Парфюмни размисли и страсти - 199

• 125 964
  • 737
  •   1
Отговори
# 60
дами, имате ли впечатления от тези двата?
http://www.fragrantica.com/perfume/Clinique/Aromatics-in-Black-31761.html
http://www.fragrantica.com/perfume/Clinique/Aromatics-Black-Cherry-39570.html
има ли ги по нашите магазини? не съм влизала в парфюмерия от месеци  Blush

# 61
дами, имате ли впечатления от тези двата?
http://www.fragrantica.com/perfume/Clinique/Aromatics-in-Black-31761.html
http://www.fragrantica.com/perfume/Clinique/Aromatics-Black-Cherry-39570.html
има ли ги по нашите магазини? не съм влизала в парфюмерия от месеци  Blush
Не, няма ги все още. Hug bouquet

# 62
благодаря, Денс!  Hug bouquet

# 63
  • Франция
veka  Hug фужерите са доста разнородна група и много зависи от конкретните предпочитания към отделни нюанси в аромата. Може би трябва да опиташ с някои по-дамски фужери. Пробвала ли си Жики? Simple Smile

Аз имам проблеми с по-модерните фужери, заради тютюневата нотка, която често присъства. Обожавам тютюневи композиции, но не мога да ги нося, в един момент започвам да се чувствам сякаш съм пушила или някъде около мен се е пушило, а това ми е адски неприятно (типично за бивш страстен пушач). Ако се излъжа да си купя хубав парфюм с тютюн, рано или късно свършва на тоалетката на мъжа ми, включително това се случи и с Тобако Ванил (но пък на него как му стоят, боооже, боже...)  Heart Eyes

Дами, да раздвижа малко темата, ако искате Simple Smile Аз внезапно и изневиделица това лято осъзнах гениалността на Жан-Клод Елена. Досега, колкото и да го ценях, никога не съм изпитвала страстна необходимост да нося негови аромати. Имала съм почти всичките Еремесанси и винаги държа по някое сетче, ей така за малко лукс и разнообразие. Обаче през последните два-три месеца нещо ми стана и сега изпитвам неудържимо желание да се сдобия с всичките му парфюми  Heart Eyes
Знам, че тук той има много почитателки и много негови парфюми са любими. Искате ли да споделите кои и защо?  Simple Smile

# 64
Дами, да раздвижа малко темата, ако искате Simple Smile Аз внезапно и изневиделица това лято осъзнах гениалността на Жан-Клод Елена. Досега, колкото и да го ценях, никога не съм изпитвала страстна необходимост да нося негови аромати. Имала съм почти всичките Еремесанси и винаги държа по някое сетче, ей така за малко лукс и разнообразие. Обаче през последните два-три месеца нещо ми стана и сега изпитвам неудържимо желание да се сдобия с всичките му парфюми  Heart Eyes
Знам, че тук той има много почитателки и много негови парфюми са любими. Искате ли да споделите кои и защо?  Simple Smile
На първо място са Elixir des Merveilles и Eau Claire des Merveilles Heart Eyes Вторият ме разочарова с нетрайност или аз спирам да го усещам, но се опитва да ми стане по-любим и от Еликсира, защото е по-фин, а е като негова лятна версия и ми носи същото удоволствие.
Следва, но не по-малко по любимост Jour d`Hermes Absolu, който е моята Джулия. Просто цитрусите в него, които преобладават при мен, са точно като в онази легендарна Джулия!
Вчера носих Kelly Caleche! Никога няма да ми омръзне, но е само за лятото. През зимата се превръща в звяр този парфюм, а през лятото се чувствам като самодива с него. Мирише ми на Еньовден! Grinning
Мъж с Terre d`Hermes Parfum да стои по-далече от мен Twisted Evil мога да го захапя за врата и да си завлека плячката в някой ъгъл! Crazy
Paul & Joe Blanc - един вкусен, фин, гладък, млечен крем! Толкова е компактен и пухкав ароматът, че имам чувството, че мога да го намажа на хрупкава гофрета. Laughing
И това е.  Grinning Нямам други любови, творения на маестро Елена. Познавам съответно Градините, но не са ми страст, макар че харесвам някои от тях и бих ги поносвала понякога, но не държа да ги имам.
Може би ще харесам Angéliques Sous La Pluie Frederic Malle, защото харесвам ангелика, но не го познавам. Освен това минава прагът ми на комфорт с цената си и трябва да съм полудяла по него, за да дам такава сума наведнъж за парфюм. Blush

