Парфюмни размисли и страсти - 199

• 125 950
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
Моята среда е още по-парфюмно безразлична: и поради възрастови особености (все пак работя в БАН  Simple Smile). Затова се учудих като на два пъти през миналата година насред тежката, сериозна атмосфера усетих осезаемо Мonsieur Li. А по улиците постоянно засичам Hermes-и.
Има ги и на имитации на няколко фирми. Simple Smile

# 76
Е че много бързо са ги изфабрикували. Той нали 2015 г. се появи?

# 77
Една колежка носи от излизането му Нилските градини. Иначе не съм усещала Ермеси в обкръжението си.
Вчера обаче видях Мон Дьо с придружители мъж и една жена, и след тях се носеше такава диря от Монтал Уд че изтровиха Сердиката. В тази жега удови Монтали?! Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

# 78
  • Бургас
И аз харесвам най-много Нилските градини,на моята кожа се развиват суперско Heart Eyes С другите  произведения на бранда не мога да се разбера,освен с градините на Ли,не са ми любими обаче.Най-вероятно засичаш хора с имитации на Ермес. Simple Smile

# 79
  • Франция
Дами, благодаря ви за споделените усещания и предпочитания  bouquet Очевидно съм на крачка от пропастта и ми е нужен тласък в правилната посока  Mr. Green
Никога не съм предполагала, че изчистеният и сдържан минимализъм на Елена може да предизвика у мен такива вълнения. В различни периоди съм харесвала шипрови, ориенталски или цветно-алдехидни аромати, но винаги богати, пищни, многопластови, заоблени, напудрени и женствени. Елена, колкото и да оценявам таланта му и неподражаемия стил, просто не е бил моят тип творец.
В момента съм в триумение дали да инвестирам в поне две пълноразмерни бутилки Ермесанси - Rose Ikebana и Muguet Porcelaine, от които обаче имам малки, или да взема още един сет бебета с Ермесанси, които си нямам, а харесвам, или да пробвам как ще се чувствам с колоните, за които densi не се спря да пише, от тях съм си заплюла поне четири; за Jour Absolu съм вече напълно сигурна, защото е божествен, за чудесата обаче не съм, защото най-силно ме привлича амбровото, а не му е сега сезонът. На това отгоре искам всичките Градини, дори и тази след мусона, нищо че е само един плодов полъх на кожата ми.
Животът е труден, но затова пък е весело  Heart Eyes

# 80
  • София
Йоан Владимир, аз бих взела пълноразмерен Rose Ikebana, сет с Ермесанси, които нямам и харесвам и нито един колон.Тези колони са тоолкова нетрайни, че не виждам какво удоволствие може да се получи от носенето им.С трайност 40-45 минути човек трябва да си купи по една цистерна от тях  ooooh!.

# 81
  • София
Дами, благодаря ви за споделените усещания и предпочитания  bouquet Очевидно съм на крачка от пропастта и ми е нужен тласък в правилната посока  Mr. Green
Никога не съм предполагала, че изчистеният и сдържан минимализъм на Елена може да предизвика у мен такива вълнения. В различни периоди съм харесвала шипрови, ориенталски или цветно-алдехидни аромати, но винаги богати, пищни, многопластови, заоблени, напудрени и женствени. Елена, колкото и да оценявам таланта му и неподражаемия стил, просто не е бил моят тип творец.
В момента съм в триумение дали да инвестирам в поне две пълноразмерни бутилки Ермесанси - Rose Ikebana и Muguet Porcelaine, от които обаче имам малки, или да взема още един сет бебета с Ермесанси, които си нямам, а харесвам, или да пробвам как ще се чувствам с колоните, за които densi не се спря да пише, от тях съм си заплюла поне четири; за Jour Absolu съм вече напълно сигурна, защото е божествен, за чудесата обаче не съм, защото най-силно ме привлича амбровото, а не му е сега сезонът. На това отгоре искам всичките Градини, дори и тази след мусона, нищо че е само един плодов полъх на кожата ми.
Животът е труден, но затова пък е весело  Heart Eyes
Я и аз с масло в огъня  Mr. Green Аз не съм никакъв спец по парфюмните въпроси, но много обичам (и върху мен стои прекрасно) First на  Van Cleeve...

# 82
Йоан Владимир, бих взела сет с Ермесанси, нито един пълноразмерен и разбира се Колон, който ми носи невероятно удоволствие в жегите, въпреки смешната си трайност. Hug bouquet
Сега нося само Колоните си аз и съм много доволна.
Гледам и към един парфюм от синята серия на Аква да Парма.

