Бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 80 435
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
  • Мнения: 9 475
Момичета,може ли на прясно зеле със свинско/ребра да се сложи ориз?Половинът така го иска,на мен ми звучи странно.И какви подправки му подхождат? (прясно зеле с месо никога не съм готвила Sad ) Лук и чесън слага ли се?

можеш, спокойно. Аз не слагам, но имам съседка, която така го готви и неведнъж съм хапвала - добре си е. Аз му слагам и домати. http://pep-4o.blogspot.bg/2013/10/blog-post_17.html Подправки само червен пипер, сол, магданоз, или стрък сминдух - зависи какво имам.

signora_tina  Hug

# 541
  • Мнения: 4 859
пеп-4о,signora_tina-много ви благодаря за съветите  bouquet

# 542
  • Благоевград
  • Мнения: 3 639
пеп-4о,signora_tina-много ви благодаря за съветите  bouquet

Да покажеш вкусния резултат в другата тема  Hug

# 543
  • Русе
  • Мнения: 6 215
Момичета,може ли на прясно зеле със свинско/ребра да се сложи ориз?Половинът така го иска,на мен ми звучи странно.И какви подправки му подхождат? (прясно зеле с месо никога не съм готвила Sad ) Лук и чесън слага ли се?

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=97829

# 544
  • Мнения: 410
Момичета и момчета, вече изнемогвам! В тази луда жега се хванах да правя сладко от боровинки. Побърках се от отпенване...... А всъщност защо се отпенва и може ли да се пропусне това действие? newsm78

# 545
  • Русе
  • Мнения: 6 215
Момичета и момчета, вече изнемогвам! В тази луда жега се хванах да правя сладко от боровинки. Побърках се от отпенване...... А всъщност защо се отпенва и може ли да се пропусне това действие? newsm78

За да стане по вкусно и красиво. Simple Smile

# 546
  • Sofia
  • Мнения: 29 222
Никога не отпенвам,а и нямам спомен да е имало като съм правила сладка Thinking...Защо се получава пяна?
Сега правя от къпини и също няма пяна

# 547
  • Мнения: 5 666
Момичета и момчета, правих бърза баница /солен кекс също като име/, но след изпичането вътре остана мека, не стана като печено тесто, къде съм сбъркала?

# 548
  • Мнения: 124
Здравейте!Харесала съм си рецепта за тарта (американска)но мерните единици са в чаши.Бихте ли ми помогна ли колко грама са?
2 ½ чаши  брашно
14 супени лъжици (1 ¾ пръчки ) охладени безсолно масло
3 ч. ч. пресни боровинки
2 ч. ч. нарязани нектарини
¾ ч. ч. захар

# 549
  • Мнения: 5 666
Здравейте!Харесала съм си рецепта за тарта (американска)но мерните единици са в чаши.Бихте ли ми помогна ли колко грама са?
2 ½ чаши  брашно
14 супени лъжици (1 ¾ пръчки ) охладени безсолно масло
3 ч. ч. пресни боровинки
2 ч. ч. нарязани нектарини
¾ ч. ч. захар

Ето виж тук и за друг път ще са ти полезни  Hug
http://www.az-jenata.bg/a/3-gotvarstvo/323-praktichni-merki/

http://www.supichka.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0% … D1%80%D0%BA%D0%B8

http://www.vkusotia.com/?s=common&p=measurements

# 550
  • Мнения: 899
keishabuchanan, Мисля, че няма голямо значение колко грама точно са чашите. Важна е пропорцията - т.е. да ползваш една и съща чаша за всички мерки. Аз така процедирам когато имам мерна единица "ч.ч."
uty_magnolia, аз правя солен кекс по тази рецепта: 3 яйца, 2 ч.ч. брашно, 1 к.ч. олио, 1 бакпулвер, 1 ч.ч. кисело, 1 ч.ч. натрошено сирене.
Яйцата се разбъркват заедно с млякото, добавя се олиото, натрошеното сирене и брашното, смесено с бакпулвера. Изсипва се в намазана форма. Пече се на 200 градуса.

# 551
  • Мнения: 1 741
Търся рецепта за мъфини със сладко от вишни/ягоди/портокалови корички. Имам няколко,които правя (не със сладко) и все ми се струват сухички,та след печенето ги хапваме със сладко.  Thinking Сега ми се иска да опитам други рецепти,но има толкова много,че не знам коя да пробвам.  Crazy

# 552
  • Мнения: 5 666
keishabuchanan, Мисля, че няма голямо значение колко грама точно са чашите. Важна е пропорцията - т.е. да ползваш една и съща чаша за всички мерки. Аз така процедирам когато имам мерна единица "ч.ч."
uty_magnolia, аз правя солен кекс по тази рецепта: 3 яйца, 2 ч.ч. брашно, 1 к.ч. олио, 1 бакпулвер, 1 ч.ч. кисело, 1 ч.ч. натрошено сирене.
Яйцата се разбъркват заедно с млякото, добавя се олиото, натрошеното сирене и брашното, смесено с бакпулвера. Изсипва се в намазана форма. Пече се на 200 градуса.

И в готов вид става ронливо тесто, а не като печен крем образно казано, нали?
Помня, че майка го правеше разкошен по същата рецепта, която ползвах, а аз си направих малко волно съчинение /сложих повече кисело мляко - 1 кофичка  Embarassed/

# 553
  • Мнения: 899
Става си като кекс - не мокър вътре, а добре изпечен.

# 554
  • Мнения: 22 867
Търся рецепта за мъфини със сладко от вишни/ягоди/портокалови корички. Имам няколко,които правя (не със сладко) и все ми се струват сухички,та след печенето ги хапваме със сладко.  Thinking Сега ми се иска да опитам други рецепти,но има толкова много,че не знам коя да пробвам.  Crazy

T o X i C, вкъщи правя  "БОМБИЧКИ"-те на Джейми Оливър, харесваме ги, ако не си ги правила вече, пробвай, може да ви допаднат, въпрос на вкус е все пак. Peace

Общи условия

Активация на акаунт