Киста на панкреаса

• 2 522
  • 5
  •   1
Отговори
  • Другата България
Здравейте.
Съпругът ми се оперира преди три месеца от карцином на простата. Всичко мина добре, нямаше разсейки в околните лимфни възли, махнаха и простата, и семенни мехурчета, изчистиха колкото лимфни възли прецениха. възстанови се бързо. Преди дни отиде на контролен преглед след три месеца, направиха му скенер и - цитирам дословно  - " по долния контур на тялото на панкреасната жлеза към границата с опашката е налице малка хиподенсна овоидна зона с малък калцификат екцентрично в едната периферия с размери до 35.1 мм. Възможна киста с произход панкреасна жлеза". Насочват ни към гастроентеролог за консултация....
Свързах се с лекаря, който го оперира в Сф, категоричен е, че това не е разсейка, че е обикновена доброкачествена киста на панкреаса, но той все пак е уролог. Молбата ми е ако някой е запознат с понятията, да сподели опит, ако на някой му се е случвало - също, освен това добър гастро в Сф, който да го прегледа  веднага също ще съм благодарна, ако препоръчате. Много сме притеснени, чета в нета ужасяващи неща за рака на панкреаса и вече не знам какво да мисля....
Няма никакви симптоми иначе, никога не е и имал.
Ще съм благодарна на всякакви мнения, съвети, препоръки и изобщо всякакво мнение.

# 1
Кураж, Мери! Hug
Дано да е обикновена киста. Praynig

# 2
Мери, добри гастро в София има във ВМА и ИСУЛ. Ако нещо имаш нужда от помощ /проверка на график, часове за приемане и т.н./ - разчитай  Hug

# 3
  • Другата България
Ами към ВМА съм се насочила, препоръчаха ми доктор Коцев, ти как смяташ, правилно ли е? Дай друго предложение ако не съм в правилна посока? Утре мисля да звъня, казаха ми след 8. Трябва ми час възможно най-скоро.....

# 4
Надявам се да не се приеме като реклама - д-р Крум Кацаров, гастроентеролог, във ВМА. Препоръчаха ни го покрай заболяване на свекървата.

# 5
  • Другата България
Да, и за него добри отзиви, но се чакало доста....утре ще звъня да видя какво ще ми кажат.
Благодаря ти. bouquet

Общи условия

Активация на акаунт