На палатка на Иракли

• 4 690
  • 4
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте, момичета,
Питах в една тема, но никой не се включи, та затова пускам отделна тема.
Искаме да идем на палатка на Иракли. Никога не сме ходили, но гледахме клипчета в нета и много ни хареса.
Преди е можело свободно да си опънеш палатката. Дали и сега е така, че с тези тъпи промени дето през ден все нещо ново измисляха вече не зная какво стана? Някой ходил ли е там на палатка тази година вече? Колата наблизо ли може да се паркира? Плаща ли се паркинг? И изобщо каквото се сетите и намирате за полезно да споделите.

# 1
Иракли е място за любители на дивотията. Паркинг има някъде в началото, но там няма легално обособен къмпинг - къмпингуването е незаконно там и има разни мутрафони, които влизат в саморазправа понякога. Ако искаш да къмпингуваш там на спокойствие, е хубаво да имаш високо проходим автомобил, който буквално да навреш в гората, по на юг по плажа, където няма заведения и всъщност дето няма нищо освен дивотия(и диволюбци), макар че мутрафоните с АТВтата бръмчат по цялото протежение на плажа. Аз, фактически, само съм чувала, че се заяждат - виждала съм ги много пъти още от преди 10-12 години и никога не са се заяждали с мен или моите хора.  Самата гора е прекрасна, с всички прекасности, които може да има една дива гора - кръвосмучещи мухи, оводи, змии - колкото искаш! Simple Smile Баня и тоалетна трябва да си направиш. Вода трябва да носиш..от около 3км разстояние. Най-близките магазини/пазари са в Баня и Обзор. Боклука също се събира и се хвърля в Обзор. Най-близкото заведение (с изключение на единственото плажно в началото) е в с. Емона и храната е страхотна (дори "хубавите" черноморски курорти рядко предлагат толкова вкусна манджа като "Заека") До Емона, обаче, пътя е трагедия..ама честно - буквално са едни морени от изринат асфалт и чакълчета. Ако колата ви е ниска - забрави! Ще трябва пеш - около 6-7 км е по пътя, по стръмната пътека от "Пешова колиба" е 2 км. - живописна, дива, прекрасна и пълна с едни мъненки мушици на огромни рояци, на които смисъла на живота им е да ти изпият очите и кръвта Mr. Green
Все пак, аз не съм ходила обаче доста отдавна..та ако има нещо ново, някой да ме допълни..
Заслужава си всичките неудобства! Simple Smile

# 2
  • София
Simple Smile Еха, машинка, как романтично го описа!! Искам точно такава дивотия!! 2 стека големи бири по 2 л. и няколко бидона минерална вода се надявам да ни стигнат Simple Smile!!
Иначе колата ни е малко джипче, 4 х 4, по-висока е от стандартна кола, но не колкото истински джип...надявам се да се справи.
Има ли табелки как да се озовем там - на южната страна на плажа откъм гората Simple Smile? По някакъв черен път ли се завива?

# 3
Табелки няма, защото и път няма - последната редова отбивка се пада някъде около реката, доколкото си спомням, където е и доста населено. Малкото джипче няма да има проблем с качването до селото, обаче в отбивките, за които ти говоря през гората - те са импровизирани и не мога нищо да ти кажа конкретно за тях - кой както намерил да се набута. От черния път, който върви нагоре към селото, се вижда къде хора са криввали на ляво към плажа - може би да оставяте колата и да ги разглеждате пеш, за да сте сигурни, че ще минете по някоя по-често използвана и утвърдена. А преди години мутричките стояха и на постове по такива отбивки, или трупаха камъни и ги засипваха, да не може да се минава - сега не знам как е. В тези отбивки съм виждала не веднъж закъсали малки джипчета, от сорта на "Самурай" и "Витара" - сериозни стръмнини са, но там се въртят много офроуд манияци с много мощни машини, които помагат на закъсалите Laughing..така, че оглеждайте си трасето. Иначе - колкото по на юг по този плаж - толкова по диво и прекрасно!

# 4
Каква дивотия! Ходили ли сте тази година? По-населен плаж не бях посещавала от години. В началото до реката е плаж "Вая" със заведения и ВИП зона за обслужване, където чадър с 2 шезлонга е 36 лв. След реката, че чак до Емона е тъпкано със свободно плажуващи и палаткуващи. Колите също стигат до отбивката за Емона. Уплаших се Shocked.

Общи условия

Активация на акаунт