Прахосмукачка робот - 10 тема

• 140 852
  • 746
  •   1
Отговори
# 615
  • Пловдив
И аз на Браава 380 ползвах батериите от комплекта 3-4месеца.
Тъй като много бързо се изтощават батериите и веднъж останах без батерии за смяна се наложи да пускам Бравата без куб. Ами според мен по същия начин си чисти.
По повод прането на парцала, аз съм си купила цял комплект и само сменям като се замърси, а после всичките ги пускам в пералнята, така че не виждам проблем. Ако бях само  с един парцал сигурно щеше да е досадно. Много съм доволна от машинката!
Това не е вярно.Ако машинката работи без куб измива малка площ.Трябва да погледна колко точно квадрата пишеше.Ако стаята е малка и чистата площ без мебели е малко не е проблем.Иначе си
пищи че е свършила ,но не е измила цялата площ.Естествено не се отразява на качеството на миене.Иначе и аз въртя 5 парцалчета ,къде пера,къде в пералня-не ми е проблем.
LG не иска никакво обслужване.Сега ще ги измия обаче ,че 2 седмици и контейнера не съм изпразвала.

# 616
Може би е така, но моите стаи и коридори не са много големи и си ги обхожда целите и без куб.

# 617
  • София
Здравейте, имам Румба 880 от миналата Коледа.  Много съм доволна, не съм имала проблеми. Чисти всеки ден, всички стаи и събираща та четка вече много се е проскубала.
Бихте ли споделили, откъде да поръчам качествени четки.
и още нещо да питам - Бравата колко кв.м., минава с едно зареждане.
ще трябва да взема да тествам Брава и Брава Джет.?

# 618
  • Пловдив
Може би е така, но моите стаи и коридори не са много големи и си ги обхожда целите и без куб.
Без куб измива 9 кв метра.

# 619
Здравейте момичета!
Използвах си неделята за да ви прочета отново, до обяд бях много объркана, но след обяд ми дойде просветлението (донякъде)  Grinning .
Не ми се ще да плащам цена за бранд и реклама, ще ми се да си спестя пари и за 200-300 лв. да получа супер робот даже 2 в 1, но и преди съм опитвала и не ми се е получавало  Confused . Все оставам с едно усещане, че съм си спестила пари, но за лично моя сметка и всъщност съм се попрецакала.
В Китай се произвежда всичко и най- добрите производители произвеждат в Китай, но стоят зад марката си и поемат отговорност. renydent , ти с твоите линкове за по-евтини роботи ми помогна да осъзная, че искам хубав  Hug ! Ако ще се харча, поне да е свестен и да не съжалявам.
Имам 3 деца, ходя на работа всеки ден, в две от стаите имам големи рошави, черни  Crazy килими, а в другите помещения тънко космести килими .Искам да е хубав и реално да ме отменя.
Искам да е от умните роботи, които са истински smart, да не се лута безцелно и каквото уцели, също и функцията, с която схваща, къде е по- мръсно и се позавърта именно там. Така румбите под осма серия май отпаднаха. Трябва да преодолява килими и да бъде мощен. И искам да разбера колко ще струват консумативите за него, батерия , четки и филтри. Сега имам прахосмукачка Керхер, само единият и филтър е 60 лв и това ме ядосва  Blush, ако си купя робот и на всеки 6 месеца трябва да му купувам батерия за 100+ язък ми за мързелуването Simple Smile . Харесах Neato Botvac D85 https://www.amazon.co.uk/Neato-Robotics-Botvac-Robot-Vacuum/dp/B … =Neato+Botvac+D85 някой от вас беше пуснал линка  bouquet Благодаря! Продавача ми изглежда ок, но не ми е ясно зачита ли се гаранцията? Прочетох, че Lg и Philips имат международна гаранция, а Neato има ли?
Та започвам да следя сайтовете, които сте препоръчали за добра цена (около 1000 лв ми е бюджета).
Neato Botvac D85 , Румба 8 серия и от Miele още не съм се отказала, но в понеделник ще разпитвам за батерията , гаранцията и т.н. Разбрах, че с този бюджет в бг ще е почти невъзможно, мога да купувам от чужди сайтове, но ще ви питам ако не се справям с нещо Blush .
Благодаря на всички за споделените линкове и инфо  bouquet наистина помагате!
Моля, ако попаднете на нещо хубаво и изгодно пуснете линкче, аз дебна  Simple Smile.
Хубава и спорна седмица!