# 65
  • Sofia
   Включвам се с малко странен въпрос. Simple Smile Онзи ден, както се прибирах вкъщи и се приготвях да отключа вратата на апартамента, ме лъхна много силно на някакъв доста приятен аромат. Чух стъпки към горните етажи, явно някой току-що беше минал през моя етаж, но за съжаление, не успях да видя за коя съседка става дума, че да я питам за парфюма, когато я срещна отново. Rolling Eyes Ако трябва да опиша аромата с думи, определено бих се затруднила. Сравнително тежък, сладникав, ретро, някак си ухаещ на стара пудра за лице... Най-много го свързвам с натрапчивата миризма на "листчетата" (с картинки), които колекционирахме като деца – това уточнение го правя за тези, които (като мен) са набор 80 и някой. Wink Ароматът, от който се интересувам, наистина беше много близо до миризмата на въпросните "листчета", ако паметта вече не ме лъже. Simple Smile Та, моля, дайте предложения за подобен парфюм, ако се сещате за нещо. bouquet

# 66
Йоан Владимир, не познавам всички парфюми на Жан-Клод Елена, но адмирирам намерението ти да се сдобиеш с тях  Peace
И мен ме обхващат често подобни настроения, които дори реализирам и не само по отношение на парфюми.
Мои фаворити са:
- от Hermes: Jour d'Hermes Gardenia, Rose Amazone, Voyage, Bel Ami Vetiver;
- Bazar (по-скоро, емоционална връзка);
- всичко, което е правил за Acqua di Parma, много любима моя марка, въпреки че приносът му там е по-скоро работа върху вече създадена традиция.

# 67

Ето така, по абсолютно същия начин се чувствам и аз с Елена и творенията му. Не го харесвах много по принцип и не нося доста неща от парфюмите му, но това лято изведнъж се запалих и придобивам негови неща с кеф. Heart Eyes

# 68
На мен най-вече Un Jardin Sur Le Toit ми харесва; другите са ми интересни, специфични, но някак прекалено радикални (възприемам ги на друг, но на себе си - не толкова); Kelly Caleche (тоалетната вода) ми е непоносима лайка. Но оценявам въображението, многообразието, остротата.

Сега, лятото, нося основно Coco Mademoiselle EDP; поръчах и зеления кристал - носи ми се нещо женствено, романтично, класно...

# 69
По същия начин по едно време се бях запалила по Мосюто и придобих или пробвах доста негови неща. Сега нямам нито едно  LaughingСлед време сигурно пак ще го подхвана, но засега нямам желание. Явно в един момент всеки минава през въпросните творения малко или много. Има защо сигурно. bouquet

Извадих Зеления Кристал вече. Heart Eyes

# 70
  • София
veka  Hug фужерите са доста разнородна група и много зависи от конкретните предпочитания към отделни нюанси в аромата. Може би трябва да опиташ с някои по-дамски фужери. Пробвала ли си Жики? Simple Smile

Аз имам проблеми с по-модерните фужери, заради тютюневата нотка, която често присъства. Обожавам тютюневи композиции, но не мога да ги нося, в един момент започвам да се чувствам сякаш съм пушила или някъде около мен се е пушило, а това ми е адски неприятно (типично за бивш страстен пушач). Ако се излъжа да си купя хубав парфюм с тютюн, рано или късно свършва на тоалетката на мъжа ми, включително това се случи и с Тобако Ванил (но пък на него как му стоят, боооже, боже...)  Heart Eyes

Дами, да раздвижа малко темата, ако искате Simple Smile Аз внезапно и изневиделица това лято осъзнах гениалността на Жан-Клод Елена. Досега, колкото и да го ценях, никога не съм изпитвала страстна необходимост да нося негови аромати. Имала съм почти всичките Еремесанси и винаги държа по някое сетче, ей така за малко лукс и разнообразие. Обаче през последните два-три месеца нещо ми стана и сега изпитвам неудържимо желание да се сдобия с всичките му парфюми  Heart Eyes
Знам, че тук той има много почитателки и много негови парфюми са любими. Искате ли да споделите кои и защо?  Simple Smile

Йоан Владимир  bouquet ,в Isaara /пък и конкретно на моята кожа/ тютюневата нотка не се усеща.Аз Тобако Ванил никога не съм го харесвала, защото точно тютюна ми е в повече.

Да,Jicky Guerlain съм го тествала няколко пъти и ми харесва.Отлагам го с идеята,че ще го купя и все го забравям, ще намина да го пробвам отново как се държи в топлото време.Благодаря,че ми го припомни!

