Парфюмни размисли и страсти - 199

• 125 881
  • 737
  •   1
Отговори
# 255
Черната Орхидея в 40 градуса? Whistling

# 256
  • на североизток от Рая
Чакам една Италианска смокиня, чакам да падне отнякъде.  Mr. Green

Ще падне, ще падне... Joy

Дали!  Flutter Дано ме уцели!  #Silly

Черната Орхидея в 40 градуса? Whistling

Дааа! И друг път съм си го причинявала. Сериозно, боляла ме е глава от Орхидеята през есенен ден, но сега съм цяла, жива и с настроение. При нас няма 40 градуса, е, 35 може и да е.

# 257
Благодаря за мненията и за разясненията.  bouquet
Упс, съжалявам, аз мислех, че си имала предвид друг сайт, от който гледаш, а ти си питала за разяснение. Еми фрагрантика е мястото за сега...

# 258
  • The Evergreen State
Здравейте парфюмни  Hug

По темата да си кажа и аз - не ползвам нищо друго от линиите освен парфюм. Хората предполагам купуват и останалите продукти като боди лосион или сапун иначе не биха предлагали, може би като заместители на парфюма при алергии като търсят по-ефирен вариант от парфюм..нямам идея.

Познава ли някой  http://www.fragrantica.com/perfume/Lancome/La-Nuit-Tresor-29157.html
Ще съм благодарна ако споделите ващите впечатления  Hug

# 259
  • Germany
Денси, благодаря за темата  bouquet

Много рядко купувам парфюм за коса или крем за тяло от една и съща парфюмна линия. В последно време предпочитам козметиката ми за тяло да е без аромат, затова залагам само на парфюмите. Силно ароматизирани душ гелове, шампоани, сапуни, лосиони и козметика за коса силно ме дразнят и често ги усещам над парфюма, който нося. Както е приключение да открия мой аромат, който да ме развълнува, така е приключение и да открия безароматна козметика  Mr. Green

А сега влизам да ви се похваля, с две ароматни придобивки от днес  Crazy Crazy Crazy Толкова съм щастлива, че не мога да не споделя радостта си с вас  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Първата е http://www.fragrantica.com/perfume/Parfumerie-Generale/Private-C … otique-10079.html  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Доста е комично да се сдобия с най-коледния парфюм в най-горещия летен ден  Mr. Green, но пък дебна от години прилично количество и днес беше моя ден  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Щастлива съм  Heart Eyes Flutter

А другата ми покупка е http://www.fragrantica.com/perfume/Lalique/Satine-17840.html Crazy Crazy Heart Eyes Heart Eyes
Абсолютно импулсивна покупка. Миналата година полудях в жегата по Just Cavalli Gold for Her. Тази година Сатен на Лалик беше откритието ми. Софийска жега, дърво и камък са се разтекли от горещина, аз с жестоко главоболие и безпарфюмна, идва една приятелка на гости с удивително красив парфюм, който се усеща при всяко движение. Веднага бе разпитана  Mr. Green. След малко идва майка ми и от вратата пита, ауууу, кой е с този хубав парфюм  Mr. Green А когато дойде и сестра ми и също взе да ахка и охка по непознатия парфюм, беше ясно, че ще се купува  Mr. Green
Сатен е много точно име за този красив парфюм. Както и красивия флакон удивително му приляга. Сатен е женствен, сладък, усмихнат и гушкав. Сладък, без да накъртва. Познат, но забележим. В него откривам една неустоима нотка на масло и карамелизирани пуканки, която обожавам в парфюм. Прекрасна комбинация от ванилия, без да е сладкарска, много фина бобова тонка, без да я усещам алкохолна, и много пудрен, сладък и реалистичен хелиотроп. Звучи много сладко, но в тази вълшебна смес е добавена уникална креместа гардения и самбак жасмин, и е станал ултра женствен и много носим. В базата се появява една плодово-цветна нотка, която прави парфюма мек, плътен и елегантен, появява се леко кисело усещане от червения пипер, пудреност и много фин сантал. Плътност му дава много хубаво и луксозно пачули Heart Eyes. Много пипнат парфюм.  Ако трябва да го сравня с нещо, то това са Alien Essence Absolue, Poison Girl, Prada Candy, Flowerbomb Viktor&Rolf. Но ако те до един са неносими за мен, то Сатен ми отнесе главата и просто заспа на моята кожа. Да не споменавам, че ММ веднага го отбеляза и то с добро   Wink. Да не споменавам, че цената му е повече от добра  Simple Smile
Утре ще го пробвам на немска територия и осемнадесет градуса  Wink, но го препоръчвам за проба на тези, които обичат сладки, присъствени и подчертано женствени аромати.