# 620
  • на Мелмак
Аз съм с ЛГ от две години, жилището ми е нормално, няма излишни мебели, нямам и килими, не местя нищо при почистването, ММ понякога столовете в кухнята. Другата прахосмукачка отдавна не съм пускала, батерия не съм сменяла все още .За мен робота ми си заслужава всяка една стотинка. Купила съм го от тук, без промоции, в 21 ч. Бяхме последните клиенти в Техмарт   Laughing
Бях леко откачила след тежък работен ден, две деца, куче, ММ ме заведе в магазина, взехме го , въпреки, че беше убеден, че си купуваме една много скъпа метла, сега основно той го пуска и се хвали , че чисти всеки ден.  Wink
Сега има избор за тестване, за връщане, взимайте, пробвайте. Успех с избора!
Съжалявам за лиричното отклонение  Flutter

# 621
Здравейте момичета!
Използвах си неделята за да ви прочета отново, до обяд бях много объркана, но след обяд ми дойде просветлението (донякъде)  Grinning .
Не ми се ще да плащам цена за бранд и реклама, ще ми се да си спестя пари и за 200-300 лв. да получа супер робот даже 2 в 1, но и преди съм опитвала и не ми се е получавало  Confused . Все оставам с едно усещане, че съм си спестила пари, но за лично моя сметка и всъщност съм се попрецакала.
В Китай се произвежда всичко и най- добрите производители произвеждат в Китай, но стоят зад марката си и поемат отговорност. renydent , ти с твоите линкове за по-евтини роботи ми помогна да осъзная, че искам хубав  Hug ! Ако ще се харча, поне да е свестен и да не съжалявам.
Имам 3 деца, ходя на работа всеки ден, в две от стаите имам големи рошави, черни  Crazy килими, а в другите помещения тънко космести килими .Искам да е хубав и реално да ме отменя.
Искам да е от умните роботи, които са истински smart, да не се лута безцелно и каквото уцели, също и функцията, с която схваща, къде е по- мръсно и се позавърта именно там. Така румбите под осма серия май отпаднаха. Трябва да преодолява килими и да бъде мощен. И искам да разбера колко ще струват консумативите за него, батерия , четки и филтри. Сега имам прахосмукачка Керхер, само единият и филтър е 60 лв и това ме ядосва  Blush, ако си купя робот и на всеки 6 месеца трябва да му купувам батерия за 100+ язък ми за мързелуването Simple Smile . Харесах Neato Botvac D85 https://www.amazon.co.uk/Neato-Robotics-Botvac-Robot-Vacuum/dp/B … =Neato+Botvac+D85 някой от вас беше пуснал линка  bouquet Благодаря! Продавача ми изглежда ок, но не ми е ясно зачита ли се гаранцията? Прочетох, че Lg и Philips имат международна гаранция, а Neato има ли?
Та започвам да следя сайтовете, които сте препоръчали за добра цена (около 1000 лв ми е бюджета).
Neato Botvac D85 , Румба 8 серия и от Miele още не съм се отказала, но в понеделник ще разпитвам за батерията , гаранцията и т.н. Разбрах, че с този бюджет в бг ще е почти невъзможно, мога да купувам от чужди сайтове, но ще ви питам ако не се справям с нещо Blush .
Благодаря на всички за споделените линкове и инфо  bouquet наистина помагате!
Моля, ако попаднете на нещо хубаво и изгодно пуснете линкче, аз дебна  Simple Smile.
Хубава и спорна седмица!
Ако ще купуваш Румба и не искаш да се мота безцелно, трябва да е от 9-та серия.
Аз имам Ботвак 85 ( първите Ботваци) и го обожавам. Не съм тествала другите марки, но преди да го купя прочетох стотици ревюта и статии, и изгледах де що има видеоклипове в интернета.
Това препоръчвам на всички. които искат да си купуват техника - информирайте се добре, а не се хвърляйте на всяка промоция и след едно прочетено мнение.
Тук също има много мнения, това е поредната от многото теми за роботите.
Според мен е хубааео, че си се насочила към тези брандове, защото роботите им имат всички необходими екстри и функции за качествено почистване, лесно обслужване.
За сервизно обслужване и условия по гаранции в   България за Нийто не мога да се изкажа, че съм в чужбина,  но има няколко девойки ( дано се включат тук) , които могат да те осветлят по въпроса).

