Прахосмукачка робот - 10 тема

• 140 852
  • 746
  •   1
Отговори
# 720
# 721
  • София
Gebraucht означава употребяван...

# 722
В Амазон всички уреди с дори минимално наранена търговска опаковка се слагат в секцията "използвани" и са с по-ниска цена. В общия случай нямат гаранция, но имаш право да ги върнеш в рамките на 30 дни. В случая проблем не е, че прахосмукачката е "използвана", а че се продава от нов продавач без нито един отзив. Напоследък се навъдиха някакви странни продавачи, уж продаващи неща на супер ниска цена, които ти блокират парите и трябва да се свързваш с Амазон да ти ги възстановят. Не знам каква им е далаверата, при условие, че парите се връщат, но явно има някаква. Иначе ако  Амазон беше продавач, бих купила уред Gebraucht - Wie neu без замисляне.

# 723
  • Пловдив
Gebraucht означава употребяван...

Вчера имаше нов на тази цена

# 724
Да се включа и аз по коментираните теми за Neato.
Близо месец ползвам моят Neato Botvac Connected и съм много доволна. Чисти навсякъде, няма проблеми с килимите, праговете и заека. Simple Smile Нищо не размествам, след като наблюдавах робота при първото чистене,   бях наясно кое би пречило в процеса му на работа  и взех мерки, т.е. така подредих, че да няма спънки по пътя му.
 Ползвам често и приложението. Дотам ме докара този робот, че сутрин го пускам от леглото преди да съм станала.  Laughing  Няколко пъти го пусках като сме навън, не се е включвал СОТ-а, но той е съобразен с това, че имаме обикалящ домашен любимец, та може и затова да не го отчита.

По стечение на обстоятелствата имам преки впечатления и от Neato Botvac D85 (бях го взела за тест у дома, a после се наложи смяна на моята Connected и, докато чаках новата, ми дадоха да ползвам пак D85), та разликите с Connected според мен са следните: за литиево-йонната батерия и приложението- ясно, за мен са си плюс. Освен това филтърът на Connected се почиства много по-лесно, защото пред нагънатата тип хармоника филтърна хартия са сложили мрежа, която не позволява събирането на прах и боклучета във филтъра.
Друго, което ми направи впечатление- D85  е една идея по-груба, така да се каже. При чистене се  случваше да размества саксии, столове и пр., а Connected не го прави.
Чисто визуално по-ми харесва моята, която е чисто черна, но това си е въпрос на вкус и няма връзка с качеството на почистването, което за мен е развностойно. И двете чистят систематично и повече от задоволително.
И последно- моят робот в кутията си има два резервни филтъра, още една четка, ограничителна линия, гребенче за почистване и кабел с USB порт.

# 725
Четох, четох, премрежи ми се пред очите чак  Rolling Eyes
И май ще стане, както си го мислех поначало - в петък на намаленията с която ме изкушат, тя ще е. Ние сме с около 50-60квадрата апартамент без килими, само плочки и дюшеме...и 6 котки.

Много малко, почти нищо няма за този модел на Самсунг - http://www.emag.bg/prahosmukachka-robot-samsung-visionary-mappin … -ge/pd/DNFCJYBBM/ - пък той изглежда някакъв супер готин... Sunglasses

Някой отзиви?

# 726
Да се включа и аз по коментираните теми за Neato.
Близо месец ползвам моят Neato Botvac Connected и съм много доволна. Чисти навсякъде, няма проблеми с килимите, праговете и заека. Simple Smile Нищо не размествам, след като наблюдавах робота при първото чистене,   бях наясно кое би пречило в процеса му на работа  и взех мерки, т.е. така подредих, че да няма спънки по пътя му.
 Ползвам често и приложението. Дотам ме докара този робот, че сутрин го пускам от леглото преди да съм станала.  Laughing  Няколко пъти го пусках като сме навън, не се е включвал СОТ-а, но той е съобразен с това, че имаме обикалящ домашен любимец, та може и затова да не го отчита.

По стечение на обстоятелствата имам преки впечатления и от Neato Botvac D85 (бях го взела за тест у дома, a после се наложи смяна на моята Connected и, докато чаках новата, ми дадоха да ползвам пак D85), та разликите с Connected според мен са следните: за литиево-йонната батерия и приложението- ясно, за мен са си плюс. Освен това филтърът на Connected се почиства много по-лесно, защото пред нагънатата тип хармоника филтърна хартия са сложили мрежа, която не позволява събирането на прах и боклучета във филтъра.
Друго, което ми направи впечатление- D85  е една идея по-груба, така да се каже. При чистене се  случваше да размества саксии, столове и пр., а Connected не го прави.
Чисто визуално по-ми харесва моята, която е чисто черна, но това си е въпрос на вкус и няма връзка с качеството на почистването, което за мен е развностойно. И двете чистят систематично и повече от задоволително.
И последно- моят робот в кутията си има два резервни филтъра, още една четка, ограничителна линия, гребенче за почистване и кабел с USB порт.
Много ти благодаря за мнението, много ми беше полезно. И аз до края на годината планирам да имам Connected, но преценявам как, кога и от къде ще ми е най-изгодно, но поне се кротнах, че съм се спряла на модел и решението е взето.

Остава ми колебанието между Брава и Скуба... Също се чудя дали ето тези Уинботи могат успешно да се ползват за чистене на баня, т.е. плочки, освен прозорците, за които са предназначени:
http://ecovacsrobotics.com/ecovacs-robotics-products/winbot-wind … -cleaning-robots/

# 727
Румбите минават ли леки лайсни между стаите?
Че Бравата не може и това доста ми пречи.

# 728
  • ГО
Румбите минават ли леки лайсни между стаите?
Че Бравата не може и това доста ми пречи.
Да. Румбата минава, Бравата - не.

# 729
  • Русе
Да, без проблеми, даже до около 2 см някъде се качва.

# 730
  • Стара Загора
момичета в момента има намалени румби в този сайт

http://irobotbg.com/

аз загледах тези 3 модела и мисля да поръчам единият

робот iRobot® Roomba® 631  Промоция:719.00 лв с ДДС
 iRobot® Roomba® 782 Промоция: 839.00 лв с ДДС
 iRobot® Roomba® 786 Промоция: 863.00 лв с ДДС

Моля помагайте спешно ,какви са им разликите ,чудя се кой модел да поръчам,жилището ни е 70 квадрата ,имам малко килими  newsm78

# 731
Ето тук - https://www.amazon.com/iRobot-Roomba-Vacuum-Cleaning-Robot/dp/B005F1PT32 - в описанието има сравнение на моделите кой какво има и няма. Мисля, че ще е полезно при избора, защото е направено много прегледно. Засега май 782 води като цена/функции.

# 732
  • Русе
Не мога да погледна в момента, но мисля, че 780 и 782 не са едни и същи. 780 има 2 виртуални навигатори/стени, а 782 май не.

# 733
Поръчах Филипса, който е със сух моп. Понеже стана въпрос за други марки със сух моп да кажа какво пише за Филипса, макар че утре ще мога да дам преки впечатления. Когато сухият моп е сложен на уреда, той не се качва на килими. Малко тъпо ще е да стърже тоя парцал напразно. Така че предполагам, че другите марки работят аналогично.
Нямам търпение утре да го пробвам.

# 734

Общи условия

Активация на акаунт