Ин витро в Истанбул- тема 18

• 125 871
  • 757
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте ,момичета много съм объркана АМХ е 1,06.....много е паднал ,имам чувството ,че съм на изчерпване. Моля ако има момичета успели да забременеят с такава ниска стойност нека пишат. Много се надявам в Мемориал да ми помогнат. С 2 опита съм неуспешни в БГ. И Рози не се чуди за пътуването, аз много не му мисля , прегледа ми е на 1.08. И аз се казвам Роза....ако и твоето име е такова ,значи ще си имат две Розички през август.

Честно, бих се радвала на такъв резултат на АМХ! Стискам ти палци за успех! Hug

# 301
Много ти благодаря , дано всички да си имаме поне по едно детенце. Моля се за всички нас, дано Бог чуе молитвите ни.

# 302
Моят АМХ беше 0,69 , имах ендрометриоза и бяхме с тежък мъжки фактор. В момента гушкам Мемориалското бебче, така че давай смело напред!

# 303
Шофьор не се подчинил на нареждане за полицейска проверка и бил застрелян в Анкара.
 "МВнР препоръчва на българските граждани да отложат планирани пътувания до Турция до нормализиране на обстановката. "
 Доста париччки платих за първата фаза на пид.Плаче ми се.Дано всичко се стабилизира по-бързо.

Последна редакция: чт, 21 юли 2016, 22:53 от Анонимен

# 304
ayra, и на мен ми се насълзиха очите, като прочетох за детенцето ти!  Дай Боже всяка от нас да го изпита! Много да си се радвате!
Момичета, аз все се чудех дали има по-задълбочени изследвания на ембрионите и сега като чета ми се иска да бях поискала и аз допълнително освен хромозомите. Къде мога да прочета повече?

# 305
Това което описваш, като заболявания не са животозастрашаващи и може да се отключат, а може и да не се отключат.
Всеки пид за моногенни заболявания си има специални консумативи и специална цена.ПИД за моногенни, като муковисцидоза,хемофилия,таласемия,имунни дефицити изискват консумативите  да са строого индивидуални и от там цената също. ПИД за хромозомни аномалии е по-масов и рутинен, а също и по-достъпен.
 Ако не си минала първичен преглед, може да помолиш да те срещнат с лекар от екипа генетици, те обясняват много достъпно нещата, дават мейл за кореспонденция.
 Дано съм била полезна.

Както и предполагах, представата ми за ПИД е била доста наивна, романтична и фантасмагорична  Simple Smile Представях си, че след изследването ще ни бъдат върнати едва ли не бъдещи супербебета, които няма шанс, да са болни от "поне" 250 тежки и сериозни заболявания, защото ще са били тествани за всички тях. Ех, мечти, мечти, наивност и свещенна простота, бих казала  Grinning
Благодаря много за информацията и просветлението, Герда! Със сигурност ми беше много полезна!

А иначе, минахме първичен преглед, но нямахме шанса да се срещнем с генетик и затова задавам малоумни въпроси тук  Embarassed Simple Smile Надявам се, че в хода на процедурата, ще имаме възможност да коментираме това, което ни притеснява в тази насока.

В крайна сметка, с ПИД или без ПИД, пожелавам на всички нас най-здравите, умните и красивите супербебета!  Simple Smile Praynig

# 306
Може единствено да се радваш, че не ти се е наложило да си запозната с пидовете .
 Изобщо не се задълбочавай върху тях.Цените само за пид на едно моногенно заболяване варират от порядъка на 4-5 цифри в евро.
 Слушай си лекуващия лекар, той ще има най- добра преценка.

# 307
Може единствено да се радваш, че не ти се е наложило да си запозната с пидовете .
 Изобщо не се задълбочавай върху тях.Цените само за пид на едно моногенно заболяване варират от порядъка на 4-5 цифри в евро.
 Слушай си лекуващия лекар, той ще има най- добра преценка.

Thumbs up!