# 622
  • Пловдив
 Мариям,радвам се че с нещо съм помогнала.Не съм прочела лош отзив до сега за Миеле,Неато,ЛГ и румба.В самия избор не мога много да ти помогна ,защото нямам база за сравнение-имам само ЛГ.
Най-ниските цени ,които съм виждала са в испанския и италианския амазон.В австрийския сайт цените също понякога са добри ,имай предвид че и гаранцията е 5 години.Ако се случи нещо ще я пращаш в Австрия.
Ако имам безлимитен бюджет бих купила това.Вкъщи е любима марка
https://www.myrobotcenter.eu/en/household-robots/vacuum-robots?brand=makita   Joy
Иначе от австрииците купих това

https://www.myrobotcenter.eu/en/lawn-and-pool-robots/lawn-mowing … x-landroid-wg756e
без забележки сме от април до сега.

# 623
Ренидент, аз се чудя (откакто четох в темата дискусията между теб и още един потребител) за закупуване на косачка робот. Дворът ни не е идеално равен, имаме и езерце. Дали косачката има такива сензори (както при прахосмукачките роботи), че не ми се иска косачката да се цопне във водата. Признавам, че засега не съм се ровила в интернет да чета повече. Как се събира окосената трева - в контейнер ли в косачката (ама от картинките не мога да си представя къде и колко е голям контейнерът)? Има ли и някакви ограничители (както при Нийто-то - магнитни ленти или при Румбата - виртуални стени), че имаме и циментова пътека.
Благодаря ти предварително.

# 624
  • Пловдив
Ами ,неравността на терена не е важен.В нашия райграс има дръвчета и градинки.Няма да цопне никъде.Ще се опитам да ти обясня,ама аз технически не съм много грамотна.Косачката пристига с един кабел /достаааа дълъг/.Та това е монтажа.Този кабел се поставя на 15 см разстояние от мястото,където не искаш да ходи .Оф не мога да го обясня.Значи представи си един правоъгълник/това ти е райграса/Да речем в центъра има езеро.Значи тръгваш от единия край и на 15 см обикаляш правоъгълника ,а около езерото е по същия начин но кабела не бива да прекъсва.Цялата работа е че единия край на кабела излиза от базата ,обикаляш площа и другия пак влиза в базата.Така ми определяш полето на действие.Трудно е да си го представи човек , но е лесно и бързо.Има си скобички,които се забиват в земята.За около  2 часа мъжът ми ги направиКосачката няма кош.Тя коси всеки ден по много малко и не се получава гниене и задушаване на райграса.Ако площта е по-голяма от издръжливостта на батерията се връща,зарежда се и после пак излиза.Има сензор за дъжд и ако вали не се показва.Нашата база е под барбекюто.Още не сме я зазимили.

# 625
Аха, схващам основната идея, демек косачката не пресича кабела, така ли. И окосената трева си остава на земята, но тъй като е много малко, това не пречи въобще. Много интересно, благодаря ти. Ще гледам видеоклипове, да ми се доизясни.
Засега косачката е само идея за мен (мъжът ми коси тревата и още не е започнал да се оплаква  Laughing ).
Благодаря още веднъж!

# 626
  • Пловдив
Точно така.А тези 15 см също се косят,защото явно сензора е на толкова.Нашата площ не е голяма,и въпреки, че косачката е бензинова, и ставаше бързо все не ни стига времето.Особено лятото си е дерт-поне 3 пъти в седмицата се налага.Слънцето пече,поливалките поливат и си иска косене.