Относно въпроса ти за парфюмите на Жан-Клод Елена, по случайност днес бях с неговата творба Rose Ikebana - прекрасен, изтънчен, елегантен, присъствен, дори в знойното време навън  Heart Eyes! Толкова се радвам,че Елица  bouquet ме накара да го тествам, защото само като чуя роза и бягам като дявол от тамян, но в този аромат аз роза не улавям или поне не роза, която да ми докарва глаболие.Другите ми негови любимци са Водата на чудесата, Jour и Jour Absolu, Iris Ukiyoé  Heart Eyes, Vanille Galante  Heart Eyes, Un Jardin Sur Le Nil, Cuir d`Ange  /трудно му намирам времето за употреба, а ми харесва/.Бях си взела и Ветивер тонка, но тютюна ми идва в повече и отиде за употреба от съпруга ми.

Последна редакция: вт, 05 юли 2016, 21:02 от veka

# 71
Все съм си мислила, че Hermes не са за всеки; поне на мен ми бягат от представата за масовост (има някаква острота и екстравагантност, поне според моите разбирания). Затова много се изненадах, че като пуснаха Мonsieur Li, го усещах под път и над път - в транспорта, сред колеги... Явно са по-типични, отколкото предполагах.

# 72
  • Boston, MA
Здравейте, парфюмни!

Влезнах с козметичен въпрос и реших да намина Simple Smile тук е все така чудно уханно!

По темата - много обичам душ-гелове от парфюми, и си купувам, но рядко ги имам в комплект със същия аромат, та не ходя в еднозначен облак Simple Smile Сега в летния сезон ползвам доста олиА за тяло, вместо парфюм (рядко като допълнение) - Л'Артизан смокиня, Нарсизо, Том Форд, Боби Браун.

Лосиони също купувам, понякога ги нося за вечерно само тях - много силен например е този на Юрман оригиналния.

По втората подтема - в последните месеци (години, ха) парфюмното ми моджо върви нагоре-надолу, но ЖК Елена ми е идол завинаги. Наскоро се сдобих с малко Ермесанси Simple Smile - ирис и ванилия. Ох, ми чудни са. Добавят се на пиедестала до Тонка Ветивер.
Розовият грейпфрут и Зеленият чай (Булгари) са ми постоянни любимци (сега се сещам, че на зеления чай съм имала цяла серия разнообразни, от соли за вана до свещи, освен дезодорант и кремове). Всички градини също. Творенията му за Фредерик Мал са по-ветровити, някак, но не по-малко любими.

Мервей във всичките му разновидности за мен е най-пипнатият мейнстрийм парфюм от много години. Диор и Шанел могат да се поучат.

Изобщо май по-лесно ще ми е да кажа какво не харесвам на ЖКЕ Simple Smile - Ангелска Кожа. С такава тръпка я очаквах, но има задушливо, полуразпадащо се качество на мен. Странна работа. Кожата в Кели Ермес никога не ме е дразнила. Май тва е Simple Smile

# 73
Много, много рядко усещам хубав парфюм от някого навън. Аз с градски транспорт почти не пътувам, но в магазините пък се разминавам с достатъчно хора и последно преди около месец една фина дама ме впечатли с аромата, който се носеше от нея. Спортно, но добре облечена, на моята възраст, миниатюрна жена, с много елегантен и осезаемо скъп парфюм. Зачудих се дали да не я питам на какво ухае, но се въздържах, защото щях да искам да го имам веднага, а това не ми е изгодно, също и не ми е необходимо. Laughing Счетох го за импулс, който подтиснах, но наистина ухаеше прекрасно!
Колегите ми... нищо и половина. Верно че работа основно и с много повече мъже, ама тези хора не носят парфюми! Само прекия ми шеф придърпваше по едно време по нещо от синовете си, но вече не го усещам като преди, затова пък достойно оценява моите аромати всеки път и директорът също ухае добре, усещам го като се срещнем и се поздравим. Вчера една колежка ме зарадва с уханието на Песинджър, когото много обичам и нося с удоволствие. А някоя друга най-много някой Ейвън да ползва. Не се парфюмират хората или правят фъс-фъс от двете страни на врата, което за мен е проформа и никой не усеща аромат, дори и те самите, само живеят с мисълта, че са парфюмирани.  Rolling Eyes

# 74
Моята среда е още по-парфюмно безразлична: и поради възрастови особености (все пак работя в БАН  Simple Smile). Затова се учудих като на два пъти през миналата година насред тежката, сериозна атмосфера усетих осезаемо Мonsieur Li. А по улиците постоянно засичам Hermes-и.

Общи условия

Активация на акаунт