# 83
дами, имате ли впечатления от тези двата?
http://www.fragrantica.com/perfume/Clinique/Aromatics-in-Black-31761.html
http://www.fragrantica.com/perfume/Clinique/Aromatics-Black-Cherry-39570.html
има ли ги по нашите магазини? не съм влизала в парфюмерия от месеци  Blush
Cherry-то е много нов. Наскоро го обявиха и го няма все още по магазините в UK.
А що се отнася до Жан-Клод Елена - аз станах почитателка поради факта, че ненавиждах всеки втори да ми мирише на Ла Ви...Повтарям се, но действително това е причината при мен. Търсех противоотрова на тази сладост. Търсех нещо горчиво, билково и свежо, с което да си взимам въздух като ме обгазяваха с Ла Ви отвсякъде...Има някакъв минимализъм при него, който ме успокоява. Силно променящите се аромати понякога ме напрягат. Започнах с колоните и после си купих и много други негови неща. Колоните при мен са с добра трайност 4-5 часа и това перфектно ме устройва, тъй като мога да сменя и през деня да нося поне 2 неща, тъй като се хващам, че ми омръзва да нося едно и също нещо..Не ми се изброява какво имам негово, но преобладават в колекцията ми. Сладката мода в парфюмите, която е налегнала всички брандове, като че ли ме насочи в тази посока (не, че не харесвам нищо сладко, но не и всичко да е ванилия, бобова тонка, маршмелоу, карамел и пр.).

# 84
  • Франция
First е разкошен и само допреди година щеше да е навярно наистина първи в списъка, обаче откакто смених климатичния пояс Simple Smile нещо не се разбирам добре със зюмбюлите. А пък преди обожавах Chamade, Grand Amour и други цветни букети с изразен зюмбюл. Ще мина обаче пак да го проверя, благодаря за подсещането  Hug

Колоните са наистина безобразно нетрайни, а са толкова хубави, особено ревенът и мандарината  Heart Eyes и тинтявата  Heart Eyes и нарцисът  Heart Eyes за грейпфрута изобщо да не отваряме приказка  Rolling Eyes  Simple Smile
Ще се терзая още няколко дни, докато маршрутите ми минат покрай бутика на Ермес, после непременно ще си призная за престъпленията.

А докато ви занимавам със себе си, да разкажа, че наскоро участвах в работилница за начинаещи парфюмери в Грас, където целта беше да си направим одеколон. Дамата, която ни обучаваше, е парфюмер за Fragonard и много хареса как се справих, но това е защото останалите в групата - американски младежи, страшно се забавляваха да смесват разни съставки и аз бях може би единственият участник, който имаше идея какво прави. Направих си "портокалово дърво" - смесих база от бергамот и лайм, добавих портокалова кора, сок от червена мандарина, нероли и петигрен. Подсладих с малко лавандула и щипка лимонова трева, за да гъделичка в носа. Накрая трябваше да му дадем име, така че одеколонът ми се казва No name  Mr. Green Смятах, че ще го изхвърля в мивката, но се получи съвсем не ужасен и сега го ползвам за ароматизатор за вкъщи, много сочен и вкусен. Ако някой се интересува от точната формула, еФтинко я давам  Party

# 85
Прати една проба да му направя ревю в блога! Laughing

# 86
  • София
Йоан Владимир, отдавна съм хвърлила око на това място, още когато четох впечатленията на Натали Никол преди няколко години. Мечтая да го посетя и аз някой ден.

# 87
Как сте момичета ... и момчета?  Simple Smile
Нямах никакво време за форума последните седмици.Новите неща , които пробвах и впечатленията ми от тях:
1. Tom Ford Neroli Portofino Acqua

Казах си "Защо по .... му е на някой да прави Acqua фланкър на и без това СУПЕР нетраен парфюм?"
Таргета е тийн-24 според консултант в бутика , т.е. хора които не могат да си позволят по-скъпите ексклузиви , "но все пак искат да са част от семейството на Tom Ford " .Не можах да се стърпя , и му казах директно някои неща.
Цената в Щатите на 50-та е $150 , което е доста по-малко от парите,които искат вече за Tobacco Vanille $225.Да вдигнаха цените-нямам грам представа как е в Европа.
Бутилката е пластмасова , а кутията е бяла и ми остави усещането за тестер и евтиния.
Сега аромата - честно казано не е лош никак , и на мен лично ми харесва повече от оригинала.Какво са направили? Реално са намалили амбрата ,която въобще не се усеща вече,а са увеличили цитрусите и нероли-то .... НИЩО повече.Да аромата е хубав ,и го няма поне за мен дразнещото усещане на сапун, но за тези пари трябва да си или фанатик на марката , или да не си знаеш парите , или...да си идиот , за да си го купиш.
Трайността е ТРАГЕДИЯ , като е още по-лоша от оригинала.Трябва да се изкъпе човек с 10 пръскания, за да усещаш нещо на себе си след 2 часа.Сиаж...няма след 45 минути.Никой няма да да те усеща на повече от метър.
Оценка:
Визия 2/10 Пластмасовото шише , евтината лепенка и бялата опаковка ме отвратиха
Аромат 6/10
Трайност и сиаж 1.5/10
Цена 5/10
Желание да си го купя 0/10

2.Tom Ford Neroli Portofino Forte

Тук вече говорим за нещо доста по-добро , но и цената е по-висока.
Това реално е най-скъпия Tom Ford парфюм в момента $290 за 50ml и $400 за 100ml.Само по себе си това е абсурд!!!
Златиста опаковка и поне според консултанта позлатена табелката на шишето...не ми се вярва,но знае ли се.
Като аромат ми допадна-няма го усещането за сапун от оригинала , като са добавили кожа и ууд...както и други неща ,които обаче не усетих.Определено по-наситен и траен.

