Ин витро в Истанбул- тема 18

• 125 871
  • 757
  •   1
Отговори
# 285
  Здравейте,момичета! Hug
   За отрицателно време прочетох всички теми и вече имам запазен час в Мемориал на 05.08 за първичен преглед.
   Благодаря на абсолютно всяка една от вас за информацията,която е споделила в темата,за разказаните истории,за надеждата,която ми вдъхнаха повечето от тях.
 Единственото,за което съжалявам е,че не прочетох темите по-рано,за да можеше още първият ми опит да е в Турция,а не в българска клиника.
   На всички ви е ясно,за притесненията,които имам относно първото ни посещение в Истанбул,неизвестността,въпросите и т.н.
   Но така ще е само първият път,надявам се.
   Ще ми е нужна помоща ви и за напред,знам че ще я получа тук.
   Моля тези от вас,които са си правили изследванията от списъка,който праща Севда,да ми отговорят относно Anti-HBs.
    Аз имам направени HbsAg,Anti-HCV,Anti-HIV |+||,но Anti-HBs не го откривам в листата на Цибалаб.
    Благодаря предварително!
     Успех на всички по трудния път към мечтаното бебче.

# 286
  • София
cveti_81,
Аз точно днес правих това изследване, защото ми предстои стартиране на процедура и го направих сутринта в Цибалаб.
Ето какво пише на бележката: anti-HBsAg - цена 17.30 лв.

Показах директно мейла от Севда за да няма разминаване.
Успех и вярвай, че ще се случат само хубави неща от тук нататък  Hug

# 287
Момичета желая ви успех и ви стискам палци! Вярвайте и нещата ще се получат. Сега като погледна моята бебка и ми се насълзяват очите. Миналата година по това време вече започвах подготовката за заминаването си. Вярвайте и нещата се случат, бъдете позитивни.
Jedi, положителният тест е първата голяма емоция от щастливото събитие. А после те чакат невероятно щастливи моменти.
Бъдете благословени и много оптимистично настроени. Прегръщам ви и чакам да споделяте в тази прекрасна тема как се развиват процедурите и така чаканата бременност! Hug

# 288
  Да разбирам ли,че Аnti-Hbs и Anti-HBsAg са едно и също нещо?
   Защото аз имам направено HBsAg(Хепатит B).Севда ми е писала:HBsAg и Anti-HBs.
   Извинявам се,явно не съм хич наясно с вирусологията.

# 289
По новините турският посланик съобщи,че няма да има проблем бг граждани да пътуват из Турция

# 290
"Турският посланик: Извънредното положение няма да наруши връзките между България и Турция"
Прочети повече на: http://www.novini.bg/news/366959.html

# 291
Жеди,  тихичко честито, леко бременеене и да гушнеш ревливия финал на термин  Grinning

# 292
Момичета, имам един малко странен въпрос относно ПИД-а в Мемориал. Доколкото знам, изследването може да се направи по две направления: хромозомни аномалии и моногенни болести, като има списък с възможните заболявания, които подлежат на диагностика, който списък постоянно се разширява. Възможно ли е обаче, без ясна и конкретна индикация за някакво наследствено генетично заболяване в рода, да се направи изследване за абсолютно всички, одобрени до момента, разбира се, хромозомни аномалии и моногенни болести при положение, че така или иначе ще се прави ПИД на 5-дневни ембриони? Имате ли информация дали всеобхватен ПИД е възможен и някой от вас правил ли е такъв? Доколкото разбрах, дори в Мемориал се изследват само заболявания, за които има конкретна индикация, а не се прави пълна диагностика. Възможно е информацията ми да е грешна, непълна или неправилно разбрана и затова моля запознатите за коментари.
Може и да е ненормален опит за презастраховане от моя страна, но все си мисля, че след като така или иначе ще се прави това изследване и ще се рискува състоянието на ембрионите, и след като си плащаме, дали не е възможно, да се огледа всичко, което, грубо казано, така или иначе ни се полага?
Много ще съм благодарна и признателна на запознатите и миналите през това, ако се включат. Благодаря!

