Песен за огън и лед 25 - Unless you take the leap, you’ll never know

• 67 517
  • 732
  •   1
Отговори
# 645
Защо мислите, че Егон е фалшив дракон?

# 646
  • Варна
Защо мислите, че Егон е фалшив дракон?

Не е фалшив дракон, а фалшив Таргариен. Егон е Блекфир.
Обсъждали сме го многократно в по-старите теми. Peace

# 647
 подменено дете от Варис и Илиро.  Илирио е Блекфир.  и наистина е обсъждано много

# 648
И вероятно самия "Егон" не подозира, че не е Егон.

# 649
 Егон си е Егон. но не е Тарг, а е  Блекфир (от незаконната линия на таргите). Да, прав си, нито Егон, нито Конингтън подозират този факт.
Подозират го само Илирио Моланптис/Блекфир и  Варис . Именно те са подменили истинското дете Егон Таргариен с Егон Блекфир.

пак вероятно Варис скри завещанието на Роб Старк, което правеше Джон наследник.
подозираме го, че е скрил и евенетуално свидетелство за брак между Регар и Лияна.

П.С. Блекфирите са избити по бащина линия след десетилетия войни и затова никой не се замисля, че Илирио моланптис е Блекфир по майчина линия.

# 650
  • Вестерос
Няма нужда да подменят, Егон Таргариен си умира от Планината, а Варис и Илирио имат един Блекфир бебе и го представят за Егон, спасен от Варис....

По -интересно ми е защо за бога Джон също се казва Егон

# 651
Съвсем ме объркахте.   #Crazy
Може ли малко доказателства от текста.
Това за Илирио е съвсем, съвсем в сферата на предположенията.
Като говорим за глумския дракон защо да не е Бен Плум, с двете капки таргериенска кръв + симпатията на драконите ще му се получат нещата. Той също е манипулиран в последно време от Дяволчето/ с голамата сянка/ Heart Eyes.Защо Егон да не е младия дракон в пророчеството "дракони млади и стари".
То с тези копелета на Аегон4 таргериен може да е всеки втори във Вестерос и отвъд.

Това, че Джон също се казва Егон, съвсем не го разбрах newsm78

# 652
  • Вестерос
От сериала, спойлер, че май така му е рожденото име, много хора са чули също , че Лиана това е казала на Нед в сериала

# 653
  • Варна
По -интересно ми е защо за бога Джон също се казва Егон
Обсъждахме го. Simple Smile
Защото:
Скрит текст:
— Егон — каза той на една жена, която кърмеше бебе в голямо легло. — Какво по-добро име за един крал?
— Ще изпееш ли песен за него? — попита жената.
— Той има песен — отвърна мъжът. — Той е предреченият принц и той е песента за лед и огън. — Когато го каза, вдигна очи, очите му срещнаха тези на Дани и като че ли я видя, застанала зад прага. — Трябва да има още един — каза той, макар че тя не разбра на нея ли говори, или на жената в леглото. — Драконът има три глави.

Последна редакция: ср, 16 ное 2016, 11:54 от Хексе

# 654
  • Вестерос
Тук приехме, е говори на Елия , нали, сега се сетих, че говорихме

# 655
  • Варна
Тук приехме, е говори на Елия , нали, сега се сетих, че говорихме
Да, прието е да се смята , че говори на Елия. Но обсъждахме , че е вероятно да говори и на Лияна.
Регар казва: Трябва да има още един, драконът има три глави.

Това значи, че има вече двама (Егон на Елия и Егон на Лияна) и трябва още един. Wink

# 656
 Илирио организира  Визерис и Дани да бъдат отстранени от пътя на Егон Блекфир - те са Тарги.
Идея си нямаше че яйцата, които подари на Денерис, ноистива ще се излюпят по света има доста драконоив яйца и досега нито едно не е дало признаци на излюпване.
 Тирион бе потенциален Тарг, Илирио исакше да го разкара и го прати на  Денерис, да го убие като брат на Джайми. От друга страна - можеше да се окаже ценен съюзник и още по-ценен заложник, затова го сложи под опеката на Конигтън и Егон.

# 657
  • Вестерос
Да, ама нали говорихме, че Лиана умира малко след раждането, а през това време Регар не е там

# 658
  • Варна
Да, ама нали говорихме, че Лиана умира малко след раждането, а през това време Регар не е там

Теорията ми беше, че Регар е дочакал да се роди синът му.
Мисля, че го имаше и някъде черно на бяло, защо Регар не е се е опълчил по-рано на Ерис../ ще потърся цитати/
От сепсис  може да се умре и 30 дни след раждането.

# 659
Толкова много кръв,не знам при сепсис дали се кърви така и писъкът от кулата в сериала... прилича ми на скорошно раждане. Не споря, де.
Може пък наистина да е говорил на Дани - тя, Джон/Егон и още някой.

Общи условия

Активация на акаунт