Дано на никой не му се налага да се запознава подробно с ПИД! А на тези, на които все пак се е случило, дано нещата се разрешат в най-положителната посока и всичко бъде наред!  Praynig

# 308
brmchk,
Малко със закъснение, видях че Gerda вече ти е обяснила, но не мога и аз да не се включа. При пид за моногенни болести може да се изследва болест, която се активира от един ген (затова е моногенни) или най-много 2 гена да има замесени.
Дори на възрастен човек, камо ли на ембрион все още не е технически възможно да се пусне ДНК тест за всичко. За моногеннен ПИД абсолютно задължително е първо родителите да се изследват чрез ДНК тест и да се знае за кой ген става дума. На родителите се прави тест за конкретен вече известен ген - примерно рак на гърдата, хемофилия... и всеки един такъв тест струва поне стотици,а често хиляди.
Ако случайте във вашите семейства са наистина драматични и се тревожиш, може да поговориш с генетик има безплатни консултации в национална генетична лаборатория в Майчин дом, там ще ти обяснят по-подробно за начина по който се наследяват или не се наследяват определени заболявания.
А Пид за хромозомни на нас ни го препоръчаха в Мемориал, един вид винаги има такъв риск.
Jade,
Не се тревожи за болести, сега спокойствието ти е по-важно. Все пак генетичните заболявания са рядкост.

# 309
brmchk,
Малко със закъснение, видях че Gerda вече ти е обяснила, но не мога и аз да не се включа. При пид за моногенни болести може да се изследва болест, която се активира от един ген (затова е моногенни) или най-много 2 гена да има замесени.
Дори на възрастен човек, камо ли на ембрион все още не е технически възможно да се пусне ДНК тест за всичко. За моногеннен ПИД абсолютно задължително е първо родителите да се изследват чрез ДНК тест и да се знае за кой ген става дума. На родителите се прави тест за конкретен вече известен ген - примерно рак на гърдата, хемофилия... и всеки един такъв тест струва поне стотици,а често хиляди.
Ако случайте във вашите семейства са наистина драматични и се тревожиш, може да поговориш с генетик има безплатни консултации в национална генетична лаборатория в Майчин дом, там ще ти обяснят по-подробно за начина по който се наследяват или не се наследяват определени заболявания.
А Пид за хромозомни на нас ни го препоръчаха в Мемориал, един вид винаги има такъв риск.
Jade,
Не се тревожи за болести, сега спокойствието ти е по-важно. Все пак генетичните заболявания са рядкост.

Благодаря много и на теб, Стеличка!

# 310
Здравейте момичета,вчера приключи моята бременност със спонтанен аборт.Сутринта бяхме на лекар и ембриончетата си бяха добре,но след обяд получих силни болки и кървене,веднага отидохме в спешното но лекарят не видя нищо в матката.Тази сутрин пак ходихме на ехограф,но се е изчистило всичко. CryПисах на д-р Карликая и ще чакам да видя какво ще коментира.

# 311
Здравейте момичета,вчера приключи моята бременност със спонтанен аборт.Сутринта бяхме на лекар и ембриончетата си бяха добре,но след обяд получих силни болки и кървене,веднага отидохме в спешното но лекарят не видя нищо в матката.Тази сутрин пак ходихме на ехограф,но се е изчистило всичко. CryПисах на д-р Карликая и ще чакам да видя какво ще коментира.
Много съжалявам, но ще се получи пак, щом веднъж сте успели повярвай, а относно коментирания горе ПИД, вие бяхте ли правили?

# 312
Ех, marisvet83, много съжалявам Cry

# 313

Съжалявам мила! Дано имате още замразени ембриончета и да се разбере какъв е проблема за загубата на ембриончетата.

# 314
Марисвет, съжалявам много, миличка.

Ако мога да те успокоя по някакъв начин ще споделя за себе си - аз също прокървих в началото, болки контракции, направо тялото започна да изхвърля ембриона. Много бързо отидохме в спешен кабинет, където първоначално ехографът не беше добър и не се виждаше ембрион в плодния сак, но пък каналът на матката беше затворен.  Предложиха  да ме приемат в болница и аз се съгласих.
Там веднага започнаха да ми вливат лекарства за спиране на контракции и кървене и да успокоят матката.
Много бързо спря яркото кървене. Нещата се успокоиха. Бременността оцеля.

Но в 4 месец, след изследване се оказа, че бебенцето - момиченце е тежкоболно и трябва да взема тежкото решение да прекъсна ли бременността.

Последна редакция: пт, 22 юли 2016, 10:26 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт