cerato (при неуморни, свръх активни индивиди, които се дразнят от всичко и лаят по всичко, което привлече вниманието им);  Agrimony (внася успокоение при свръх активни и неуморни индивиди); Impatiens (премахва нервността, треперенето и раздразнеността); White Chestnut (отстранява тревогата и безпокойството при наличието и на други животни).

Хормонален дисбаланс: Scleranthus.

Хронични заболявания или през   рековалестения (възтановителния) период след тежко боледуване:  Centaury (засилва желанието за живот и за справяне с болестта); Crab Apple (за изчистване от токсини натрупани в резултат от някои заболявания); Gentian (действа антидепресивно); Gorse (възвръща желанието за живот и мобилизира вътрешните целебни сили при пациенти, които явно са се предали); Honey Suckle (при слабост в резултат от заболяването);  Hornbeam (ментално и физическо изтощение;загуба на интерес към живота); Mustard (при внезапна депресия, меланхолия, отчаяние и безнадеждност); Olive (повишава издържливостта); Wild Rose (при апатия, безразличие, и липса на енергия).

Шок-емоционален или физически: Star of Bethlehem (спомага за излизане от състояние на умствен или физически шок).

Шоу догс: Elm (премахва нервното напрежение при напрегнати ситуации); Cherry Plum (възвръща способността за самоконтрол при критични ситуации); Crab Apple (укрепва самоувереността); Impatiens (премахва нервността, треперенето и раздразнеността); White Chestnut (отстранява тревогата и безпокойството при наличието и на други животни и засилва концентрацията; спомага за по-лесното отказване от стари навици).

# 311
За пръв път чувам за тези капки, честно.
Благодаря много за информацията. bouquet

# 312
  • София
За пръв път чувам за тези капки, честно.
Благодаря много за информацията. bouquet

Защо не четеш първа страница?  Laughing

Ако на някой му се занимава, може да сравни. Май цитираната информация от Делфина и Котьо е една и съща, но в различен ред.  newsm78  Ако има разлики, да добавя и Котьо в следващата тема.

Май ще е по-лесно да добавя без много да мисля, а на който му трябва ще има избор. Simple Smile

Oх, този Кирчо!  Laughing Голяма беля е!  hahaha

Последна редакция: пн, 18 юли 2016, 22:49 от Тaня67

# 313
 Hug
Чела съм я от - до, но не се сещам за тези капки.  newsm78

След боледуването ни от миналата седмица захранвам лека-полека Топи, то милото постоянно е гладно, но какво да правя. Увеличавам му всеки ден храната, за да не товаря стомахчето. Дадох му малко пилешко месце с домати и морковче, специалитет на ММ. Joy Без подправки разбира се!  Naughty
Минаха вече 5 дни оттогава, да почна ли да му давам нормалната "доза" храна?
Боже, все едно деца не съм гледала, но ме разбирате.

# 314
  • София
На третия ден чак го видяхме да се изпишква ДО котешката му тоалетна. Сутринта се изака ДО к.т. и преди малко пак се изпишка ДО кот.тоалетна. Чухме, че след всяко ставане трябва да го слагаме в тоалетната, но нищо. Другото, което е избърсахме с една салфетка урината и я сложихме в тоалетната, за да усети мириса - така ни посъветваха. До тук не успешно. Много ви моля да датете някакъв съвет.

Зизу, котешката тоалетна трябва да е нисичка, за да му е достъпна. Освен това, да не е силиконова! Просто им е трудно да ''вържат'', че силикона може да послужи за к.т. А най-добре е първоначално да нагребете отнякъде пръст, тя най-добре ще му подскаже за какво е. Вземете котето, сложете го в к.т. и с лапичките му драскайте и ровете, за да го научите. Желая успех! На първа стр. има съвет, как да почистите котешката урина, така, че да не остане изобщо мирис.

Танче, да кажа и аз колко бях трогната от историята, която разказа. Нека ви се връща стократно добрината! Много сладко ми стана да видя на Гълъбинчето пакостливата муцунка! Сладкишчето сивичко.

two_and_a_half, с кола ли ще пътувате? Ако да, много да внимавате да не би котето в паниката да се навре под педалите на колата! Можете да й купите повод като на кученцата, но през гърдичките, за да я държите и извън клетката, но не я пускайте да се движи в купето безконтролно! Много е опасно.А с повода можете и да я изведете да се разходи и извън колата, ако спирате за почивка. НО МНОГО ВАЖНО е да изпробвате повода преди пътуването, ако ще взимате такъв. Понякога дяволчетата се измъкват от него, като Хари Худини са! Затова се уверете, че е добре пристегнат, за да не се измъкне в най-неподходящия момент. А ако не дай си Боже, това стане някъде навън, то котето ще избяга и няма да можете да го хванете повече! Дано да е спокойна по време на пътуването. За храна не се безпокойте, надали ще й е до ядене, а и от един ден глад няма да й стане нищо. Водичка обаче задължително трябва да има. Успех и на вас!

Общи условия

Активация на акаунт