# 627
Здравейте момичета!
Използвах си неделята за да ви прочета отново, до обяд бях много объркана, но след обяд ми дойде просветлението (донякъде)  Grinning .
Не ми се ще да плащам цена за бранд и реклама, ще ми се да си спестя пари и за 200-300 лв. да получа супер робот даже 2 в 1, но и преди съм опитвала и не ми се е получавало  Confused . Все оставам с едно усещане, че съм си спестила пари, но за лично моя сметка и всъщност съм се попрецакала.
В Китай се произвежда всичко и най- добрите производители произвеждат в Китай, но стоят зад марката си и поемат отговорност. renydent , ти с твоите линкове за по-евтини роботи ми помогна да осъзная, че искам хубав  Hug ! Ако ще се харча, поне да е свестен и да не съжалявам.
Имам 3 деца, ходя на работа всеки ден, в две от стаите имам големи рошави, черни  Crazy килими, а в другите помещения тънко космести килими .Искам да е хубав и реално да ме отменя.
Искам да е от умните роботи, които са истински smart, да не се лута безцелно и каквото уцели, също и функцията, с която схваща, къде е по- мръсно и се позавърта именно там. Така румбите под осма серия май отпаднаха. Трябва да преодолява килими и да бъде мощен. И искам да разбера колко ще струват консумативите за него, батерия , четки и филтри. Сега имам прахосмукачка Керхер, само единият и филтър е 60 лв и това ме ядосва  Blush, ако си купя робот и на всеки 6 месеца трябва да му купувам батерия за 100+ язък ми за мързелуването Simple Smile . Харесах Neato Botvac D85 https://www.amazon.co.uk/Neato-Robotics-Botvac-Robot-Vacuum/dp/B … =Neato+Botvac+D85 някой от вас беше пуснал линка  bouquet Благодаря! Продавача ми изглежда ок, но не ми е ясно зачита ли се гаранцията? Прочетох, че Lg и Philips имат международна гаранция, а Neato има ли?
Благодаря на всички за споделените линкове и инфо  bouquet наистина помагате!
Моля, ако попаднете на нещо хубаво и изгодно пуснете линкче, аз дебна  Simple Smile.
Хубава и спорна седмица!
Здравей, аз от месец септември съм с два робота - Scooba и Neato Botvac Connected и съм повече от доволна Peace и двата ги поръчах от австрийския сайт https://www.myrobotcenter.eu/en/household-robots/vacuum-robots/n … -botvac-connected , защото цената беше най-ниска в сравнение с амазоните, дават 5 г. гаранция, като пак амазоните дават най-много три и то ако ти си доплатиш допълнителна такава, имам и пълен комплект резервни части - странични четки и филтри, и ако не дай си боже нещо се случи с роботите, им ги изпращам за тяхна сметка като те или ги ремонтират или ти пращат нови. За сега отзивите за австрийците са изключителни по отношение коректност и май-май не се занимават с ремонти ами ти изпращат нов. Другият огромен плюс е, че имаш право в срок от 30 дни да си пробваш робота, и ако не си доволна да им го върнеш, мисля пак за тяхна сметка  newsm78. Аз също вече вдигам столовете в кухнята най-вече заради кучето. А сега откакто сложих килима е просто ужас - с тези малки и фини косми, които се набиват по килима е почти задължително, но това въобще не ме притеснява - просто ги слагам на масата и готово. Един път седмично ми се налага да включвам старата прахосмукачка само на килима, пак заради космите и с нея чистя около 30 мин. - направо съм се побъркала с тези косми, надявам се скоро кучо да оздравее и да спре това изобилно космопадане Praynig
Освен това, доставката до България е само 10 евро, което не е за пренебрегване.

# 628
Здравейте , аз четох четох и все повече ми стана каша в главата
Искам да си взема робот до 700 лв . разглеждах из бг сайтовете и и това на което се спрях са тези два модела може ли да кажете мнението си за тях и заслужават ли си или да събера още някой лев и тогава да взимам нещо по добро
http://www.techmart.bg/products/product_details/36382
http://www.techmart.bg/products/product_details/33161
сега видях че и този самсунг също е в рамките на бюджета ми
http://www.techmart.bg/products/product_details/34382
Благодаря предварително  bouquet

# 629
За Самсунгите няма да намериш добри отзиви. Но взимай Румбата, базисен модел е, но като за твоя бюджет ще ти свърши брилятна работа. Моята е по-стария модел 620, също базисен, но ми върши перфектна работа и е издържлива, за 2 години - само 1 филтър съм сменила засега, да чукна на дърво. Ще я експлоатирам, докогато сдаде багажа, преди да мисля за инвестиция в нов робот. С 2 думи за парите си е перфектна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт