На отворени ли затворени врати през лятото

• 11 421
  • 53
  •   1
Отговори
# 15
Засенчва се в най-горещите часове от денонощието, и то когато/където слънцето пече пряко. На изток - до обяд, на запад - следобед, на юг с пряко греене - между 10-11 и 18-19.
Най-добре се получава, ако има като средиземноморските капаци, външни - дървени, изолират добре. Завесите само частично помагат. Стъклото се нагрява ужасно, а разните пвц и алуминиеви щори - още повече, т.е. не са добър изолационен материал за топло.

През всички часове извън посочените - проветрение на макс.

За слънчев панел - нищо освен климатик не помага.

# 16
  • София
При изложение изток и запад запердвам откъм слънчевата страна и отварям откъм сянката, като се завърти слънцето разменяме и пак откъм слънцето пускам щорите, а откъм сянката отварям.

# 17
Отворени прозорци през нощта в спалнята, през деня ги затварям не заради жегата да не влиза, ами заради строежите наоколо, защото всичко става в прахоляк  #2gunfire

Кухня,трапезария и хол са ни на едно място, прозорецът откъм кухнята никога не го отварям, защото не ми е логичен, така или иначе. Вратата към терасата (по средата между кухнята и хола )  е денонощно отворена, имаме мрежа против мухи, комари, калинки и всякакви подобни щуротии, прозорецът на хола не го отварям също никога, понеже е точно зад дивана и ми се схваща врата  baby_neutral

Апартаментът ни е на два етажа и е с всякакво изложение  Laughing но в хола е южно и е доста топло, въпреки това предпочитам свеж въздух пред задуха, който се получава, ако не отварям лятото+миризмата на спарено..

# 18
Аз през деня  държа полуотвоорени прозорците със пуснати щори и дръпнати цветни пердета .Тоест правя възможно максимална сянка.Затварям само балконските врати , само прозорците полуотворени винаги.Вечер като се стъмни отварям де що прозорец и балконски врати има .Но вратите на стаите държа затворени , течение не правя .Но държа да влиза въздух отвън в стаите вечер .Мразя да стоя на климатик , особено да спя на климатик.Климатик пускам само през деня когато пече много , но много рядко .
С две думи не препоръчвам напълно отворени врати и прозорци през деня , защото наистина влиза горещ въздум и няма охлаждане в такива жилища.Сянка и полуотворени прозорци му е майката.
Незнам как издържат хората без щори и със светли пердета ?

# 19
Живяла съм на място където лятото е убийствено. Аз съм любител на топлото, но такава жега е трудна за понасяне. Единственото спасение беше всичко да е затворено и със спуснати щори и климатик. За такава жега обаче, климатика е кофти опция, защото разликата между вън и вътре е много голяма и прави бели. 

# 20
  • София
Вкъщи е отворено нон стоп. Даже отварям и вратата на апартамента понякога, защото прозорците са на юг, жилището малко и няма друга алтернатива за течение. Имам чувството, че ще се задуша, ако затворя. Но си става топло като е отворено. Тоя ефект най-добре съм го усетила в работата. Ако не отварям е доста по-хладно. Даже в преходните сезони когато вътре е студ отварям прозорците, за да стопля стаята.

# 21
Прозорците ни са отворени през нощта, сутрин още щом стане ММ ги отваря вертикално и така стоят през деня, освен ако не е много топло и не пусна климатик. Предпочитам да са широко отворени и едновременно с това да затъмня, но с дете на година и половина, което се катери като катерица, просто не мога да си го позволя.

# 22
Отворени държа и аз, постоянно (разбира се, не когато габоти климатик) Peace
Иначе и зимата спим на отворена врата на терасата
Mr. Green

# 23
  • София
Всичко и навсякъде е отворено.
Много мразя сумрачни запердени помещения.
В кухньохола съм с алуминиеви щори - голяма грешка, нагряват се като реотани /държа си ги вдигнати и прибрани/

# 24
Eстествено, че лятото на отворени прозорци седим. Затваряме ги зимата  Mr. Green
Единствено затварям следобед прозореца на кухнята, защото там вече напича слънцето жестоко. Пускам и щорите, но на останалите стаи отварям и се търпи.

# 25
На климатик!  newsm10 newsm44 newsm68 Охлаждам предварително стаята, в която стоя до 22 и после го изключвам, а в другите поддържам на 22-23. На такава температура е направо кеф да си легнеш в хладните чаршафи, иначе е направо ужас. Shocked Климатикът се изключва нощем, разбира се. Но, ако нямам климатици, категорично на затворено и затъмнено е по-добре - многократно съм се убеждавал в това. Но все пак има значение и изложението и дали напича директно, както и височината, на която се живее. Simple Smile

# 26
Отворени, когато е пуснат климатик, тогава затворени.

# 27
  • Ямбол
След като има начин да си охлаждам помещенията , няма сила, която да ме накара да затворя всичко и да дишам застоял въздух.
Всичко е отворено вкъщи, когато стане горещо, затварям само стаята, в която съм и охлаждам с климатик.

# 28
Eстествено, че лятото на отворени прозорци седим. Затваряме ги зимата  Mr. Green

Аз пък точно обратното.

# 29
Не мога да си понасям застоял въздух - и зиме и лете, все нещо е отворено..))

Общи условия

Активация на акаунт