Ако Neroli Portofino Acqua беше жена щеше да е 16-18 годишен пубер , и то ученичка,която още си стиска пъпките и си променя мнението през 5 минути.
Ако Neroli Portofino беше жена щеше да е 19-25 годишна студентка , която обаче е по-близо до ученичката , от колкото до зрялата жена.
Ако Neroli Portofino Forte беше жена...щеше да е минала Христовата Възраст , образована , успяла , поддържана , изглеждаща перфектно и с високо самочувствие.Ако не я бях виждал от години щях да я позная,защото я помня от преди години,но щях да си кажа "Уау къде съм гледал преди време , и как можах да те изпусна"  Mr. Green

Оценка:
Визия 9/10
Аромат 7.5-8/10
Трайност и сиаж 6.5-7/10
Цена 2/10
Желание да си го купя 9/10

Нямам идея как са позиционирани ценово Acqua и Forte в Европа - не съм се интересувал.Ще е СУПЕР смешно , ако на Acqua-та са му сложили стандартната цена , но не би ме учудило  Laughing
Forte честно казано ме съмнява да дойде в БГ.Да хареса ми,и на кожата ми много добре се разви,но макар и осезаемо по-траен от останалите 2 , пак няма как да минеш 6 часа с него.На моята кожа изтрая 3.5 часа,което за мен е супер.

3. Orchid Soleil Tom Ford

Абсолютно нищо не очаквах,но да си призная определено ми допадна.Няма почти нищо общо с Black Orchid , но наподобява доста Soleil Blanc ,но за мен поне е МНОГО по-добър вариант на  Soleil Blanc ,който ми е прекалено ефирен.Веднага имаме това лятно плажно усещане на лосион за плаж .Да също и флорален е в началото,но не дразнещо.В базата е прекрасен бленд от много хубава ванилия , лосион за плаж и наподобява гурме поне на моята кожа.
За мен си е чист унисекс ,траен е и плътен,без да минава границата на гурме-то.Трайност 4.5-5 часа и приличен сиаж-за мен е перфектно това.

Оценка:
Визия 9/10
Аромат 8.5/10
Трайност и сиаж 7.5/10
Цена 8/10
Желание да си го купя 10/10

Последните 2 месеца пробвах УЖАСНО много нови неща , и няма как да ги опиша всички дори за няколко пъти.Ще гледам всеки ден да има по 1-2 ревюта на нови за мен неща.Aventus for Her предполагам ще е интересен тук  Simple Smile

Парфюм до преди малко

# 88
  • Франция
3. Orchid Soleil Tom Ford

Абсолютно нищо не очаквах,но да си призная определено ми допадна.Няма почти нищо общо с Black Orchid , но наподобява доста Soleil Blanc ,но за мен поне е МНОГО по-добър вариант на  Soleil Blanc ,който ми е прекалено ефирен.Веднага имаме това лятно плажно усещане на лосион за плаж .Да също и флорален е в началото,но не дразнещо.В базата е прекрасен бленд от много хубава ванилия , лосион за плаж и наподобява гурме поне на моята кожа.
За мен си е чист унисекс ,траен е и плътен,без да минава границата на гурме-то.Трайност 4.5-5 часа и приличен сиаж-за мен е перфектно това.

Оценка:
Визия 9/10
Аромат 8.5/10
Трайност и сиаж 7.5/10
Цена 8/10
Желание да си го купя 10/10
WaltherP99  Hug
Страшно ти благодаря за ревюто. Толкова съм се хайпнала за тази Орхидея, че ако до десетина дни не дойде до Франция, сигурно ще я купя на сляпо, което не съм правила от 2013-а  Laughing
В Soleil Blanc мен ме отблъсна силно изразеният кокос - усеща ли се тук доминиращ кокос? Иначе търся нещо плажно-тропическо от доста време, а и последният Килиън ми идва доста тих, акватичен и абстрактен. Orchid Soleil е последната ми надежда за тази година  Mr. Green

Edit: цените на серията с нероли в тукашните вериги, ако те интересуват:
Neroli Portofino Acqua 100 ml - 190 euro
Neroli Portofino 100 ml - 290 euro
Neroli Portofino Forte 100 ml - 390 euro

Последна редакция: ср, 06 юли 2016, 09:39 от Йоан Владимир

# 89
Мисля, че тук Neroli Portofino Acqua си е 350 лв. колкото са и другите парфюми. Бутилката е направо смешна и много грозна. Зачудих се защо е пластамасова като детска играчка, но не разбрах, че се пести.

Аз също ще купя Orchid Soleil Tom Ford насляпо, ако не дойде скоро в България. Не харесах Soleil Blanc, защото е много тих и няма начин да дам такива пари за почти несъществуващ на кожата ми аромат, Килиън го чакам травъл вариант, но за мъжа ми основно и този, и на мен ми е последната надежда.

Общи условия

Активация на акаунт