Прахосмукачка робот - 10 тема

• 140 852
  • 746
  •   1
Отговори
# 705
Благодаря ви за мненията!
А този Айробот сравнен с ЛГ-то не е ли най-добрия избор за 260 паунда?

https://www.amazon.co.uk/iRobot-Roomba-Vacuum-Cleaning-Robot/dp/B00AXJW94S

А този по-евтин айробот какви недостатъци има спрямо горния:
https://www.myrobotcenter.eu/en/household-robots/vacuum-robots/irobot-roomba-615

Разгледах ги ма бързо и мисля че Румба 616 е базов модел....няма виртуална стена, мисля че няма и график за нагласяне на работа (т.е отложен старт), и квадратите, който го дават в сайта са до 60.

Другата Румба 650 е по - добрият вариант, от двата. Има си виртуална стена, почиства до 120кв, вероятно е и по нов модел. Цената в сравнение с БГ е добра. Тук е намален на 800лв.

А ЛГ дадено от линка, доколкото виждам няма хепа филтър, има една камера, а малко по - скъпите им модели са с 2.
Та ако избереш ЛГ по - добре да е червен, тук няколко момичета си взеха за около 330евро от испанския амазон и са доволни.

Имаше и нещо за гаранцията, че на ЛГ и Филипс са международни, т.е. ако има някакъв проблем могат да ти го отстранят в сервиз в БГ, а на Румба не важи и трябва да бъде върнат по куриер.

# 706
Мисля че е още доста скъп.Дебни ги и в австрийския сайт и в амазоните.Около 350 до 400 евро е добра цена,но са падали и до 300 някой модели.
Благодаря renydent
Ще дебна, дано има някакви намаления около черния петък. А самият модел става нали?

# 707
  • ...в най-дългото очакване на щастие...
Аз пак се включвам с въпрос за препоръка относно чистенето на килими тип шаги от прахосмукачка робот ? Гледах модела на LG посочен от една_мама , но не мога да разбера дали ще ми свърши работа ? Благодаря предварително Simple Smile
По- назад в темата съм писала за нашия робот- MIELE. Ние сме с килими ШАГИ и робота се справя без проблем с почистването им. Не се заплита в космите, не губи ориентация от цветовете- имат доста черни елементи по тях. За LG не мога да дам мнение, но този който имаме си върши работата повече от добре.

# 708
  • Пловдив
Благодаря ви за мненията!
А този Айробот сравнен с ЛГ-то не е ли най-добрия избор за 260 паунда?

https://www.amazon.co.uk/iRobot-Roomba-Vacuum-Cleaning-Robot/dp/B00AXJW94S

А този по-евтин айробот какви недостатъци има спрямо горния:
https://www.myrobotcenter.eu/en/household-robots/vacuum-robots/irobot-roomba-615

Разгледах ги ма бързо и мисля че Румба 616 е базов модел....няма виртуална стена, мисля че няма и график за нагласяне на работа (т.е отложен старт), и квадратите, който го дават в сайта са до 60.

Другата Румба 650 е по - добрият вариант, от двата. Има си виртуална стена, почиства до 120кв, вероятно е и по нов модел. Цената в сравнение с БГ е добра. Тук е намален на 800лв.

А ЛГ дадено от линка, доколкото виждам няма хепа филтър, има една камера, а малко по - скъпите им модели са с 2.
Та ако избереш ЛГ по - добре да е червен, тук няколко момичета си взеха за около 330евро от испанския амазон и са доволни.

Имаше и нещо за гаранцията, че на ЛГ и Филипс са международни, т.е. ако има някакъв проблем могат да ти го отстранят в сервиз в БГ, а на Румба не важи и трябва да бъде върнат по куриер.
Е как да няма хепа филтър.Пак повтарям еднакви модели са с различни цветове и номера в зависимост от страната за която са произведени.Преди време я търсих тая таблица ,но не я намерих.
И не само ЛГ имат международна гаранция ,ами и можете с флашка да си го ъпгрейднете сами.В сайта на ЛГ периодично качват .И за всички модели бяха едни и същи.Което означава ,че всичко си е ок на роботите.

# 709
Възможно е, не съм ги проучвала обстойно.. Просто ми направи впечатление, че на другите модели в сайта си е написанп Хепа филтър, а на този - не...

# 710
# 711
Аз вчера запазих на празна карта този Айробот Румба 650 на цена от 260 паунда:
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B00AXJW94S

Но понеже все още се колебая между нея и ето това доста намалено ЛГ VR34406LV за 273 евро:
https://www.amazon.es/LG-Hombot-Square-VR34406LV-aspirador/dp/B00WIOGAJG

LG-то е малко по-евтино, но има ли някакви предимства спрямо Румбата?
Вие лично, коя от двете бихте закупили при тези цени?

И последно, за този Неато какво ще кажете спрямо горните два:
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B00FN7Q79I
На доста добра цена е в момента, закупен от склада с 20% намаление!

