Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 80 442
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Момичета , имам нужда от вашата помощ. започнах да правя чийзкейк( рецептата ми е с 1 пак желатин на прах) но се оказа че съм го свършила
имам желатин на листа , но не знам в какво съотношение да го ползвам.  пак ли 10 гр да премеря
а и освен това след като го накисна как да го разтворя в сместа за чийза ( която е студена)

Благодаря предварително!

# 511
И аз с въпросче - в рецепта за палачинки има 2 с.л. фъстъчено масло. Не го харесваме и не мисля да купувам. Да го заменя ли с нещо и с какво? Друга мазнина няма в рецептата.

# 512
сложи си обикновено масло  Peace

# 513
Пепчо, благодаря. Simple Smile И аз първоначално така си помислих. Но се замислих, че обикновеното е с по-друга консистенция /по-рядко/ от фъстъченото и 2с.л. дали няма да са много?

# 514
Пепчо, благодаря. Simple Smile И аз първоначално така си помислих. Но се замислих, че обикновеното е с по-друга консистенция /по-рядко/ от фъстъченото и 2с.л. дали няма да са много?

ако искаш, напиши рецептата Peace

# 515
  • Русе
Момичета , имам нужда от вашата помощ. започнах да правя чийзкейк( рецептата ми е с 1 пак желатин на прах) но се оказа че съм го свършила
имам желатин на листа , но не знам в какво съотношение да го ползвам.  пак ли 10 гр да премеря
а и освен това след като го накисна как да го разтворя в сместа за чийза ( която е студена)

Благодаря предварително!

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=446669.15

# 516

за палачинките 1-2 с. л. брашно в повече, или по-малко не са важни.

# 517
Здравейте,

все още не мога да извадя моите бонбони от формичките  Laughing Ще опитам още веднъж, но просто не излизат.
Моля, дайте рецепта за бонбони във формички, явно нещо обърках.

# 518
Здравейте,

все още не мога да извадя моите бонбони от формичките  Laughing Ще опитам още веднъж, но просто не излизат.

Като поставиш пластмасовата част на формичките в топла вода пак ли не излизат? Така поне излизат ледените форми ...

# 519
Препоръчайте ми десерт без захар, без шоколад, без сладко. Има ли такъв изобщо всъщност? Мисля нещо с ядки примерно или стафиди, фурми, които да придадат все пак някакъв  вкус на сладко?

# 520
  • Sofia
С фурми доста се подслажда Peace

# 521
  • Русе
Препоръчайте ми десерт без захар, без шоколад, без сладко. Има ли такъв изобщо всъщност? Мисля нещо с ядки примерно или стафиди, фурми, които да придадат все пак някакъв  вкус на сладко?

https://chefmanolova.wordpress.com/category/%D0%B7%D0%B4%D1%80%D … 0%B7%D0%B0%D1%85/

# 522
  • София

А мед може ли?

# 523
Здравейте,

Като поставиш пластмасовата част на формичките в топла вода пак ли не излизат? Така поне излизат ледените форми ...

Да, така стана, благодаря за съвета  Sad За съжаление ужасно безформени, част от шоколада остана по формичките  Sad Но поне излязоха, иначе нямаше начин да ги избутам.

# 524
Поръси ги с какао - поне ще заприличат на трюфели  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт