Дискова Херния.

• 1 717
  • 2
  •   1
Отговори
Здравейте,

Обръщам се към Вас за съвет. На 24 години съм и имам дискови хернии от около 6 години, тъй като бях много запален по финтеса, и в следствие на редовни претоварвания получих тези контузии. През Август месец 2014г. болките се услилиха и започна изтръпване и "дърпане" в легият крак. През Декември 2014 направих ядрено магнитен резонанс, чрез който се установи наличието на две дискови хернии на нива Л4-5 и Л5-Ес1

Тогава неврохирурхга ми каза, че е наложителна операция, но не бях съгласен. След което се консултирах с още 3-4 невролога и неврохирурга, които също ми казаха, че трябва операция, за да се оправя, но първо исках да пробвам всичко. Започнах терапия с противовъзпалителни и милгама и инжекции Дексаметазон и започнах отново Фитнес с цел отслабване и свалих 10-тина килограма. След тази процедура се чувствах добре за около два месеца, след което болките и изтръpпването се върнаха отново.

След няколко месеца започнах физиотерапия, след която отново нямаше никакъв ефект. Тази година март месец направих 8 дневна терапия в Павел баня, която включваше Тангентор, Водни екстензии и Физиотерапия. Докато бях в санаториума и две седмици, след като се прибрах само лежах и пиех противовъзпалителни. Месец след терапията болките и изтръпването отново се върнаха.

След консултация с Др. Габровски младши от Пирогов реших да се оперирам, но преди това направих отново ЯМР и ЕМГ, след което невроложката, която ми изписа изслведванията и провеждащата ЕМГ-то ми казаха да не се оперирам. Невроложката ми каза, че херниите реално са само пролапси. ЕМГ-то показа, че няма увреждане на нервите по долните крайнци, но на ниво L4, L5, S1 има увреда на нервните коренчета и от там не минава почти никакъв сигнал.

В крайна сметка съм се разбрал с доктор Габровски да се оперирам на 18.07.2016г. , но преди да се подложа желая косултация от вас.

Качил съм снимките от ЯМР тук:

https://drive.google.com/folderview?id=0B5PnqtRehV4hNkx5R29jX18w … E&usp=sharing

Благодаря за отделеното време.

# 1
  • София
Ето я темата за Дисковата херния:http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=918875;topicrefid=19

# 2
Здравейте,

Малко късно се включвам в темата, но бих искала да споделя моето злощастно обикляне по прехвалени медицински заведения. Всичко започна преди два месеца, когато ми поставиха диагнозата дискова протрузия на Л 4, Л5. Започнах с физиотерапия в Александовска болница при доц. Алексиев, но от физиотерапията се влоших, а може би и защото той ми каза, че мога да тренирам, което също ми влоши състоянието. Болката стана непоносима и постъпих в клиника по лечение на болката в св. Наум. Там ме лекуваха с противовъзпалителни и кортикостероиди и като ме изписаха отново се влоших. Тогава се сетих за спортният лекар док. Михайл Илиев, който ми беше помогнал преди време с адекватно лечение за коксартзора. Той ме изпрати в Токуда при доц. Гергелчев за уточняване на диагнозата и съм изключителана доволна от доктора, който ми съобщи радостно, че не съм за операция. И ме върна отново при доктор Илиев за да ми назначи лечение. Той веднага ми постави инжекция в кръста спря и ми всички лекарства и ми каза да пия Милгама и при болка Беналгин. Болката отзвуча вече ходя изправена и лечението ми  ще продължи след като мине острата фаза. Докторът и кинезетарапевтите, които работят там са много внимателни. Цените  в кабинета на доктор Илиев за невероятно достъпни. Той приема на ул. Здраве в кабинет" М. Илиев" точно до майчин дом.

Общи условия

Активация на акаунт