Също така имах неблагоразумието да се запозная и с Her Majesty The Oud Atkinsons. Как ще се живее без това нещо, не зная  Wink. Дори не искам да знам какво има в него, прекрасен е.....за първи път се сблъсквам с нещо такова - плодов уд.
http://www.fragrantica.com/perfume/Atkinsons/Atkinsons-Her-Majes … he-Oud-38960.html

Точно с него мислех да започна тестовете, като се прибера  Party, още повече ми разпали любопитството Crazy Crazy

Желая ви лека и прохладна нощ и повече парфюмни емоции  Hug

# 260
Ковачева, е тоз Лалик е за мен! Не харесвам нищо на Лалик, но ще пробвам с кеф този. Hug bouquet
Честити покупки, много радост да ти носят! Heart Eyes Hug bouquet

# 261
В тази жега и аз се замислям дали да не започна да ползвам по-тежки, зимни парфюми... Просто защото летните се изпаряват от мен: зеления кристал го усещам много слабо; днес обилно се напръсках с Coco Mademoiselle, който по-принцип е по-осезаем при мен, но след час-два едва го усещах. А е възможно и повредата да е само в моето обоняние, но последните дни е така.

# 262
  • София
Оооо kovatcheva пак описваш страхотно новата ти придобивка  Sunglasses
Ако съдя от пробите, които имам от Лалик - до една ме грабват, вкючително и мъжкото Енкре  Grinning, та не се учудвам, че Лалик отново са направили чудесен парфюм... Записан е в тефтерчето този Сатен  Sunglasses

Като ще е ден за нови парфюми, и аз да се похваля - пристигна ми Bvlgari Aqva Amara

http://www.fragrantica.com/perfume/Bvlgari/Aqva-Amara-22675.html

Скрит текст:

Думи нямам, с които да опиша колко му се радвам  Crazy Party
Толкова интересен свеж парфюм нямах в колекцията си. Колкото повече го изследвам, толкова повeче се убеждавам, че може да бъде унисекс. Преди малко запознах жена ми с него и нейна реакция беше  - чудесен е! Утре ще съм с него  Mr. Green

Различното при Aqva Amara е уникалната семпла, но много въздействаща комбинация от прекрасна мандарина, минимално нероли, свежо и зелено пачули, и забележете - тамян!  Heart Eyes
Старта му е отличен - липсват всякави алкохолни или спиртни усещания - директно изплуват мощно нотки на сочна мандарина - свежа, искряща, леко киселка - сякаш е в ръцете ви и сте я обелили преди минута, а до вас е купичка с други необелени мандарини, с листенцата по тях... Нотките на нероли са невероятно добре дозирани - няма грубо сапунесто усещане, няма бръсански акорди, само тънка свежест и чистота по едни много фин начин, в подържаща роля - това е неролито тук.
Това продължава известно време, когато леко започва да се появяват зелени и леко землисти нотки на пачули, но това е едно от най-най-най-свежите и леки пачули варианти, които съм срещал. Префектно се вписват в концепцията. Малко след това, леко набира скорост и мекия тамян, за да даден нужното трепетене на цялата композиция. Сякаш това е нотката, която на далееееечен заден фон прави парфюма жив и интересен, да пулсира по уникален начин.
Трайноста и шлейфа са повече от чудесни  Simple Smile

Това, което ме впечатлява в Aqva Amara всъщност е, че той не е обикновен летен мъжки свежак, както биха си помислили всички, а много любопитен и качествен парфюм, който е базиран на свежа и наситена мандарина, към която постепенно се присъединяват още няколко нотки за да се получи чудесен и хармоничен, същевременно много необичен микс - супер свеж цитрус, с тънки опушени нотки, много свежо пачули - какво да искам повече  Grinning

В края на работния ден, напръсках мощно двама колеги с въпросната Aqva Amara - реакциите бяха силно положителни  Simple Smile Така че, ето една отлична идея за кавалерите на вашите сърца - гаранитрано ще бъде одобрен подобаващо, а кой знае, някоя дама може да открие в лицето на Aqva Amara своя свеж парюфм  Simple Smile