Лека и спокойна бременност на бременните и късмет и успех на всички останали!

# 293
Щом нямаш показания за моногенни заболявания изобщо не хаби нерви и средства в тази насока, защото те ще ти бъдат необходими в друга.
  Виж, пид за хромозомни аномалии е полезен.

# 294

Ето тук може да видиш пояснения:

http://www.hepactive.org/content/articles/diagnostics/laboratory … patitis_b/markers

# 295

Ето тук може да видиш пояснения:

http://www.hepactive.org/content/articles/diagnostics/laboratory … patitis_b/markers
      Много,много ти благодаря!Това вече е друго нещо HugСупер полезна статия bouquet

# 296
Щом нямаш показания за моногенни заболявания изобщо не хаби нерви и средства в тази насока, защото те ще ти бъдат необходими в друга.
  Виж, пид за хромозомни аномалии е полезен.

Изразих се малко неточно в предния ми пост. В моя род и този на мъжа ми (имам предвид близки родственици като майки, бащи, дядовци и баби) има наследствени предразположения за някои генетично предавани болести, но те са в по-голямата си част, да ги нарека, стандартни, като например тежка хипертония, диабет и т.н., но ние двамата, слава Богу, поне за сега, надявам се и за вбъдеще, не страдаме от тях. Има и други нещица, които не са толкова стандартни, но не са и изключително редки и невиждани, като Паркинсон и диабет, примерно. Т.е. да кажем все пак, че има някаква индикация за по-задълбочен поглед в тази насока. Още повече, че, пак да кажа, ПИД ще се прави така или иначе и въпросните средства ще се дават. Та, от тази гледна точка ми беше и питането. След като ПИД ще има и ще се гледа за хромозомни аномалии, възможно ли е да се направи паралелно изследване и за списъка с моногенни болести, т.е. изследването да бъде всеобхватно? А и нали цената е една и съща, без значение дали се изследва само една аномалия, или всички?
Малко ми е объркано в това направление и може би, малко мисленето ми залита по Бай Ганьовски, и най-вероятно не разбирам съвсем правилно идеята на ПИД-а и приложението му... Но бях останала с впечатлението, че ще се приложи за търсене на всички възможни аномалии, защото, недай си Боже, знаеш ли откъде може да изскочи дяволът..

# 297
Това което описваш, като заболявания не са животозастрашаващи и може да се отключат, а може и да не се отключат.
Всеки пид за моногенни заболявания си има специални консумативи и специална цена.ПИД за моногенни, като муковисцидоза,хемофилия,таласемия,имунни дефицити изискват консумативите  да са строого индивидуални и от там цената също. ПИД за хромозомни аномалии е по-масов и рутинен, а също и по-достъпен.
 Ако не си минала първичен преглед, може да помолиш да те срещнат с лекар от екипа генетици, те обясняват много достъпно нещата, дават мейл за кореспонденция.
 Дано съм била полезна.

# 298
Момичета благодаря ви за бързият отговор.Свързах се със Севда ,и имам записан час за 24август,но във момента гледам новините и се питам да тръгваме ли изобщо?Обстановката хич не е добра и дано се оправи,че доста се стреснах!Със този извънреден режим нещата са сериозни май.Успех на всички  Heart Eyes

# 299
Здравейте ,момичета много съм объркана АМХ е 1,06.....много е паднал ,имам чувството ,че съм на изчерпване. Моля ако има момичета успели да забременеят с такава ниска стойност нека пишат. Много се надявам в Мемориал да ми помогнат. С 2 опита съм неуспешни в БГ. И Рози не се чуди за пътуването, аз много не му мисля , прегледа ми е на 1.08. И аз се казвам Роза....ако и твоето име е такова ,значи ще си имат две Розички през август.

Общи условия

Активация на акаунт