На отворени ли затворени врати през лятото

• 11 412
  • 53
  •   1
Отговори
  • Варна/Благоевград
Провокирана от разговор с приятелка и дори лек спор на темата реших да пусна темата да чуя и друго мнение.
Аз лятото отварям всеки прозорец, който мога и всяка тераса, заедно с всяка вътрешна врата и си мисля, че е логично така да е по хладко. Със затворени щори на неотворените прозорци
Тя твърди обратното. Сутрин към 9-10 часа затваря всички прозорци и тераси, спускала всички пердета и щори, за да не влизало топъл въздух  и отваряла чак след 10-11 вечерта и после пак на ново цялото упражнение.
Вижда ли се супер нелогично.
Става въпрос за жилища, в който не се пуска климатик. Моля споделете вие как процедирате, ще ми е интересно да прочета.

P.s. Допуснала съм грешка е заглавието! "На отворени Или затворени врати през лятото."

# 1
  • София
Приятелката ти е права, така се запазва по-хладния въздух вътре. При панел обаче не знам дали действа, защото стените не са с добра изолация.

# 2
И моите родители така стоят, аз откачам, не мога на затворено.
Те имат климатик, но рядко им е толкова топло, че да го пуснат.
У нас стои разтворено в двете посоки, цяло лято сме на течение, само в истинските жеги се налага климатик.

# 3
Не знам дали е права приятелкaта ти, но ако навсякъде е затворено и със спуснати щори и пердета се чувствам като в бункер. Имам нужда от светлина и полъха на вятъра.

# 4
Вкъщи е същата драма, аз постоянно (и целогодишно) проветрявам като олимпиец, мъжът ми тича след мене и затваря всичко. Толкова я ръчкаме тая дограма, че сигурно се е амортизирала все едно сме 2050-та. Обяснил ми е сто пъти защо и как е по-хладно в помещението, ако през по-горещата част от деня прозорците са затворени. Мозъкът ми поема информацията, обработва я, а-ха да се съгласи и изведнъж ми става задушно и имам нужда от свеж въздух, отварям и така  bowuu до следващото лято.  

# 5
На отворени, но не толкова за прохлада, колкото да влиза въздух. Аз през зимата отварям, пък от пролетта имам два прозореца, които затварям само ако има силна буря, иначе си стоят отворени отгоре постоянно. Wink

# 6
Зависи от изложението на прозореца. Ако пече през него няма много смисъл да е отворен. Нашият апартамент е с изложение север-юг. Ако не е пуснат климатикът, от север е нон-стоп отворено, южните следобяд ги затварям и пускам щорите, защото яко напича.

# 7
Определено влиза топлото, когато навън е горещо, но и да стоиш на затворено е неприятно. Когато подухва е ОК на отворен прозорец лятото.

# 8
Не знам дали е права приятелкaта ти, но ако навсякъде е затворено и със спуснати щори и пердета се чувствам като в бункер. Имам нужда от светлина и полъха на вятъра.

И аз така, и добре че и ММ е същата хубост, та пролетно-лятно-есенно го караме на отворени врати и прозорци, така и спим. Доста познати ни се чудят, ама как така на течение, ами така, не го усещаме, апартаментът е със стаи от двете страни на блока, изток-запад, и става хубаво проветряване. Климатик пускам като напече повече, пак поради причината, че не търпя затворени врати, но и горещо не търпя. Абе, мечтая си някой ескимос да вземе да мЪ хареса или поне на Малдивите да се преселя! Simple Smile

# 9
Влизала съм в къщи, където всичко е отворено, а на вън е пещ 39,40 градуса -
ще пукнеш в такава къща . Уж, за да стане течение и да се разхладят го правят, а само мухи и жеги получават.

# 10
  • София
Ох, любимото ми е в най-голямата жега някой да почне да затваря навсякъде, щото ставало течение  #2gunfire Течението е най-страшният враг на човечеството.
Аз се задушавам, не мога на затворено.

# 11
ще пукнеш в такава къща . Уж, за да стане течение и да се разхладят го правят, а само мухи и жеги получават.
Правила съм си експеримент в такава къща да затворя и става още по-зле...

# 12

При 39-40 град никакви отворени врати и прозорци не вършат работа, тогава климатикът влиза в действие. Иначе комарниците спасяват от мухи. А, и вентилатори се включват вкъщи във всяка стая, в която има някой.

# 13

При 39-40 град никакви отворени врати и прозорци не вършат работа, тогава климатикът влиза в действие. Иначе комарниците спасяват от мухи. А, и вентилатори се включват вкъщи във всяка стая, в която има някой.
Нямат климатик (в къщата на свекърите ) върти един вентилатор горе, който служи и за полюлей ,
но си е топло .

# 14
на прикрехнати.. как може цяла тема да се отваря с такъв въпрос.. преди малко попаднах на тема "Топъл или студен душ през лятото".. имаше изписани 2 страници, егаси!!!

Общи условия

Активация на акаунт