# 712
Аз гласувам за Неатото  bouquet въпреки че имам румба и съм доволна ,но си бях харесала неатото ,просто тогава преди 3 години нямаше от къде да го купя  Hug

# 713
Щом са върнали 10 бр значи не са очаровани..

# 714
Ако случайно падне или се повреди контейнер със стока - амазонци пускат стоката в намалената категория. Така беше с 40-50 чифта ботуши, както и с 50-60 помпи за кърма .... от които съм поръчвала и са идвали без грам нарушение дори на външната опаковка.
По - скоро модела ме спира на Нийто, че е по-стар.

# 715
  • Пловдив
Между ЛГ и Румба избрах ЛГ.
За Нийто не мога да коментирам-не съм ги проучвала.

# 716
Аз не бих купила робот освен Нийто и Румба. Не заради робуване на марки, а защото от всички ревюта, които съм чела и гледала, роботите от тези марки са били много по-добри от останалите в същия ценови клас. Нямам обяснение защо LG е така популярна марка роботи у нас, почти не съм попадала на добър отзив за тях.

http://www.allhomerobotics.com/neato-vs-roomba/

Последна редакция: вт, 22 ное 2016, 14:54 от Макарон

# 717
  • Пловдив
Ас си купих от немския Амазон това LG

https://www.amazon.es/LG-Hombot-Square-VR64702LVMB-aspirador/dp/B00WIOG0G4

Взех го ново на цена 400 евро и мисля,че е добра оферта.Още не съм го получила,за да дам отзиви,но нещата,които ме накараха да се спра на този модел са
•   Дизайн: тъй като е с квадратен дизайн, е единственият робот, който ще намерите на пазара, който е в състояние да достигне до  всяко кътче на дома и до всеки ъгъл
•   Странични четки и главната четка : За да се постигнат добри резултати и добро почистване и на най-трудно достъпните места има странични четки дълги 1,5 сантиметра. Също има централна четка със специални четина, която помага за отстраняването на всичкия прах и мръсотия от пода.Може да почиства различни килими и да отстранява косми на домашни любимци
•   Камера Dual Eye: Едно от предимствата на  LG Hombot Square VR64702LVMB, е, че тя има двойна камера, наречена Dual Eye, което означава, че може да работи дори и на тъмно без да прави грешки

Сензор Anti-Shock : За да се избегне удар, повреда и други неочаквани ситуации, има нанти-шок специални сензори, които ще предотвратят повредите- те са инфрачервени и ултразвукови сензори,
•   Вътрешен браузър : Вътрешния браузер на  LG Hombot Square VR64702LVMB е бърз, ефективен и безопасен, има  двуядрен процесор с двуядрена  Роб Navi 9.0 система, което прави софтуерът да е от  най-напредналите на пазара ,а прахосмукачката робот ,  да  мисли и действа бързо
•   HEPA филтър: Ние знаем, че е важно да има филтър, който може да улавя всички видове частици, които са отговорни за причиняване на  алергии  В този случай има двоен филтър, който прави това много по-ефективно.
•   Дълъг живот на батерията: Батерията на LG робот прахосмукачка VR64702LVMB Hombot е с дълъг - живот , което ще позволи да се спести време и пари
•   Смарт Update: Като има вътре софтуерна система включва малък USB, чрез които софтуерът може да се актуализира лесно по този начин се включат всички подобрения, които са създадени от LG за този уред
Освен всичко друго има 7 режима на почистване,безшумна е и има моп за полиране.Специално мопа за полиране не го срещнах при другите марки.

# 718
Аз като четох отначало за ЛГ, много ми допадна идеята с мопа за полиране, викам си супер хем смуче, хем полира.
Но всъщност незнам дали е подходящ за килими...някъде бях чела (ама за ЛГ ли беше, не се сещам), че ако мопа е сложен, робота не се качва на килима. Ако е наистина така. Значи трябва или да нямаш никакви килими вкъщи или да го пускаш от стая на стая и евентуално в някоя стая, ако няма килим, да сложиш мопа, ако има да го махнеш, което след макс седмица ще ти е омръзнало да се занимаваш с него.
Другото, което се чудя дали наистина е ефективен. Например Браава има опция сух моп, но при нея има натиск на мопа и евентуално би полирала по - добре, отколкото прахосмукачката, която просто минава напред, назад.
Това са си мои разсъждения, незнам дали са правилни обаче...

# 719
  • Пловдив
И как си представяш с един моп да полираш целия апартамент?Малко е същото като с мокрия парцал на тези смучат и мият едновременно.Тези прахосмукачки как мият килима?Да не говоря какво се случва когато робота мине през мокрото място отново.
Едно от предимствата на Лг ,че чисти систематично ,а не хаотично.И това му е предимство.За шума изобщо не коментирам но е значително по-тих от Румба.

Общи условия

Активация на акаунт