Последна редакция: чт, 14 юли 2016, 23:25 от Deetron

# 263
Спешно!!! Urgent!!!Събота 16ти Юли 2016та в 19,00 часа съм поканен на юбилей. Стара добра приятелка, която има всичко. Никакъв подарък не може да я изненада и впечатли, но не може да се отиде с празни ръце. Аз ще мисля за нещо малко и ефектно материално нещо, което да остави спомен, но освен с цветя искам да го съчетая и с някакъв парфюм, защото един хубав парфюм е винаги добре дошъл и топли женската душа. Изпълва я с мечти. Тя наистина е добър приятел и заслужава. От тук започват проблемите. Както знаете не разбирам нищо от дамски парфюми. Ще пазарувам от Фрийшопа на Морска гара във Варна , защото няма време за Енцо. Ценови лимит 200 лева. Да не е нещо съвсем младежко и авангардно, но да бъде такова, което се надявам да бъде оценено. И за да не ме разберете криво за оценяването, за да не се чуе после от поканената публика - "тоз пък к'во донесъл".
Моля Ви, моля Ви за помощ  и предварително Ви благодаря за нея!!!

# 264
Гъдьо, от мен това http://www.fragrantica.com/perfume/Cartier/La-Panthere-Legere-29360.html
Мирише на парфюм, мирише на скъпо. Изглежда достатъчно подходящо, за да е скъп подарък от сърце.

# 265
50 мл. Коко ЕДП на Шанел е идеалния подарък за такава дама според мен. Но не друг Шанел, а точно този в тази концентрация.
Шалимар на Герлен е другия вариант.

# 266
  • София
В тази жега и аз се замислям дали да не започна да ползвам по-тежки, зимни парфюми... Просто защото летните се изпаряват от мен: зеления кристал го усещам много слабо; днес обилно се напръсках с Coco Mademoiselle, който по-принцип е по-осезаем при мен, но след час-два едва го усещах. А е възможно и повредата да е само в моето обоняние, но последните дни е така.

Аз днес бях с Жур абсолю, който е толкова интересен и многолик парфюм.Като съм някъде на студено, т.е. климатик е един, а когато съм навън в жегата съвсем друг и поне на моята кожа е с прилична трайност.Всъщност то аз не издържам един час навън на 35-36 градуса, пък камо ли парфюма ми  Wink

Днес сутринта на гости ми беше приятелка, на която показвах някои попълнения в моето парфюмно гардеробче и се мазнах на ръката с Gourmand Coquin    Heart Eyes и се замислих летни гурмета има ли, някой познава ли такова да ми подскаже да го тествам, носи ми се нещо в този дух?

Споменаваната в последните страници Italian Fig   лимитиран аромат ли е или не, че отивам на място, където има The Body shop и да знам дали да я търся или няма смисъл?
Благодаря предварително! bouquet

# 267
Ох и аз не устоях на Италианската смокиня. Ще и направя и ревю със сравнения в блога.

# 268
Колкото повече го изследвам, толкова повeче се убеждавам, че може да бъде унисекс. Преди малко запознах жена ми с него и нейна реакция беше  - чудесен е! Утре ще съм с него  Mr. Green

.., а кой знае, някоя дама може да открие в лицето на Aqva Amara своя свеж парюфм  Simple Smile

Е, когато го мернах преди месец в Лили, обърнах първо внимание на топлокафявата бутилка. Пръснах и ми хареса, и то доста. После се зачетох какво е това Булгари. Фор мен? Тъй ли? Веднага измрънках, че си е чист унисекс и с кеф бих си го взела за себе си, нищо че нямам брада и адамова ябълка. Ще отскоча тези дни отново да го тествам. Благодаря ти, че ми напомни за този красавец.

# 269
  • Germany
Deetron, честит парфюм и на теб  Hug
Абсолютно споделям ентусиазма ти за него . За мен е от добрите, класни и стойностни цитруси и твърдо го определям като унисекс. Не харесвам Акви-те на Булгари, но този е изключение и някак е доста различен от цялата серия. Силно недооценен парфюм. Много свеж, леко горчив и въздушен цитрус е при мен, с прохладна зеленина и леко смолисто звучене. Цяла зима обикалях около него и все се канех да го купя. Почеркът на Жак Кавалие е разпознаваем.  Много хубав парфюм, с радост да си го изпръскаш. При мен се показваше и много траен.
Като сте заговорили за Боди шоп да предложа за тест и това http://www.fragrantica.com/perfume/The-Body-Shop/Satsuma-17640.html Страхотен фреш от сладка, щипеща и швепсова мандарина и леко кисел портокал за мен. Цената му беше доста приемлива.

Общи условия

Активация на акаунт